5

Cât timp investim în pasiunile noastre?

aa

Cu toţii avem pasiuni, fie că ne plac instrumentele muzicale ori să practicăm vreun sport, desenatul, fotografia, dansul, cititul, pescuitul, gătitul sau o mulţime de alte activităţi care ne entuziasmează şi ne captivează.
Dar ce sunt pasiunile?

PASIÚNE, pasiuni, s. f. 1. Stare afectivă şi intelectuală deosebit de intensă şi stabilă, manifestată ca o tendinţă care polarizează procesele psihice ale omului, determinându-l prin intensitatea efectelor sau prin permanenţa acţiunii lor. 2. Înclinaţie vie, însoţită de plăcere pentru obiectul studiat sau pentru profesiunea exercitată. ♦ Dorinţă, aspiraţie. (dexonline.ro)

Pasiunile ne energizează, ne încarcă pozitiv şi ne acaparează, atunci când facem ceea ce ne place nu contează că e trecut de ora 00:00 sau că am sărit peste cină.

Eu am ştiut întotdeauna că am o înclinaţie pentru decoraţiuni interioare şi bricolaj (Do it yourself), însă în ultima perioadă această atracţie s-a transformat într-o pasiune. Citesc articole pe site-uri de specialitate, caut tutoriale, îmi iau notiţe, fac liste şi desene şi uneori uit de mine ore întregi lucrând la un proiect.

Ori de câte ori pot îmi fac timp pentru pasiunile mele pentru că atunci când pun o idee în practică mă simt extraordinar: creativă, fericită, pasionată!

Pasiunile nu au dată de fabricaţie sau termen de valabilitate, poţi să le descoperi la 5 sau la 50 de ani şi îţi fac plăcere o lună, un an sau chiar o viaţă.

Tu ce pasiuni ai şi cât timp investeşti în ele?

Alexandra
 

Click Here to Leave a Comment Below 5 comments
Anne - 17/11/2011

Exista oameni fara pasiuni?:D

Reply
  Sorin - 22/11/2011

  Puţin probabil … chiar dacă nu îţi place să faci nimic şi asta e o pasiune: să pierzi timpul aiurea !

  Reply
Laura - 18/11/2011

Imi placea sa citesc,dar am cam uitat de asta de cand imi petrec timpul meu liber la calculator. Mi-e dor dar … pana sa iau initiativa cred ca va mai trece timp.

Reply
  Sorin - 22/11/2011

  E ok măcar că eşti conştientă de problemă.

  Reply
Sorin - 19/11/2011

Cred ca ar trebui sa abandonam celelalte lucruri si sa ne ocupam numai de pasiuni si satisfatia personala va fi nemarginita.

Reply

Leave a Reply: