2

Ce te motivează în alegerea carierei?

Nu de puține ori aud oameni plângându-se de jobul pe care îl au. Chiar seara trecută mi s-a întâmplat să aud pe cineva afirmând că s-a săturat până peste cap de locul de muncă și de toate mizeriile care i se întâmplă acolo, că el de fapt vrea să facă altceva și că banii pe care îi câștigă sunt singurul motiv pentru care nu renunță la tot. Pare deja un stereotip, nu-i așa? Dar haideți să ne imaginăm ce se întâmplă, de fapt nimeni nu l-a obligat pe respectivul să se angajeze acolo, să aibă acel loc de muncă unde probabil că lucrează deja de câțiva ani, și să vedem cum a ajuns de fapt în această situație. Adevărul este că prea puțini oameni se gândesc cu adevărat la carieră pe care o vor urma când termină liceul sau facultatea. În zilele noastre mulți dintre noi suntem fericiți atunci când se ivește o oportunitate și găsim un job bine plătit, cu perspectiva de a promova rapid, mașină de serviciu, telefon și asigurare de sănătate la o rețea privată. Sună tentanta€, dar insuficient și mulți ajung să regrete acest lucru după ceva timp.

Care și unde este de fapt lipsa? Dincolo de avantajele materiale pe care le obții la serviciu, dacă nu obții și alte satisfacții, după un timp o să îți pierzi interesul, vei deveni demotivat, nu vei mai performa și în scurt timp vei fi nefericit.

Ca definiție, motivația este procesul intern care face ca o persoană să înainteze spre obiectivul sau, în cazul nostru fiind vorba de înaintarea în carieră.

Ce ne motivează pe noi în carieră? Nu există un răspuns standard la această întrebare și pentru fiecare persoană găsim un alt răspuns, însă toate răspunsurile se raportează la valorile personale ale fiecăruia. De exemplu, AUTONOMIA sau INDEPENDENȚA sunt valori specifice antreprenoriatului, mulți antreprenori se apucă de afaceri doar pentru a nu avea un șef. Dacă în schimb SIGURANȚA este o valoare personală, poate exista o probabilitate mare ca o astfel de persoană să lucreze într-o companie/corporație, să aibă un loc de muncă stabil, fără fluctuații ale salariului. CREATIVITATEA ne ghidează și ea de multe ori în alegerea carierei, astfel că cel căruia îi place să fie creativ va avea un loc de muncă unde crează planuri și proiecte și mai puțin le execută. COMUNICAREA- o  persoană care are această valoare cel mai probabil își va cauta un loc de muncă în care să aibă dea face cu oameni, a lucra în echipe și mai puțin de a petrece timpul singură în față unui calculator.

Valorile personale sunt cele care ne dau direcția în carieră și cu ajutorul lor putem progresa mai ușor și mai eficient. Ele ne pot ghida în a face alegerile potrivite și ne fac să ne simțim împliniți și mulțumiți. Dacă ai început să îți pui întrebări legate de carieră ta, încă nu ți-ai găsit vocația sau pur și simplu vrei să faci performanță în carieră și vrei să deblochezi lucrurile care te țin pe loc în prezent, te invităm să participi la workshopul “Coaching în carieră”- Cum îți găsești propriul drum în ceea ce faci?”, alături de coach Dragoș Corbu. Haide cu noi pe 17-18 mai la prima ediție și află cum poți câștiga bani într-un mod firesc și plăcut și cum reușești să ai ai un loc de muncă ce îți aduce satisfacții și bucurii.Pe parcursul a două zile, îți vei stabili termenii propriei vieți profesionale și vei obține o mai bună autocunoaștere, prin dezvoltarea abiltatilor și deprinderilor necesare în planificare carierei, prin stabilirea concretă a strategiei de promovare personală. Te vei descoperi pe tine, îți vei aduce la suprafața valorile personale și vei păși cu încredere în drumul pe care îl vei face în carieră. Vei învăța să aplici metode de stabilire și planificare a obiectivelor, pe care le poți folosi apoi în orice zonă a vieții tale.

Pentru înscrieri și informații vizitează site-ul Coaching Essence si află mai multe.

Ce te motivează în alegerea carierei?

Articol scris de Dragoș Corbu.

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments
munca in strainatate - 21/05/2014

cam asa e, am ajuns sa facem si ce nu vrem pentru niste amarati de bani….

Reply
anunturi gratuite - 07/09/2014

eu vreu sa prezint un site de anunturi. pote de folos
Site http://www.anuntul-galben.ro este anunturi gratis de mica publicitate din Romania, puteti adauga anunturi gratuite ne limitat. Anunturi sunt structurate pe categorii exp. Imobiliare, auto, imobiliare, piese de schimp, shopping, matrimoniale, locur de munca, prestarede servici si animale. Pe acest site puteti reinnoi zilnic anuntul dumneavoastra gratuite pentru a ramane in topul rezultatelor de cautare. Puteti adaugati 10 imagine cu anunturi gratis. anuntul-galben cel mai modern site de anunturi gratuite

Reply

Leave a Reply: