Acasa » Dezvoltare personală » Altele » 10 dovezi ale unicitãţii tale

10 dovezi ale unicitãţii tale

Ai auzit extrem de des spunându-se că toţi oamenii sunt diferiţi, că nu există două persoane identice, fie că sunt gemeni sau nu, dar cu toate astea nu ai ştiut niciodată în ce constă această diferenţiere între noi. Ei bine, iată 10 caracteristici, 10 dovezi ale faptului că eşti cu adevărat unic.

1. ADN-ul. Aici începe totul, de aici pornesc diferenţele. Este dovedit ştiinţific faptul că este imposibil ca două persoane să aiba ADN identic, fie că ne gândim şi la gemeni.

2. Amprentele digitale. Amprentele sunt determinate în principal de gene, însă există studii recente ce arată că formarea acestora e influenţată şi de factori externi, aşadar până şi la gemenii identici, amprentele, deşi foarte asemănătoare, sunt diferite. 

3. Mersul. Felul în care mergem se schimbă pe parcursul copilăriei şi se stabilizează, în general, în momentul în care procesul de creştere s-a încheiat. Atunci, caracteristicile anatomice individuale ne dau un mers specific, încât încă din 1970 există studii care arată că putem recunoaşte oamenii după mers, cu o precizie de 90%.

4. Urechile. Ca diferenţa să fie completă, nu numai că urechile diferă de la o persoană la alta, ci chiar la aceeaşi persoană există mici diferenţe între o ureche şi cealaltă. Atunci când este vorba de identificarea unor persoane după fotografii, recunoaşterea după forma urechilor este la fel de precisă ca şi recunoaşterea feţelor.

5. Ochii. Irisul fiecărui ochi este unic. Acesta are o structură complexă, cuprinzând, uimitor, fibre musculare, ligamente, vase de sânge şi pigmenţi, iar diferenţa constă în aşezarea lor.

6. Vocea. Vocile oamenilor sunt diferite din cauza segmentelor anatomice ce au ca rezultat glasul omenesc precum: zgomotul făcut de aerul ce trece prin laringe, modul în care fluxul de aer se deplasează prin nas şi gură, modul în care este modulat pentru a forma cuvinte.

7. Mirosul. Nu numai că mirosul diferă de la o persoană la alta, din cauza moleculelor odorante din secreţiile pielii şi a substanţelor odorante produse de bacterii, dar acesta diferă şi de la o regiune a corpului la o alta.

8. Bătăile inimii. Acestea sunt suficient de diferite de la o persoană la alta încât pot fi deosebite cu ajutorul unor aparate specializate. Electrocardiogama este imposibil de falsificat deoarece există variaţii în forma inimii şi mărimea inimii, iar modelul bătăilor este specific.

9. Undele cerebrale. Creierul fiecărei persoane este diferit, în funcţie de înzestrarea ereditară şi de factorii externi ce ţin de specificul existenţei fiecăruia.

10. Microbiomul. Nu milioanele, nici bilioanele, ci trilioanele de bacterii ce şi-au “construit locuinţe” pe pielea şi în corpul unui om participă la crearea caracterului unic al acestuia. Fiecare fiinţă umană are “sortimentul” ei de bacterii preferat, care produc şi o combinaţie unică şi specifică de substanţe rezultate din metabolism, de exemplu nivelul de colesterol.

Iată că natura a lucrat şi lucrează în favoarea noastră. De ce vrem noi să schimbăm cursul natural al lucrurilor şi să îi copiem pe alţii?

De ce alegem calea uşoară în loc să ne impunem propriile idei şi viziuni?

De ce să nu îi lăsăm pe ceilalţi să ne descopere şi să ne aprecieze unicitatea şi originalitatea?

De ce să nu evoluăm prin forţe şi gânduri proprii?

Eu cred că toţi putem face asta. Eu am încredere că omul se poate detaşa de aşa numitul “efect de turmă” şi poate lăsa ceva demn de admirat în urmă. Eu îmi exprim ideile aici, fă-o şi tu oriunde, dar fă-o! Nu îţi fie teamă de greşeală sau de critică. Lucrurile astea ne ajută să ne formăm ca oameni!

Aşa cum zice Lavinia, fii tu însuţi!

sursa

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

 1. Da, suntem unici, pacat ca nu intelegem, nu procesam, nu adaptam!
  Felicitari, un articol de nota 10 – motivant, la obiect, plin de invataminte!

  Sanatate, iubire, intelegere!

  1. Înţelegem, doar că uneori puţin mai greu şi de cele mai multe ori avem nevoie de o „palmă pentru a ne trezi la realitate. Important e să o facem şi să realizăm cât de buni şi originali putem fi!

   Mulţumesc, asemenea.

 2. Nu vreau sa fiu demotivant, dar mi-a venit in minte un zen thought 🙂
  „Always remember you’re unique. Just like everyone else.”

 3. sunteti o echipa extra si ma bucur ca va cunosc.sunt recunoscatoare pt asta.acum sunt intr-o faza…somez si datorita voua viata mea e mai frumoasa.ma motiveaza!toti suntem unici ,si foarte extraordinari dar tre sa vedem asta in fiecare clipa…
  multumim ca ne aduceti aminte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!