Acasa » Dezvoltare personală » A fi voluntar e sănătos

A fi voluntar e sănătos

A fi voluntar este sănătos din toate punctele de vedere – atât psihic cât şi fizic – dar cum ajung voluntar, unde şi cât timp din viaţa personală îmi va mânca şi de ce este sănătos?

Eu am ajuns voluntar undeva prin clasa a 9-a. Mergeam săptămânal la un orfelinat de copii cu handicapuri şi aveam pentru câteva ore grijă de ei, mă jucam cu ei… etc. Deşi la început a fost puţin ciudat – copiii aceia aveau handicapuri foarte grave şi se comportau foarte ciudat – cu timpul mi-am dat seama că acei oameni chiar aveau nevoie de oameni ca mine care să-i viziteze şi să le arate afecţiune. După câteva săptămâni bune de voluntariat şi vizitat acest orfelinat programul s-a terminat şi pot să spun că am rămas cu o primă experienţă interesantă şi pozitivă. Energia şi dragostea pe care o dădeau acei copii nu se poate descrie în cuvinte.

Apoi am fost voluntar în tabere de copii. Nu ştiam că sunt un bun profesor, nu ştiam că eu pot lucra cu copiii… dar făcând voluntariat am aflat că-mi şi place să fac toate aceste lucruri! Actualmente mă pot mândri cu foarte multe tabere la care am participat şi cu experienţă mare „de lucru cu copiii”.

Iar acum o săptămână am fost pentru a doua oară în viaţa mea şi am plantat alături de Mai Mult Verde şi Ţara lui Andrei nişte copăcei. Sentimentul? Pot să spun că deşi e destul de complicat să „dai cu sapa”, plăcerea-i maximă!

Cum ajung voluntar?

Păi… cere şi ţi se va da! Voluntari se caută 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână în mai toate domenile posibile. Rămâne doar să-ţi alegi tu locul potrivit şi să te simţi bine trăind experienţe de neuitat.

Cât timp din viaţa personală îmi va mânca?

Pentru mine voluntariatul este viaţă personală. Făcând voluntariat îmi fac prieteni. Făcând voluntariat mă dezvolt personal acumulând experienţă şi învăţând o groază de lucruri noi. Doar de tine depinde cât timp îţi va ocupa voluntariatul.

De ce e sănătos?

Pentru că dacă nu ajungeam să fac voluntariat rămâneam doar un alt om care stagnează, stă degeaba, priveşte la TV sau pierde vremea. Prin voluntariat am ieşit din rutină, am învăţat „gratuit” şi cu maximă plăcere lucruri care se învaţă pe bani în şcoli, facultăţi. Şi aş mai găsi o multitudine de motive!

Cele 3 reguli ale voluntariatului

 • Trebuie SĂ VREI să fii voluntar. Nu o face doar de gura mea sau a altora.
 • Trebuie SĂ-ŢI PLACĂ să fii voluntar. Găseşte domeniul care-ţi place astfel încât s-o faci cu drag.
 • Trebuie SĂ TE SIMŢI EXTRAORDINAR. Dă ce-ai mai bun şi simte-te extraordinar făcând ce-ai ales să faci.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

8 răspunsuri

 1. Am experimentat si eu conditia de a fi voluntar la un centru de plasament, nu pot sa spun ca a fost extraordinar, dar am avut ocazia sa aduc un zambet pe fetele acelor copilasi.
  Ideea de baza in acest domeniu este de a avea daruirea si convingerea ca poti sa ajuti.

 2. A fi voluntar e sănătos, plăcut şi extraodinar, ai dreptate! Ieri am ajutat la plantarea unor copacei, alături de cei din organizaţia 34life, iar azi am împărţit cărţi la Lecturi Urbane Braşov.
  Sunt încântată de toate aceste lucruri frumoase (cum le spui şi tu) şi de toţi oamenii minunaţi care au idei extraodinare.

  PS: Chiar azi i-am împrumutat lui George cartea de la Motivonti 😀

 3. @Cri – mă bucur să aud că se formează o mică comunitate de cititori Motivonti în Braşiv şi îmi pare bine că am apucat să vă cunosc azi. 🙂

  E foarte important să facem ce ne place. Deci… caută să faci ce-ţi place chiar dacă nu ai ceva de câştigat dpdv financiar (momentan).

 4. Sa fii voluntar e extraordinar!!!! Faci lucruri frumoase si utile, iinveti o gramada de lucruri si cunosti oameni minunati.
  Cred ca inceputul e mai greu si odata ce ai dat de gustul voluntariatului nu te mai poti opri.
  Am inceput sa fac voluntariat (diverse actiuni mititele organizate de ONGuri in orasul natal) cand eram prin clasa a7a cred, si acum, dupa mai bine de 10 ani imi e greu sa imi imaginez programul meu fara implicarea intr-o asociatie si fara munca voluntara. Cred ca ar prinde foarte bine in Romania o campanie de promovare a voluntariatului!

 5. Da, da.
  Si eu sunt voluntar activ de aprox. 1 an, si-mi face foarte mare placere sa fac voluntariat, sa citesc opiniile altor persoane despre voluntariat, sa …, sa …, sa.
  PS: Va asteptam si pe voi la Centrul de Voluntariat Brasov, http://www.voluntarbrasov.ro

 6. As vrea sa fiu voluntar intr-un orfelinat.Vreau sa ajut,atat cat pot,copii.Dar unde trebuie sa ma adresez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!