Acasa » Evenimente » Creativitate pentru orice “persoana întâi singular”

Creativitate pentru orice “persoana întâi singular”

Nu prea se vorbește despre creativitate la persoana întâi singular, iar la persoana a doua se folosește mai mult imperativ decât ca întrebare. Nu zice nimeni despre el însuși “Eu sunt creativ.” (poate din când în când studenții care aplică la un job în advertising:) și nu te întreabă nimeni “Auzi, tu ești o persoană creativă?”

Lumea în care trăim e setată de ani buni pe imperativul “Fiti creativi!”, propovăduit de oameni cărora sfatul asta le-a adus succesul, indiferent de domeniul în care au activat: începând cu Einstein, Charlie Chaplin și până la Steve Jobs, Stephen Hawking sau Sir Ken Robinson. Iar exemplele astea mari nu sunt niște excepții, sunt ceea ce sunt: exemple mari care întăresc ideea despre creativitate – un secret personal.

Greșeala numărul  1 pe care o facem este să asociem creativitatea cu arta. La numărul 2 bifăm aproape fără ezitare “Eu nu am talent, nu pot.” Și numărul 3, derivat din primele două și care ne interesează cel mai mult:  un “Mi-aș dori/mi-ar plăcea să fiu creativ.”, păstrat bine în seratarul cu frustrări.

Cei de la Fundația Friends For Friends au avut o inițiativă pe cât de îndrăzneață, pe atât de benefică pentru lista cu greșeli de mai sus. Cică fiecare dintre noi suntem înzestrați cu așa-numitul mușchi creativ. Și tot ce trebuie să facem este să îl antrenăm, în așa fel încât orice “nu se poate” să devină “cum se poate”. Instrumentul pe care FFFF îl pune la dispoziția celor ce vor idei mai multe și mai bune este Creative Fitness Studio, un program special de exersare și dezvoltare a creativității. Iar acest program chiar funcționează în regim de “gym fitness”: cu antrenori profesioniști, abonamente pe diverse nivele și exerciții adaptate pe tot soiul de nevoi.

Unde şi cum ne antrenăm creativitatea?

 Acum au și două ediții speciale de vară sub forma unor Weekend-uri Intens Creative: unul la Snagov între 14-15 iulie și unul la Sibiu între 20-22 iulie. Că doar creativitatea se antrenează încontinuu, iar asta se poate oriunde și oricum! 

Și, ca să păstrăm tonul de “universalitate”, ceea ce e tare la acest program e că în target se află oricine e conștient că are nevoie de creativitate în viața personală sau la job. Adică de la studenți la oameni de business, florărese, ITisti, freelanceri, poeți sau bloggeri.

Dacă vă face cu ochiul o astfel de experiență, sau dacă vreți măcar să fiți printre cei care știu despre acest program, un simplu click AICI sau AICI s-a putea să vă schimbe simplele reguli personale în reguli de câștig personal.  Sau, vorba celor de la FFFF, “să deveniti supereroii de care orice brainstorming are nevoie din când în când.”

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!