Acasa » Dezvoltare personală » Aspectul fizic şi încrederea în sine: care este legatura?

Aspectul fizic şi încrederea în sine: care este legatura?

Te-ai gândit vreodată că petreci prea mult timp în oglindă? Modul în care arăţi este cartea ta de vizită. Atunci când întâlneşti pentru prima dată o persoană, aspectul tău fizic va avea un cuvânt greu de spus în conturarea primei impresii. Uneori, persoanele din jurul tău îşi vor face o impresie greşită despre tine. Acest lucru este strâns legat de încrederea de sine.

Ce este aspectul fizic?

Aspectul fizic este construit în jurul gândurilor şi sentimentelor pe care le ai despre propriul corp. Când ceilalţi te judecă pentru trăsăturile tale fizice poţi recurge la gesturi extreme. De exemplu, poţi să alegi să-ţi schimbi radical coafura, adoptând o tunsoare extravagantă sau o culoare stridentă pentru părul tău. Un aspect fizic neglijent poate fi cauzat de gândirea negativă despre propria persoană. Modul în care îţi apreciezi aspectul corporal este corelat cu încredere în sine.

Ce este încrederea în sine?

Încrederea în sine se traduce prin modul în care tu îţi apreciezi trăsăturile fizice, atitudinea, convingerile sau calităţile. Totodată, încrederea în sine este puternic influenţată de modul în care ceilalţi te percep. De exemplu, o persoană care a fost criticată intens de ceilalţi din jurul ei ajunge să îşi piardă încrederea în abilităţile ei. Odată ajunsă în acest punct, încrederea în sine este dificil de refăcut fără ajutorul unui psihoterapeut. Pe de altă parte, o persoană cu o încredere în sine ridicată este capabilă să-şi recunoască adevărata valoare. Mai mult, o persoană cu o încredere în sine ridicată va avea curajul să încerce noi lucruri, puterea de a crede în calităţile ei şi inspiraţia de a face alegerile corecte pentru ea.

Cum se poate îmbunătăţi aspectul fizic şi încrederea de sine?

Pentru că nu este de neglijat, corpul tău trebuie îngrijit corespunzător. O dietă sănătoasă şi echilibrată asociată cu un program de exercitii fizice îţi vor fi de mare ajutor. Din cauza geneticii, aceste lucruri nu vor avea mereu efect. Spre exemplu, dacă moşteneşti anumite probleme dentare, aceste neplăceri se pot rezolva doar printr-un implant dentar prin metoda sky fast&fixed. Un alt aspect extrem de important care contribuie la aspectul tău fizic este hidratarea. Foarte multe persoane au un ten tern, lipsit de luminozitate pentru că nu consumă suficiente lichide. Atunci când mergi, faci sport și chiar când iei masa, pierzi apă, iar acest lucru determină scăderea nivelului de energie și te face să arăți obosit. Poți combate efectele neplăcute ale hidratării consumând cel puțin opt pahare de apă în fiecare zi. Astfel, vei avea o piele frumoasă, un păr sănătos și un look radiant. Mai mult, te vei simți mai productiv și creativ. 

În ceea ce priveşte încrederea în sine, este recomandat să apelezi la ajutorul unui specialist. Dar dacă nu vrei sa faci acest lucru, ar trebui să-ţi schimbi modul de gândire. Este indicat să te focusezi pe calităţile tale unice, să apreciezi realizările tale profesionale sau educaţionale şi să îţi stabileşti noi obiective pe care să le îndeplineşti. Mai mult, socializarea poate fi o altă modalitate a-ţi îmbunătăţi încrederea în sine.

Aşadar, dacă până acum nu ai acordat mare atenţie aspectului tău fizic, este momentul să ai mai multă grijă de corpul tău, deoarece acest lucru îţi poate afecta încrederea în propria persoană.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!