Acasa » Atitudine » Optimism » Cele patru lucruri ce nu pot fi recuperate

Cele patru lucruri ce nu pot fi recuperate

Uită-te la tine. Eşti tânăr, eşti frumos, eşti deştept… dar unde ţi-e ambiţia? Unde ţi-e tăria? Unde-ţi sunt visele de altădată? Eşti speriat. De ce? Ce te face să nu mai fi tu? Încetează să mai fii paralizat! Încetează să îţi mai înghiţi cuvintele şi spune tot ce simţi şi ce crezi! E părerea ta şi nu e nimic greşit dacă diferă de a celorlalţi. Încetează să îţi mai pese atât de mult de părerea celor din jur şi de ce cred ei despre tine.

De obicei părerea lor despre tine este doar o reflexie nerecunoscută de ei a propriilor personalităţi. Încetează să te mai ascunzi în spatele unei măşti, încetează să te mai fereşti pentru că te pierzi… şi e păcat.

Arată lumii ce om bun eşti, ascultă fără să întrerupi, vorbeşte fără să acuzi, oferă fără să faci economie, răspunde fără să te cerţi, împărtăşeşte fără să te prefaci, savurează viaţa fără să te plângi, iartă fără să pedepseşti şi promite fără să uiţi!

Riscă! Nu îţi fie teamă de eşec, nu te opri la prima problemă. Obstacolele sunt acolo doar ca să îţi reamintească faptul că merită cu adevărat să lupţi pentru ceea ce vrei. Cineva mi-a spus odată că începuturile bune sunt, de cele mai multe ori, deghizate în sfârşituri foarte dureroase – aşadar nu îţi pierde speranţa. Nicio clipă. Dacă nu poţi zbura atunci aleargă. Dacă nu poţi alerga, mergi. Dacă nu poţi merge, târăşte-te… însă orice faci, de un lucru trebuie să ţii cont: mergi mai departe!

Fii puternic! Nu permite lumii să te transforme într-un om rău. Nu lăsa durerea să te facă să simţi ura. Nu lăsa amărăciunea unor momente să îţi fure dulceaţa întregii vieţi. Fii mându de tine şi nu lăsa oamenii orbiţi de bani şi putere să te facă să crezi că lumea asta nu e un loc frumos.

Îmbracă-te cu ceea ce vrei tu, spune ceea ce simţi cui vrei tu, iubeşte pe cine vrei tu. Ascultă muzica pe care o iubeşti, dă-o la maxim şi dansează. Nu în ploaie, dar dansează. Plimbă-te în miez de noapte, uită de griji pentru o clipă şi nu te mai gândi că mâine te vei trezi devreme ca să ajungi la birou. Simte… simte mai mult decât frigul de afară.

Nu mai aştepta ziua de mâine, ziua de vineri… weekend-ul. Există pe lumea asta patru lucruri ce nu mai pot fi recuperate: piatra după ce a fost aruncată, cuvântul după ce a fost spus, ocazia după ce a fost ratată şi timpul după ce s-a scurs! Trăieşte acum! Fă ce vrei tu să faci… acum!

Viaţa asta e a ta şi asta nu ţi-o poate lua nimeni!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

32 de răspunsuri

 1. Buna, Bianca, buna, Ariel,
  Merci pentru mesaj si, mai ales, continut.
  O oaza de optimism, in galagia zapacelii disperarii urbane. Frumos scris, frumos continut si alte lucruri frumoase.
  Fiind prins cu o redactare complicata – termeni de tot felul (botanica, biologie, gastronomie) si surse, infinite – nu-mi vad capul de altele.
  Cand voi „iesi la suprafata” voi fi mai sociabil.

 2. Articolul este unul foarte bun,imi place foarte mult de aceea l-am si postat pe facebook,poate au si alti oameni nevoie de el.
  Articolul asta era exact ce-mi trebuia,ma vad in multe situatii din ceea ce-ai scris tu:)
  Si chiar trebuie printat.
  Mult succes in continuare Bianca si sper sa mai scrii multe articole f bune.
  O seara placuta:)

  1. Mă bucur enorm de mult să citesc tot ce mi-ai scris, mă bucur să văd că ceea ce scriu „atinge” omul care citeşte. Te aşteptăm să ne mai citeşti cu drag!

