• Home
  • Cursuri

Avantajele de a cunoaste foarte bine limba engleza de catre elevii din clasele gimnaziale

cursuri de limba engleza

Foarte multi adulti se straduiesc sa invete limba engleza, constientizand faptul ca este o limba a prezentului si a viitorului. Din pacate, chiar si cu meditatii de limba engleza de la profesori extrem de buni, adultii pot avea probleme in asimilarea noii limbi. Acestora le este mult mai greu sa ajunga sa vorbeasca nativ si atata vreme cat nu vorbesc limba zilnic, le este mult mai greu sa isi gaseasca cuvintele.

Nu acelasi lucruri se pot spune despre copii insa. Daca cei mici sunt indrumati spre cursuri de limba engleza de la varste cat mai fragede, acestia pot ajunge sa perceapa limba lui Shakespeare ca pe o a doua limba nativa si sa o vorbeasca perfect.

De asemenea, conform celor de la stewartenglishschool.com, limba engleza le aduce copiilor o multime de alte avantaje:

1. Ii ajuta sa isi dezvolte creierul. Invatarea unei limbi straine ajuta la dezvoltarea centrilor de limbaj din creier, iar aceasta dezvoltare este mult mai rapida decat in cazul adultilor. Nu doar engleza are acest efect, ci toate celelalte limbi, insa engleza are ceva mai multe avantaje in comparatie cu alte limbi.

2. Ii ajuta sa se integreze foarte bine in societatile anglofone. Un copil care invata engleza la nivel nativ inca din clasele gimnaziale poate sa se integreze excelent in tarile anglofone. Acesta va putea sa treaca drept localnic si sa gaseasca cele mai bune locuri de munca.

3. Ii tine departe de anumite boli pe care ar putea sa le dezvolte atunci cand devin adulti. Dementa este una dintre aceste boli si afecteaza destul de multi oameni ajunsi la varsta a 3-a.

4. Ii ajuta sa fie mult mai eficienti atunci cand vine vorba despre multitasking. Conform statisticilor, persoanele bilingve pot sa treaca foarte usor de la o sarcina la alta, indeplinind mult mai rapid anumite taskuri ce se succed fara a avea legatura unul cu altul. Cunoasterea a doua sau mai multe limbi ofera o flexibilitate cognitiva foarte mare.

5. Le creste atentia la detalii si le ofera perspective noi asupra unor lucruri. Invatarea limbii engleze poate sa insemne si perspective noi, deoarece termenii pot sa defineasca elemente diferite de cele pe care le cunoastem in limba romana.

Cum poate un copil sa invete limba engleza la perfectie?

Pentru orice copil, aceasta misiune este destul de simpla, atata vreme cat este ajutat si de parinti. Cu meditatii la limba engleza si o indrumare atenta catre filme sau carti in aceasta limba, copiii pot ajunge intr-un timp scurt sa stie limba lui Shakespeare la perfectie si sa o vorbeasca la fel ca un nativ.

Este bine, insa, ca tot procesul de invatare sa inceapa de la varste fragede, chiar de la gradinita. De asemenea, este bine ca parintii care cunosc engleza sa incerce sa comunice cat mai mult cu copiii in aceasta limba, deoarece rezultatele vor fi mult mai rapide si mai eficiente.

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: