8

Care-i scopul tău în viaţă… şi de ce?

aaa

Cineva mi-a zis odată: cum ar fi să scrii un articol doar din întrebări? Şi de atunci, sincer îţi zic, mă tot întreb: „Oare cum ar fi?”.

Şi cred că acesta-i momentul oportun: o să încerc să scriu un articol doar din întrebări, bine?

Nu de puţine ori am fost întrebat sau am auzit oameni întrebând: „Care-i scopul tău în viaţă?”. Prima dată când am fost întrebat aşa ceva m-am gândit: „De unde să ştiu eu?”. Scopul mi-l pot alege singur? Am voie să mă răzgândesc? Poate azi să fie scopul meu suprem fericirea şi mâine cucerirea Everestului?

Şi … DE CE CONTEAZĂ care-i scopul meu în viaţă? Zice acest lucru ceva despre mine? Dacă scopul meu în viaţa este să fiu, asemeni lui Aristotel şi Eudemonismului său, fericit, asta mă face ipocrit? Nesimţit? Trist?

M-am uitat la un speech ţinut de un anume „Ze Frank”. El are zeci de proiecte interesante online şi adesea ajută oamenii care-i cer ajutorul prin intermediul internetului. Are timp să creeze opere de artă pe care le dedică unor simple persoane care-l contactează într-un mod virtual. Uite:

Oare care-i scopul lui în viaţă? Şi de ce?

Este oare scopul lui să ajute oamenii? Să creeze muzică? Sau să fie fericit?

Care-i scopul tău în viaţă… şi de ce?

Ariel
 

Click Here to Leave a Comment Below 8 comments
Paul - 29/10/2010

Scopul meu este sa ii indrum pe altii sa isi descopere si sa isi urmeze scopul lor in viata. Nu stiu daca pot sa iti raspund la intrebarea de ce? Eu cred ca scopul in viata nu are raspuns la intrebarea de ce precum nici un raspuns ca fericirea nu are raspuns la intrebarea de ce.

Reply
  Ariel - 29/10/2010

  Mă uitam aseara la o emisiune pe Discovery cu nişte oameni din Mongolia care tot ce făceau toată ziua era să supravieţuiască. Ei toată ziua mulgeau animalele, căutau plante şi se mutau cu cortul (aveau un cort mai mare) dintr-o parte în alta în functie de vreme.

  Ei ce scop au în viaţă? În afară de acela de a supravieţui, care nu prea e scop… sau e, dar valorile noastre de orăşeni îl cam ignoră – căci, na, cum să murim noi? Şi apoi ne calcă maşina. 🙂

  Reply
   Doro - 29/10/2010

   Stii ca e vorba aia: unii mananca ca sa traiasca, altii traiesc ca sa manance.

   Reply
    Ariel - 29/10/2010

    Nu ştiam vorba dar îmi place. 🙂

    Reply
     Paul - 30/10/2010

     Na… am vazut si eu cazuri de genul. Erau un om care aduna rahatul dupa niste cai pe care ii calareau niste politisti. Am stat ceva timp sa ma gandesc ce scop poate avea cineva care face o asemenea slujba. Am si scris despre asta http://www.scopulmeu.ro/biciclistul-cu-galeata/ . Chestia e ca si acel om poate sa isi gaseasca scop deoarece el face un serviciu pentru ceilalti.

     Reply
Ştii starea aceea nasoală, când parcă nu mai aştepţi nimic? | Motivonti - 20/09/2012

[…] Uneori mai apare câte cineva în viaţa ta şi te întreabă care-i scopul tău în viaţă… […]

Reply
ada - 30/04/2013

scopul meu e sa ma bucur de fiecare zi in parte, sa ma trezesc dimineata si sa zambesc doar pentru ca sunt aici, vie si ca pot sa mi aleg maine un alt scop, pentru ca sunt libera sa aleg

Reply
Tiberius - 27/12/2014

Intrebarea este urmatoare ”care e scopul tau in viata ? ” deci nu ar trebui sa ne gandim la altii ci la noi insine sa ne gandim ptr a ne descoperii pe noi si care este scopul in viata nu al altora nu ma intereseaza ce face vecinu ,fratele sau tata ci ma intereseaza de mine (EU) care este scopul meu in viata cautal si o sa il gasesti acum mai puneti odata intrebarea asta si regandestete de mai mute ori ” care e scopul tau in viata ? ”

Reply

Leave a Reply: