1

Ce înseamnă să fii tu însuţi?

Ce înseamnă să fii tu însuţi?

Acum două zile am anunţat o provocare! Am întrebat „Ce înseamnă să fii tu însuţi?” şi am primit o groază de răspunsuri interesante.

Cele mai interesante dintre ele (sau pasaje dintre cele mai interesante) se află aici:

„Cred că sinele nu se caută, ci se creează, o continuă şi neobosită creaţie, care se termină abia când punem punct.”


„Înseamnă să nu vrei să impresionezi prin cum ar trebui să fii, și de fapt nu ești, sau să atragi atenția asupra eului prin ceea ce nu ești, și ști că nu ești pentru că poate acest gând te macină în fiecare seară sau dimineață. Ceea ce definește cine sunt? Gândurile și faptele mele de zi cu zi, felul de om cu care interacționezi, modul în care îți petreci timpul liber, mediul în care îți alegi de cele mai multe ori să evoluezi după o anumită vârstă și mediul în care ai crescut, principiile după care te-ai ghidat în viață și după care te mai ghidezi”


„Probabil ca suntem „ceea ce facem” cu conditia sa ne simtim bine in pielea noastra facand acel ceva, iar ca sa imi explic raspunsul, ma gandesc la cat de penibili sunt unii oameni care fac lucruri ce nu li se potrivesc, sau incearca sa fie ceea ce nu sunt…devenind astfel ridicoli.”


„Fii natural mereu, asta inseamna a fi tu insuti.”


„Noi suntem ceea ce suntem printr-un proces complex de modelare.”


„Înseamnă că ești construit din zeci, sute de reacții, de răspunsuri, de atitudini diferite. Înseamnă că ești om, deci adaptabil social.

Totuși, nu suntem cu toții la fel. Ceea ce ne deosebește e tocmai această adaptabilitate.”


„Inseamna sa simt ca vorbele, miscarile curg de la sine, nu trebuie sa incerc sa le controlez, abea le constientizez, pentru ca in fond, totul vine de la felul cum sunt, cum gandesc, cum m-am format si de valorile dupa care ma ghidez in viata.”


„traind intr-o lume a manipularii, mi-am lasat optiunile pe locul doi, dar asta nu m-a determinat sa uit cine sunt cu adevarat: aceeasi eu, un simplu suflet!”


„de multe ori suntem ce vor ceilalti de la noi,
suntem ceea ce vrem noi sa fim, oare?
suntem, ceea ce suntem prinsi in mreaja acestei vieti si alergarii zi de zi”


„Noi Înșine suntem Deosebit de frumoși atunci când realizăm că Viața este spectaculoasă. Trăim ca să fim excepționali în felul nostru. Doar astfel reușim să fim noi înșine!”


„experiența joacă de asemenea un rol de o importanță covârșitoare, întrucât ea ne-mbogățește cu noi laturi care se cuibăresc în noi și de multe ori ajung să ne definească. Așadar îmi definesc eul ca find suma experiențelor trăite și a ceea ce aveam deja gravat când soarele conștiinței mele dilua zorii lăptoși.”


„Ieri vulnerabila, astazi simtindu-ma mai puternica ca niciodata, ieri speriata de oameni, astazi lasandu-i sa se confrunte cu propriile lor temeri, ieri plangeam dupa relatia terminata, astazi iertandu-mi fostul iubit, ieri furioasa, astazi dansez prin casa. Mandra, naiva, curajoasa. Si totusi, tipa din oglinda imi transmite ca sunt a dracului de grozava. Si cine sunt eu sa o contrazic? Zau ca imi vine sa cred ca, in infinitatea fiintei mele, sunt perfecta. Poate slaba si naiva, dar perfecta…”


Şi, pe cuvântul nostru, noi chiar vrem să oferim fiecărui răspuns un premiu, o carte! Din păcate, astăzi putem oferi o singură carte unui singur câştigător.

Andreea L., pentru originalitatea ta, te-am ales câştigătoare. Contactează-mă te rog dându-mi un e-mail la lavinia @ motivonti.ro.

Dar, restul, avem o surpriză pentru voi. Avem un premiu şi pentru voi. Dar este secret. Momentan. Astfel că, din nou, toţi cei care îşi regăsesc comentariile mai sus sunt rugaţi să-mi dea un e-mail pe adresa de mai sus cu subiectul Provocarea Motivonti şi eu vă voi povesti totul despre premiul de consolare. 🙂

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
10 dovezi ale unicitãţii tale | Motivonti - 21/09/2012

[…] Aşa cum zice Lavinia, fii tu însuţi! […]

Reply

Leave a Reply: