Acasa » Dezvoltare personală » A fi diferit sau la fel cu ceilalţi?

A fi diferit sau la fel cu ceilalţi?

Fiecare om are propria individualitate, suntem originali, însă dintr-un motiv sau altul preferăm să îi copiem pe ceilalţi, să nu arătăm exact ceea ce simţim sau gândim cu adevărat. Este vorba probabil de teama de a nu ieşi în evidenţă şi a fi “diferiţi”. În zilele noastre, a fi diferit capătă deseori o conotaţie negativă, în sensul că nu se referă la o persoană originală si deosebită, ci la una care este incapabilă să fie la fel cu ceilalţi, de a se integra, mentalitate care este de altfel una total greşită.

De ce e bine să fii diferit?

Originalitatea constă în a încerca să fii ca oricare altcineva şi să ratezi. (Raymond Radiguet)

  • În primul rand, sunt prea mulţi oameni “la fel”, cu aceeaşi mentalitate, cu aceleaşi idei. Scopul fiecaruia dintre ei este sa aibă success, lucru posibil doar dacă se distanţează de ceilalţi şi fac ceva diferit, cu care să iasă în evidenţă. Aşadar, vei avea success doar dacă “ieşi din turmă”.
  • În al doilea rând, a fi “diferit” nu înseamna a fi “ciudat”. Orice om este original, şi ar trebui sa aibă suficientă încredere in el pentru a se exprima aşa cum doreşte, fara a ţine cont de părerea celor din jur. Este adevărat ca omul a fost şi va rămâne un animal social, care are nevoia de a aparţine unui grup, dar asta nu înseamnă că toţi membrii grupului respectiv trebuie să fie la fel, ci fiecare ar trebui să aducă un plus de originalitate.

Cum să ieşi din turmă?

  • Nu te mai compara cu ceilalţi. Fiecare om este unic, iar compararea cu alţii nu face decât să te tragă înapoi sau sa îţi scadă stima de sine.
  • Ai încredere în tine şi în capacităţile tale. Nu îţi dori să fii ceva ce nu eşti. Dezvoltă-ţi propriile calităţi pentru a face performanţă în orice domeniu doreşti.
  • Nu-ţi fie teamă să ieşi din tipare. Numai dacă rişti poţi câstiga
  • Fă ceea ce îţi place deşi pentru ceilalţi poate părea ceva ieşit din comun şi rişti sa fii catalogat într-un anume fel. Gandeşte-te că nu toti oamenii pot avea aceleaşi pasiuni şi nici nu trebuie.

În concluzie, a fi “tu” nu te face cu nimic mai vulnerabil, ci dimpotrivă, demonstrează faptul ca eşti o persoană puternică, ce nu ezită să îşi arate personalitatea în tot ceea ce face. Nu te amesteca în mulţime. Ieşi în evidenţă!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!