Acasa » Uncategorized » Cel mai probabil iti curatai gresit hota de bucatarie. Vezi cum se face corect!

Cel mai probabil iti curatai gresit hota de bucatarie. Vezi cum se face corect!

Bucataria este locul unde, de voie, de nevoie, ne petrecem mult timp, pregatind mancare delicioasa pentru noi, prieteni sau familie. Si cum ultimele tendinte in design interior sustin ca o bucatarie este incompleta fara o hota de bucatarie, optezi sa iti achizitionezi si tu una. 

Hota este un electrocasnic mai mult decat util chiar daca ai o bucatarie spatioasa, chiar daca ai amenajat-o pe balcon. Ea este singura ce imbina estetica (completeaza bucataria intr-un mod rafinat) cu deplina functionalitate: extrage aburul sau mirosurile de la mancare.

Insa o hota buna nu se alege doar dupa design. Inainte de a lua o decizie, ar fi bine sa pui in balanta obiceiurile tale culinare si dimensiunea bucatariei. Hota nu tine doar de extragerea aburului si a grasimii, dar mai ales faciliteaza si procesul de curatenie saptamanal, pentru care ar fi nevoie de igienizarea permanenta. 

In functie de modelul pentru care optat, hota protejeaza mediul in care locuiesti, iar functionarea in parametri iti confera siguranta. De aceea, este indicat sa optezi pentru un model de hota modern, dar foarte usor de curatat si intretinut.

Asa se realizeaza in mod corect curatarea hotelor!

La fel ca orice alt electrocasnic, si hotele au nevoie de curatare si intretinere permanante, pentru a-i pastra intacte performantele de functionare, dar si pentru a-i prelugi durata de utilizare. Cu cat acest proces de curatare tubulaturi si a sistemelor de ventilatie se face regulat si cu atentie, cu atat intreaga bucatarie va fi mai sigura si mai igienica pentru intreaga familie.

Pasii ce trebuie parcursi pentru curatarea optima a hotei de bucatarie

In primul rand, de fiecare data trebuie sa verifici performanta hotei. Altfel spus, porneste-o si vezi cum functioneaza si daca emite zgomote ciudate. Conform manualului de utilizare, performanta unei hote scade dupa mai mult de 2 ani de folosire regulata, dar sunt cateva semne care ar trebui sa iti dea de gandit ca trebuie curatata temeinic sau chiar schimbata. 

Unul din aceste semne ar fi ca hota nu mai disipa fumul din timpul procesului de gatire, desi functioneaza la capacitate maxima. Cauza acestui fapt este legata de depunerile de grasime, care pot  infunda filtrele si afecta eficienta hotei. Un alt semn ar fi zgomotele puternice si huruitul din timpul functionarii. In acest caz, este necesara o curatare a filtrelor si a tubulaturii sau inlaturarea unor eventuale obstructii.

Dupa verificare, curata filtre, tubulaturi si sisteme de ventilatie

Cand vorbim despre captarea vaporilor de grasime, filtrele sunt pionul principal. Este recomandata curatarea lor frecventa si igienizarea cu substante speciale, cel putin o data pe luna, ca proces de degresare hota. Multe dintre filtre sunt lavabile, pe cand cele textile pot fi schimbate.

De asemenea, poti opta pentru ajutorul specializat. Sunt o multime de firme ce ofera servicii de curatare hota si curatarea sistemelor de ventilatie, destinate, in special, bucatariilor din unitatile de tip HoReCa. Procesul de curatare profesionala a hotelor implica mai multe actiuni, printre care: 

  • Curatare hota restaurant;
  • Curatarea filtrelor.
  • Curatare tubulaturi.
  • Curatarea cosului de fum.
  • Curatarea sistemelor de ventilatie.

Revenind la hota de bucatarie rezidentiala, procesul de curatare nu trebuie sa omita stergerea exteriorului. Se recomanda sa nu folosesti bureti abrazivi, care ar putea zgaria suprafata hotei, ci o laveta moale si un produs bland de curatare. Dupa ce ai indepartat murdaria, sterge suprafata hotei cu o laveta uscata pentru a preveni formarea petelor rezultate in urma evaporarii apei.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!