 3. Pentru ce categorie de oamenii e valabil articolul tau? Pt. mine nu cred. Sunt sclav lalocul de munca si oridecate ori si orice as face nu vrea sa ma mute, chiar daca ii zic sefului ca nu esti bun ca sef. Singura optiune e sa imi dau demisia, am mai plecat o data si aproape un an de zile n-am gasit de lucru, mai am curaj sa risc? Cina imi plateste banca, cine imi da de mancare, unde stau?
  Poate pe viitor, ca mai am ceva de lucru…

  1. Fix pentru cei resemnați ca tine este articolul. 🙂 Faptul că n-ai găsit loc de muncă este, în fond, vina ta. Nu a societății.

 4. „Uită-te la tine. Eşti tânăr, eşti frumos, eşti deştept…” – daca una din aceste conditii nu e indeplinita, articolul de fata mai are rost ?

  1. Cele 3 condiții n-au cum să nu fie îndeplinite:

   1. tânăr poți să fii mereu. nu vârsta spune cât de tânăr ești, ci modul în care gândești și acționezi.

   2. frumusețea-i relativă. deci oricine e frumos.

   3. iar dacă ești aici, ai șanse mari să fii un om deștept. 🙂

  2. Tânăr, frumos şîideştept reprezintă o stare pe care eşti liber să o ai sau nu, în funcţie de propria voinţă. Din experienţă ştiu – am 47 de ani – , că tinereţea, frumuseţea şi deşteptăciunea sunt dependente doar de noi înşine.

 5. ŞI LUNA-I DE DIAMANT

  Ating cerul cu călcâiul
  îngerii mă iau la goană
  luna-.mi bate-n talpă cuiul
  însă steaua-i vai o rană

  Îngerii mă iau la goană
  fug de lume-n altă lume
  parcă fug vai de pomană
  ajung la un cap de nume

  Fug de lume-n altă lume
  luna-mi bate-n talpă cuiul
  şi din suflet ies doar spume
  ating cerul cu călcâiul

  Îngerii mă iau la goană
  gratuit cu altă rană

  Costel Zăgan, CEZEISME II

 6. Un bun tratament contra complexitatii. Complexele ne tin bine in rame si nu ne permit sa ne afirmam la maximum in viata.Numaidecit il voi printa si-l voi pune la loc vazut.Il voi citi zilnic, macar o data pe zi ca sa prinda radacini in subconstiinta mea. Stiind ca, suntem ceea ce gindim, sunt sigura ca voi culege roade bune in urma acestui „tratament”.Multumesc pentru reteta!

  1. Mă bucur mult să aud asta. Aşa e, complexele nu ne lasă să ieşim din zona de confort, să riscăm, să facem ceea ce vrem cu adevărat. Trebuie să ne motivăm să ducem totul la bun sfârşit.

 7. Frumos! Imi aminteste de monologul final din The Big Kahuna. Finalmente, suntem doar o suma de emotii, uneori amortite de uitare sau spaima. Pe care, iata, ai reusit sa le pui in miscare, desi toata lumea stie ca nu-i usor. Bravo! Si multumesc – mi-ai produs placere!
  http://www.youtube.com/watch?v=xkgbWGBmgN8

 8. clar,nu ti-am citit toate articolele,dar pe acesta l-am,,simtit,, cel mai mult! multumesc,si eu il voi pune pe perete.

 9. Felicitari Bianca !!

  Un articol plin de pozitivism care m-a ajutat foarte mult. Sunt sigur ca de fiecare data cand o sa am dubii, probleme o sa revin la el si imi va da aceleasi sentimente profunde.

 10. Frica mea de esec este epica, dar lucrez incet incet la asta …

  E nenorocita aia de „zona de confort” care tre sa nu o lasi sa iti dicteze viata …

  1. Primul pas l-ai făcut – conştientizarea problemei. Acum trebuie să lucrezi, să o depăşeşti. să nu permiţi nimic şi nimănui să te îndepărteze de propriile-ţi vise!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!