Chiar vrei?

Atunci când ești în impas și nu te poți decide ce să alegi când ai mai multe opțiuni, părerea unui prieten e extrem de binevenită. Poate fi vorba de o bluză, de un nou laptop, de o destinație pentru vacanța, de o decizie importantă pe care trebuie să o iei; ideea e că tu te simți mai în siguranță dacă mai ai încă o părere, fapt care e foarte ok, măcar poți da vina pe cineva în caz ca lucrurile nu ies tocmai cum ai vrut tu.

Când nu auzi ce vrei

Nasol moment! Dacă prietenul solicitat să își dea cu părerea nu împarte aceleași convingeri ca și tine există toate șansele ca reacția ta să îl deranjeze; din moment ce ai vrut să afli încă o parere ar fi bine să ți cont de ea, măcar atunci când amicul e încă de fața. Ce vreau să zic e că mi se pare cam aiurea să te dai indecis la început dar peste fix 5 secunde să știi exact ce vrei să faci, cu toate că nu asta ți s-a recomandat să faci.

Cum se ajunge aici?

Păi situația stă cam așa: ești 99% convins că vrei să cumperi un lucru. Pentru ca nu e suficient, tinzi să atingi suta de procente așa că întrebi în stânga și în dreapta până primești răspunsul căutat. Dacă ești norocos și prima părere se potrivește cu a ta, ești deja 140% sigur că ai ales corect. În cazul nefericit în care ai parte de susținere doar dupa 10 persoane chestionate chiar și dupa ce ți-ai cumparat respectivul obiect o să te bântuie întrebarea: Oare chiar aveam nevoie de el ?

Ce-i de făcut?

Începe să îți asumi răspunerea și să te obișnuieti să nu depinzi de nimeni. Nimic nu se poate aplica pentru toate cazurile posibile dar sper că ai prins esența. Dacă tu consideri că merită să faci un lucru, fă-l si gata! Dacă e o alegere gresită o să știi pe viitor să fii mai atent dar oricum e un pas înainte.

Un sfat personal: Începe să greșești!

Sorin
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: