Acasa » Atitudine » Optimism » De ce este important să ai un scop mare în viaţă?

De ce este important să ai un scop mare în viaţă?

Văd zilnic pe stradă oameni serioși, apăsați, cu mersul lent sau rapid, înjurând sau judecând sistemul, traficul și alți semeni. Acești oameni se încruntă când plătesc facturile, se plâng la zece minute și văd probleme la fiecare pas.

Ce legătură are asta cu scopul mare a fiecăruia? Când nu tinzi spre idealuri înalte, te împiedici de mărunțișuri. Nu susțin că problemele tale nu ar fi serioase, ci doar că în absența unui scop, le privești ca fiind catastrofale.

Dacă știi pentru ceea ce trăiești și care sunt visele tale, vei avea la fel de multe dificultăți, dar ți se vor părea mărunte în comparație cu țelul tău măreț și vei face tot ceea ce îți stă în putință  pentru a trece peste orice obstacol care ți se pune în cale.

Unii recunosc, alții evită răspunsul, însă toată lumea știe cât este de important să știi unde vrei să ajungi și pentru ce lupți. Majoritatea se împiedică la descoperirea acestui scop, așa că hai să vedem cum îl poți afla cât mai ușor.

Cum știi care este scopul vieții tale?

Poate te gândești că nu știi exact ce îți place să faci, unde ai excela și ce abilități te caracterizează. Aici ai două soluții:

Prima: cere timp și căutare de informații. Participă la cât mai multe seminarii și cursuri, citește cărți, fă voluntariat. Vezi ce te atrage, apoi răspunde la întrebarea «Dacă aș ști că voi avea succes și n-am cum eșua, aș face asta toata viața?» E importantă întrebarea pentru că adesea, scopul e fix în fața ta, însă convingerile negative de tipul «Nu se poate», «nu se câștigă bani din asta», etc, îl ascunde după un nor ce ceață.

A doua soluție e să te oprești în a te gândi disperat la ce-ți place să faci și spre ce direcție să te îndrepți și pur și simplu să închizi ochii și să-ți imaginezi cum vrei să te simți. În fond, tu asta cauți. Cum te face să te simți o anumită activitate, nu însăși munca respectivă. Gândește-te că, astăzi, ți-ai descoperit pasiunea și lucrezi în acel domeniu (nu contează care, ce şi de ce). Cum vrei să te simți atunci? Ce vrei să auzi? Cum vei fi îmbrăcat, cum vei vorbi, ce oameni vrei să ai în jurul tău? Ține minte aceste emoții, apoi ghidează-te după ele. Ce activitate te face să te simți așa? Ce te oprește să acționezi chiar acum?

Nu te lăsa oprit doar de absența unei viziuni clare. Acționează, chiar și cu pași mărunți, caută obiective mai mici care să-ți dea energie, apoi vei vedea că îți va fi mai ușor să conștientizezi care este pasiunea ta cea mai mare.

De ce e atât de important?

Pentru că un scop mare va fi catalizatorul tău. Te va face să te ridici dimineața entuziasmat din pat și să te joci pentru visele tale. Da, să te joci. Munca e transformată în joacă pentru că o faci cu bucurie și curiozitate.

Pentru că oricât ne-am agăța de lucruri materiale, oameni și iubiri, în lipsa unui scop, tot timpul va exista un gol și o voce interioară care țipă să fie luată în seamă. Iar acest gol nu-l pot umple nici gadgeturile, nici prietenii, nici iubirile. Este responsabilitatea ta.

Odată ce ai un scop. orice probleme vor apărea în viața ta vor fi atât de mărunte… încât vei zâmbi și vei persevera până îți vei atinge visul, știind că restul se poate rezolva.

Și poate cel mai important aspect, e că, prin scopul tău, ai posibilitatea să lași ceva în urma ta. E datoria ta să o faci. Copiilor tăi, când se vor uita la tine și îți vor spune visele lor cele mai arzătoare, ce le vei răspunde? « Nu se poate, e greu, mai gândește-te » … SAU « Te susțin, am încredere, POȚI! Pentru că și eu am reușit! »

Acționează în fiecare zi ca și când nu ar exista eșec. Ai lecții din care poți învăța, însă nu înseamnă că eșuezi, ci că progresezi.

Odată cu pașii spre scopul tău, vei descoperi oameni, situații și experiențe noi, iar atunci, mânat de pasiune, nu va mai exista o zi din viața ta în care să te încrunți la mărunțișuri.

Acest post a fost scris de către Raluca Mureşan

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

  1. Mi-ar placea ca toata lumea care e constienta de aceste idei din articol sa indemne si sa incurajeze pe cat mai multi in a-si urma drumul…prea putini fac asta,insa e cel mai important lucru in viata,dupa parerea mea.Scopul vietii, vocatia da suficienta energie si motivatie pentru a trece peste orice obstacol si mai ales, energie pentru a trai viata asa cum trebuie traita. Jos palaria pentru articol ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!