Cum a devenit rucsacul un element de fashion indispensabil?

Trebuie să admitem faptul că rucsacurile au devenit un accesoriu esențial în dulapurile fashionistelor. 

Ghiozdanul pe care evitam să-l purtăm la școală și pe care-l asociam mai mult cu un accesoriu în stil sportiv purtat de băieți, s-a transformat într-un element cheie pentru ținutele femeilor. Astăzi, oriunde mergem, observăm rucsacuri încadrate cu succes în majoritatea ținutelor. De la look-uri casual, sport până la combinații mai elegante pot fi completate cu un rucsac de piele sau de stofă. Mai mult decât atât, dacă în trecut erau considerate un element definitoriu a anumitor minorități, acum sunt adoptate de persoane din diferite clase sociale sau sex.

Cercetările efectuate de platforma globală Lyst a demonstrat că adepții acestui accesoriu cresc lunar cu 37%.  Directorii brand-urile producătoare de ghiozdane admit faptul că în ultima perioadă s-a schimbat percepția oamenilor față de acest tip de geantă. 

Contrar stereotipurilor, în Marea Britanie numărul clienților online care cumpără rucsacuri este constituit din 60% femei, număr care crește anual.  În SUA, în New York, San Francisco și Los Angeles femeile cumpără cu 28% mai multe rucsacuri decât bărbații. 

Evident, această creștere se datorează faptului că ghiozdanele sunt practice și devin foarte stilate. Totuși, pentru a se ajunge la această statistică a fost nevoie de timp. Femeile au reușit să transforme ghiozdanul într-un element comun, în ciuda parității de gen. 

Rucsacurile monocromatice lansate în 2016 de Burberry au convins o mare parte din personalitățile din lumea modei. La festivalul de film Tribeca, Sarah Jessica Parker, femeia care a lansat  tendința genților mici de mână, și-a făcut apariția cu un rucsac pe covorul roșu. La prezentarea colecției Prada de toamnă-iarnă 19, pentru bărbați, ghiozdane au purtat Gigi Hadid și Kaia Gerber.

Numărul brandurilor mari producătoare de rucsacuri este în creștere, asemenea colecțiilor frumoase de pe piață și a concurenței. Gama de modele și prețuri este una mare, doar pe Asos pot fi găsite în jur de 400 de tipuri de rucsacuri. Astfel, ghiozdanele s-au transformat de la design-ul cu desene animate, la ceea ce vedem astăzi. 

Lumea modei lansează tendințe și pentru acest segment de accesorii. Casele mari de modă au conștientizat la timp cât de practice și comode sunt aceste genți și oferă o varietate largă de modele, care contrar predecesorilor acestora, chiar arată bine și-i conving pe consumatori să le achiziționeze. Din cauza ritmului grăbit al omului modern care mereu trebuie să poarte câteva gadget-uri, baterii externe, portmonee sau chiar haine de sport, creatorii formează produse care să răspundă necesităților tuturor. Astfel, ghiozdanul este într-adevăr o piesă versatilă pentru care este apreciat. Rucsacul este un accesoriu pe care oamenii se pot baza în toate situațiile. Ține cont de dimensiunea și funcționalitatea acestuia,  locul în care te duci și ce trebuie să transportezi. Nu uita și de design. Alege un stil care să se potrivească personalității sau ținutei tale.

Pe lângă multitudinea de beneficii la capitolul aspect și utilitate, rucsacurile oferă beneficii și pentru sănătate. Ghiozdanele reprezintă o soluție pentru durerile acute de spate, fiind mai ușor de purtat, chiar dacă transportați obiecte multe și grele. 

Sursa foto: https://www.joolar.ro/femei/rucsacuri/rucsac-pentru-dama-cu-efect-reflectorizant-joolar-rc-1-gri-multicolor-rc-1.html

Cristina
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: