Acasa » Atitudine » O lecție pe zi » Ce facem cu lucrurile stricate?

Ce facem cu lucrurile stricate?

Dacă este vorba de electronice sau oricare alte obiecte, încercăm să le reparăm. Dacă nu merg reparate, le aruncăm și le înlocuim. Cea mai corectă procedură, nu? Ce facem însă când vine vorba de oameni? Ce facem când vine vorba de sentimente? Aplicăm aceeași procedură?

Din toate cărțile pe care le-am citit până în prezent (despre afaceri, motivație, spiritualitate și dezvoltare personală), pot deprinde o singură idee majoră : poți avea o viață cu adevărat realizată abia atunci când te împlinești într-o iubire potrivită ție. Ce înseamnă acest concept, greu de înțeles în esență, în zilele noastre? Fiecare e responsabil să își creeze propria definiție pentru iubire. Mai ales noi, tinerii.

Etic, normal și corect este să facem o singură alegere pentru viețile noastre, din acest punct de vedere. De ce? Sufletul este cel mai mare dar lăsat de Dumnezeu, fiind capabil să mute munți din loc atunci când începe sa se aprindă și să bată la intensități maxime. Este totodată un tărâm plin de taine, momente și amintiri pe care cu siguranță nu îl deschidem atât de ușor în fața oricui.

Date-mi fiind pasiunile pentru scris, vorbit în public și afaceri, petrec destul de mult timp prin călătorii și în mediul online. Uneori mi-e dat să văd cupluri tinere desprinse parcă din basme, care știu să gestioneze rapid conflicte, să se susțină și să se orienteze spre ceea ce i-a unit: iubirea lor. Alteori, văd cupluri care-și trăiesc dragostea (dacă exista), mai mult pentru obținerea atenției celorlalți și care la prima provocare întâlnită aruncă săgeți cu otravă unul în celălalt.

De ce se ajunge la astfel de situații? Din iresponsabilitate. Observ cum alegerea unui suflet pereche se face, din păcate, din considerente foarte puerile și efemere : celălalt sa arate super bine, ca-n reviste, sa jongleze excelent cu vorbele și florile și dacă s-ar putea să fie și celebru. Toate bune și frumoase până se ajunge la certuri zilnice, frustrări și celebra “nepotrivire de caracter”.

Dragul meu tânăr, cu siguranță o decizie bună în acest sens se ia cu sufletul. Bunicii mei, a căror nunta de aur am sărbătorit-o anul trecut, mi-au vorbit așa :

” Nepoate, deschide ochii mari și cercetează. Nu lăsa un trup ispititor să îți fure ochii și mintea. Ești deștept și calculat. Caută și vezi în cea care vei dori să te însoțească în viata, întâi de toate, calitățile. Discutați mult. Planuri de viață. Idei. Vezi dacă e pregătită să te susțină și să te urmeze, iubindu-te necondiționat. Vezi dacă ești pregătit să o susții și să o urmezi, iubind-o necondiționat. Vezi dacă sunteți pe aceeași lungime de unda. Caută și vezi dacă are pe Dumnezeu în ea. Deschide bine ochii că după ce te legi la cap, greu de dezlegi. Apoi, lasă totul sa vina de la sine. Trăiți clipa! Iubiți-vă! Susțineți-vă! Și ceea ce e cel mai important: nu mergeți niciodată la culcare supărați unul pe altul. Crezi că am ajuns la 50 ani de căsnicie cu vreo formulă secreta? Nu. Doar ca ceea ce faceti voi în ziua de azi , ăștia tineri, este că nu aveți răbdare. Sunteți cuprinși de viteza nebună cu care se schimbă lucrurile și aplicați asta și în iubire. Vedeți voi? Nu funcționează așa. Tehnologia e tehnologie. Dacă nu se schimbă, nu evoluam ca specie. Dar dragostea e dragoste. Funcționează în baza unor legi și principii de sute de ani. Nu le schimba de vrei să îți fie bine! Voi tinerii schimbați totul rapid ; nu vă place ceva? Aruncați și luați altceva. Asta e treaba voastră dragule, însă atâta timp cât veți face așa și în iubire, nu veți cunoaște fericirea niciodată! Gândește-te. 50 ani. 5 decenii. Jumătate de veac. Am știut să ne bucurăm și să facem totul împreună! Și fii pregătit mereu pentru imprevizibil. “

Dragii mei prieteni, acum când mi-am adus aminte cele spuse de ei, mă străbat fiori în tot corpul. Sfaturi simple despre iubirea necondiționată și trainică din partea unor oameni simpli. Dar care dau atâta bătaie de cap unora dintre noi. Pentru voi care sunt cele mai importante lucruri de care țineţi cont sau ați ținut cont pentru aceste decizii?

Un text de Fabian Popovici

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!