• Home
  • Auto

Alarmele auto, între mit și realitate. Sunt sau nu eficiente pentru protejarea mașinii?

alarma auto

Majoritatea persoanelor care au un autovehicul, fie el nou, fie vechi, mai ieftin sau foarte costisitor, nu se simt pe deplin liniștite dacă nu au un sistem anti-furt optim care să le protejeze mașina împotriva infractorilor. Da, este adevărat, modalitățile hoților de a sparge mașini s-au perfecționat de-a lungul timpului și mulți nu se mai lasă intimidați de sunetul alarmelor, dar un astfel de sistem va contribui în mod considerabil la siguranța autovehiculului.

Cu toate că specialiștii au făcut anumite studii în urma cărora s-a constatat că alarmele auto nu au niciun impact asupra infractorilor, mulți hoți, pur și simplu, ignorându-le când își fac „treaba”,  eficacitatea sistemelor de securitate al mașinii este indiscutabilă.

Iată câteva dintre principalele motive pentru care trebui să-ți montezi o alarmă auto:

  • Raportul calitate/preț este ireproșabil

Dacă te gândești serios să-ți iei o alarmă, nu trebuie să-ți faci griji în privința prețului. Mai scump nu înseamnă întotdeauna mai bun. Oricare ar fi modelul mașinii tale, poți găsi pe piață o mare varietate de modele de alarme auto ieftine, accesibile oricăror buzunare și extrem de eficiente. Totul ține de modul în care alegi modelul alarmei, în funcție de producător și de specificațiile tehnice ale acesteia.

  • Raza de acțiune mare și acuratețea sporită a senzorilor

Teama că alarma mașinii nu pornește când este nevoie sau că, din contră, se declanșează mult prea des din motive nejustificate, este unul dintre motivele pentru care mulți refuză să folosească un astfel de sistem de protejare a autovehiculului. Cu toate acestea, această teamă nu are niciun temei real, tipurile actuale de alarme auto fiind special concepute și mereu perfecționate pentru a face față tuturor provocărilor și pentru a funcționa cât mai eficient. În funcție de modelul alarmei și de complexitatea acestora, raza de acțiune variază de la 300 metri la 1000 metri. De asemenea, în cazul senzorilor (care pot fi de trei feluri – de șoc, de perimetru și volumetrici), sensibilitatea acestora poate fi cu ușurință reglată pentru a nu declanșa alarma în mod inutil.

  • Au funcții multiple extrem de utile

Complexitatea alarmelor auto de ultimă generație oferă șansa oricărui șofer să se bucure de funcții suplimentare, multiple. Opțiunea de localizare, pentru găsirea autovehiculului în parcare este un exemplu al funcțiilor adiționale ale alarmelor auto. Sistemele de securitate mai avansate au chiar sirene autoalimentate, pentru a declanșa alarma chiar dacă hoții au decuplat dispozitivul de la bateria mașinii. În plus, acestea beneficiază și de o tehnologie de prevenire a alarmelor false (declanșate din cauze naturale diverse: tunete, fulgere, zgomotele altor mașini mai mari sau ale animalelor).

Așadar, echiparea autovehiculului personal cu un sistem performant de alarmă este o necesitate, nu doar un moft. Orice șofer are nevoie de certitudinea că mașina sa este mereu în siguranță, iar alarma auto este cea mai bună modalitate pentru a scăpa de frica hoților, care pot sparge automobilul în orice moment. 

sursa foto – shutterstock

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: