Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Ai idei? Maturizează-te! Aplică-le!

Ai idei? Maturizează-te! Aplică-le!

Am 25 de ani, sunt un tânăr încă la început de drum cu o mulţime de idei şi vise. Îmi place să gândesc, să visez şi să planific. Vreau să fac ceva mai mult în viaţă decât a avea un job şi o familie. În special după ce m-am mutat în Bucureşti, odată cu începerea facultăţii am căutat continuu idei pentru a-mi realiza visele.  Am pus în practică mai multe idei, dar de fiecare dată o altă idee sau oportunitate mi-a distras atenţia de la ceea ce făceam. Aşa am reuşit să acumulez experienţă în diverse domenii, o experienţă care acum mă ajută să văd oportunităţi la fiecare pas. Ideile apar, dispar şi e posibil să apară din nou într-o formă mai bună. Nici nu-mi aduc aminte cum este să fii în pană de idei.

Dar faptul că “am idei”, “îmi place”, “vreau” sau “acumulez experienţă” nu constituie scopul final al demersurilor mele. Faptul că m-am lăsat distras de tot felul de oportunităţi m-a împiedicat să fac ceva vizibil şi solid. Aş putea înşira o listă mare de proiecte  începute, dar nici unul adus la maturitate sau într-un stadiu satisfăcator. Consider că ceea ce s-a întamplat până acum face parte din procesul de maturizare şi-mi pare foarte bine. Important este să realizezi în ce stadiu eşti şi să-ţi faci curaj pentru urmatorul pas.

Ideile în sine nu te ajută să realizezi nimic, doar punerea lor în practică şi depaşirea obstacolelor ce apar pe parcurs pot transforma visele în realitate. Apropo… ştiai că “Orice obstacol are în el şi bucuria omului care-l va depăşi”? Dacă-ţi faci griji pentru lucruri care probabil nu se vor întâmpla niciodată nu vei face decât să-ţi pierzi din bucuria zilei de azi. Rezolvă problemele aşa cum vin, începe cu cele mai mari şi nu le amâna.

Crezi că ai multe idei bune? Aştepţi un moment potrivit să lucrezi la ele? Aştepţi să ai timp? Foarte bine. Alţii s-au apucat deja să construiască iar când vei descoperii că ideea ta a fost dezvoltată de altcineva ai să realizezi că momentul potrivit a trecut fără să-şi dai seama şi că în continuare nu ai timp. Ce poţi face, te întrebi? Ia atitudine, îndrăzneşte pentru că îndrăzneala este începutul acţiunii. Prioritizează-ţi ideile şi începe să lucrezi la ele acum. Da! Chiar acum, dacă tot ai timp de citit bloguri. Măcar fă-ţi o schiţă cu ce vrei să realizezi şi începe de azi pentru că acţiunea este măsura reală a inteligenţei cu care poţi să te mândreşti.  Se zice că “Prin perseverenţă a ajuns melcul pe arcă” aşa că doar o muncă susţinută zi de zi va putea transforma  ideile tale în realitate. Altfel, ca majoritatea oamenilor, vei rămâne cu visele nerealizate şi banale gânduri de genul “cum ar fi fost dacă…”. Ce zici ? Faci şi tu încă un pas spre maturizare?

PS: Am adoptat recent o nouă atitudine. Mi-am păstrat spiritul de explorator având mai multe proiecte în desfaşurare. Însă acum implic activ alţi oameni care să mă ajute să grăbesc pasul în realizarea proiectelor. Până data viitoare să aud numai de bine! 🙂

Andrei Lupusoru
Andrei Lupusoru

Cine a scris acest articol?

Acest articol este un „guest post”. Uneori invităm oameni deosebiţi să scrie articole special pentru cititorii noştri. Acest articol este scris de de Andrei Lupusoru, autorul blogului Skillful.ro.

Deşi e la început de drum cu blogul, noi îi preconizăm un viitor strălucit având în vedere că dă foarte multe sfaturi practice.

Sperăm să-l urmăriţi şi pe Andrei de acum înainte. 🙂

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

11 răspunsuri

  1. Multumesc Andrei! Articolu asta zici ca l-ai scris special pentru mine. Acu am inteles de ce ma apuc de unele lucruri si nu le termin pt ca ma apuc de altele, fac parte din maturizarea mea. Tine-o tot asa.

  2. Degeaba o identifici daca nu iei masuri pentru solutionarea ei.
    Drumul se opreste acolo si nu rezolvi nimic doar constientizand-o.

  3. Scurt şi la subiect, exact pentru mine articolul, aştept următorul pe tema/problema cum implicăm alţi oameni în ajutor şi de ce nu trebuie să realizăm chiar toate singuri.
    Succes!

  4. Actiunea invinge teama. Este mai bine sa regretam ceea ce am facut decat ceea ce n-am facut(o spun din propria experienta). Trebuie sa actionam. Ideile vin si pleaca cand vor ele, dar noi decidem cat stau in jurul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!