Acasa » Atitudine » Eşti nemotivat? Timpul e un bun motivator…

Eşti nemotivat? Timpul e un bun motivator…

Fiecare are propriul sistem de motivare. Recent, Motivonti.ro a făcut un sondaj prin care solicita UN SINGUR CUVÂNT MOTIVAŢIONAL.

Am primit răspunsuri din cele mai variate. Unii au dat răspunsuri egioste precum „sunt”, „eu”, „vreau” în timp ce alţii au dat răspunsuri mai altruiste: „fericire”, „încearcă”, „dăruieşte”. Din asta am înţeles că oamenii se motivează raportându-se la ei înşişi, la alţii, ori la diverse lucruri pe care le văd şi care sunt puncte de reper pentru ei.

La 20 ani cuvântul motivaţional este plin de speranţă. La 30 plin de înţelepciune. La 50 este plin de regret. Speranţa pentru viitor, înţelepciune pentru lucrurile trăite şi regret pentru cele pe care nu am apucat să le trăim. În timp, cuvântul motivaţional ce ne reprezintă se schimbă. Şi asta nu pentru că nu suntem statornici, ci pentru că percepţia şi perspectivele noastre se schimbă constant şi progresiv.

Ideal este să ne descoperim pe noi înşine cât mai devreme, pentru a ne putea motiva cât mai bine. În toate privinţele, dar mai ales în alegerea carierei. Un lucru bine făcut necesită timp şi efort.

Viaţa e împărţită în etape…

Viaţa este împărţită în etape. Fiecare etapă presupune anumite decizii şi o anumită atitudine faţă de acestea. În fiecare etapă ceva ne motivează. Pentru fiecare motivaţie găsim câte un cuvânt.

18-19 este vârsta la care cei mai mulţi tineri se întreabă ce drum să aleagă. Ce facultate să urmeze, de exemplu. Deja au în minte formată o idee despre presupusul lor viitor. Unii dintre ei tratează cu superficialitate acest aspect, spunându-şi că au timp. Este foarte important să fie cât mai fermi în alegerea unei cariere. Evită, astfel, timpul pierdut prin locuri ce nu îi defineşte.

La un moment dat poţi face o alegere care nu este tocmai ideală, dar ai posibilitatea să îţi schimbi direcţia,  făcând o altă alegere.

Ştiu, am spus cu altă ocazie că nu e niciodată prea târziu să îţi schimbi drumul, dar de ce să nu o faci o dată şi bine? De ce să nu fii mai hotărât şi mai determinat? De ce să nu îţi consumi timpul într-un mod optim, evitând irosirea lui?

Am cunoscut persoane care au făcut 2-3 ani la o facultate… 2-3 ani la alta, abia apoi au reuşit să se decidă către cea care îi reprezenta cel mai bine.

Putem considera anii ăştia ca fiind experienţe utile, pentru că din fiecare experientă trebuie să învăţăm ceva, dar de ce să nu fim mai selectivi şi să îi dăm o importanţă mai mare decât o facem timpului nostru? De ce să nu încerci să faci alegeri care să fie cât mai compatibile cu dorinţele tale de lungă durată şi cu calităţiile sau aptitudinele tale?

Aici intervine raţionalismul. Nu mai ţine de un pozitivism extrem, ci de realism.

„Clipa e preţioasă ca viaţa unui om.” – sunt cuvintele marchizului de Posa din piesa „Don Carlos de Schiller”. Ele recomandă să preţuim fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima.

Cred că timpul poate fi o motivaţie extrem de utilă. Gândeste-te la el ca la un bun al tău de foarte mare preţ. Timpul reprezinta viaţa ta. Nu-l subestima şi nu-l irosi.

Alege-ţi motivaţia potrivită, iar timpul tău va fi de partea ta!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. Dorinte de lunga durata… hm, tricky 🙂
    Cand eu ma schimb, visele mele se schimba, dorintele mele se schimba. Iar cand ma inteleptzesc :), realizez ca ceea ce intradevar conteaza este clipa, momentul prezent… sa fiu in integritate cu mine, astfel incat ceea ce fac/ aleg/ decid sa fie in corelatie cu ceea ce simt si ceea ce gandesc. Inima este cea care dicteaza, mintea concepe planul de realizare si corpul meu transpune in realitate.
    Oh, cat iubesc fiinta umana!

  2. Nu e tricky.
    Tot timpul invatam ceva. Perspectivele si perceptiile noastre se schimba in functie de ceea ce invatam. Dorintele raman, in mare, aceleasi.
    As putea spune: Ai grija ce inveti pentru ca de asta depind visele tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!