2

Problemele sunt bune!

Înainte să te grăbești să îmi lași un comentariu în care să te arăți ușor îngrijorat referitor la titlul articolului, lasă-mă să-ți zic la ce mi-a fost mintea când l-am ales. Când dai de o problemă te vezi obligat să o rezolvi. Dacă nu o poți rezolva chiar imediat te apuci să te interesezi pe la altii cum ar trebui să procedezi. Dupa o vreme ai aflat si învățat destule ca să poți trece peste prima problema. Fericit şi mulțumit de tine mergi înainte dar nici nu apuci să te bucuri prea mult de un trai liniștit că iar te lovești de alte probleme.

Nu mai aștepta!

Exact așa cum nu mergem la doctor în mod regulat pentru controlul de rutină ci atunci când apar primele semne că ceva nu-i în regulă, tot așa e și cu problemele. Când totul e bine si frumos pierdem timpul aiurea, iar când ceva nu mai merge cum ar trebui începem să ne panicăm. O problemă, de orice natură, are rolul de a ne da impulsul de care avem nevoie ca să facem ceva în sensul rezolvarii ei. E exemplul clasic de evadare din zona de confort de care ( cred / sper ) că ai auzit deja de multe ori. Apariția unei probleme ne forțează să ieșim din zona asta – ce ar trebui să învățăm e să ieșim singuri, “de bunăvoie si nesiliți de nimeni”.

De ce sunt problemele bune?

Dacă te lovești de probleme în mod frecvent și, în plus, reușești să le și depășești, după un timp o să-ți dezvolți o nouă abilitate: rezolvare-de-probleme-instant. Hai că suna chiar tare … Bine, poate că am exagerat cu denumirea abilitității, dar ideea e următoarea: prima oară când dai peste o problemă ți se pare dificil să o rezolvi dar într-un final tot reușești cumva să o duci la capăt. Data viitoare când aceeași problema o să-și facă apariția o să știi din prima ce trebuie să faci ca să scapi de ea. E simplu! Nu te feri de probleme, nu încerca să le eviți. Problemele înseamnă provocări, provocările înseamnă încercări, încercările înseamnă eșec, eșecul înseamnă progres.

Urarea mea de început de an: să ai putere să rezolvi și să treci peste toate problemele care n-o să întarzie să apară!

Sorin
 

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments
Laura - 03/01/2012

Problemele înseamnă provocări, provocările înseamnă încercări, încercările înseamnă eșec, eșecul înseamnă progres.

Imi place asta 🙂

Reply
red-dog - 05/01/2012

Imi place cum scrii Sorine, ma bucur ai ales sa iti dezvolti aceasta latura a vietii, cea a evolutiei personale. Iti doresc multa motivatie!! 😀

Reply

Leave a Reply: