7

„Concediază-ţi şeful!” – Ştefan Murgeanu

Concediază-ţi şeful! de Ştefan Murgeanu

Concediază-ţi şeful!” mi-a trecut prin minte că este o lucrare în care cei cu spirit întreprinzător primesc sfaturi utile şi încurajări pentru a-şi începe propria afacere. Mă gândeam că este un fel de ghid al începătorului în ale afacerilor. Întrucât urma să o citesc, fără doar şi poate, m-am abţinut de la orice lecturare a unor articole despre această carte, pentru a nu imi influenţa în vreun fel opinia.

În momentul în care am deschis cartea şi am citit primele rânduri am constatat că nu era nici pe departe ceea ce credeam eu că este! Pe prima copertă scrie: “Învaţă cum să-ţi gaseşti jobul pe care îl meriţi”.

Această carte este rodul a 15 ani de experienţă, 3 ani de  cercetare şi 18 luni de muncă efectivă, după cum însuşi autorul spune. Aşa cum cu toţii ştim, orice fel de piaţă are ca bază a contrucţiei sale cererea şi oferta. Şi pe piaţa muncii se aplică acelaşi principiu. Ca în orice piaţă, cu cât un produs este mai bine prezentat, cu atât are mai multe şanse de  a fi apreciat la adevărata lui valoare şi, implicit, căutat. Un candidat este un produs. Momentul în care acest produs se vinde, pentru a avea un preţ cât mai bun, trebuie să ţină cont de câţiva factori importanţi: CV-ul, scrisoarea de intenţie, imaginea lui ca persoană, etc, pentru că aşa cum spune Murgeanu: “degeaba eşti cel mai potrivit candidat  pentru un job dacă angajatorul nu te percepe ca atare”.

Ştefan Murgeanu ne învaţă cum să alegem  jobul potrivit în momentul potrivit şi pentru salariul potrivit.

În carte sunt prezentate situaţii în care te poţi afla, precum şi sfaturi  ce te ajută să-ţi descoperi punctele slabe pentru a le remedia şi punctele forte pentru a  învaţa să le exploatezi la maxim. Este structurată pe categorii de candidaţi, în funcţie de experienţă, de  pregătire şi nu se adresează  în mod special celor care îşi caută un job, ci şi celor care nu sunt mulţumiţi de cel pe care îl au.

Cartea este foarte îndrazneaţă din punct de vedere al atitudinii, întrucat românii au o anumită percepţie despre relaţia angajat-angajator. Ştefan Murgeanu încearcă să schimbe mentalităţi şi concepţii generale, dorind să implementeze un sistem de gândire foarte revoluţionar şi într-o oarecare măsură agresiv faţă de sistemul existent.

Fie că te îndrepţi către un job, fie că eşti nemulţumit de cel pe care îl ai, şeful tău îţi este angajat! El are nevoie de tine. Dacă te consideri neapreciat, fă-ţi favoarea şi concediază-l! Meriţi mai mult!

Cartea poate fi cumpărată de aici.

Click Here to Leave a Comment Below 7 comments
Stefan Murgeanu - 08/03/2011

multumesc 🙂

Reply
Luminiţa - 08/03/2011

Cu foarte multa placere, domnule Murgeanu. ;;)

Reply
Concurs: Concediază-ţi şeful! | Motivonti - 09/03/2011

[…] ieri am avut onoarea de a vă prezenta cartea lui Ştefan Murgeanu, astăzi, prin bunăvoinţa aceluiaşi Ştefan Murgeanu, avem de dat 3 exemplare din […]

Reply
Vivio - 10/03/2011

Ma bucur ca apar din ce in ce mai multi scriitori pe teme antreprenoriale neaosi. M-am saturat sa vad nume romanesti doar dupa titulatura: traducator in carti de genul mentionat mai sus.

Acum ramane sa mai citesc si cartea 🙂

Reply
Cum funcţionează Universul | Motivonti - 24/03/2011

[…] cărţii “Concediază-ţi şeful!” (carte căreia i-am făcut şi o recenzie ce poate fi citită aici) şi autorul ghidului “Ghidul carierei tale”. În perioada următoare urmează să mai […]

Reply
Povestea de Seară cu Ştefan Murgeanu | Motivonti - 29/03/2011

[…] întâi a fost un interviu, a urmat recenzia primei sale cărţi, iar acum avem onoarea de a vi-l prezenta pe Ştefan Murgeanu – OMUL, în cadrul unui […]

Reply
Florentina - 18/10/2014

Sa inteleg ca daca imi dau demisia defapt imi concediez seful?

Reply

Leave a Reply: