Acasa » Dezvoltare personală » Cum să intri în mintea celui de lângă tine?

Cum să intri în mintea celui de lângă tine?

Se spune că atunci când se întâlnesc doi psihologi îşi povestesc chestiuni din profesiile lor, dar când un individ se întâlneşte cu un psiholog acesta nu-i povesteşte mare lucru pentru că se ştie faptul că psihologii sunt mai „nebuni” decât pacienţii lor şi apoi fiindcă s-ar părea că ei mai citesc şi gândurile celorlalţi. S-ar părea…

Calculează tot în gând:

Gândeşte-te la o cifră între 1 şi 9.

Înmulţeşte această cifră cu 9.

Vei obţine un număr. Adună cifrele numărului şi scădeţi rezultatul cu 5.

Vei obţine o cifră care să-i corespundă o literă, spre exemplu lui 1 îi corespunde litera A, lui 2 litera B, lui 3 litera C, lui 4 litera D, lui 5 litera E etc.

Tot în mintea ta caută rapid numele unei ţări care începe cu litera corespunzătoare cifrei tale, apoi reţine ultima cifră a ţării tale şi gândeşte-te la un fruct care să înceapă cu acestă literă.

Ciudat… ananasul nu creşte în Danemarca nu-i aşa?

Care-i secretul? Cuvintele depind şi de frecvenţa lor în limbaj. Danemarca e mai uşor de reţinut decât Djibouti şi consumăm mai mult ananas decât avocado.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

14 răspunsuri

 1. O sa demontez eu magia din postul asta, pentru ca mi se pare infantil si am consumat deja kilobiti pretiosi din planul de date, vreau sa si returnez favorul:
  Ma gandesc la x (1, 9). Inmultesc cu 9 => 9x (9, 81) Orice multiplu de 9 are suma cifrelor egala cu 9 => alt multiplu de 9, scad 5 raman cu 4. In limba romana exista 3 nume de tari care incep cu D, una singura e in Europa. Si totusi chiar nu ati auzit de afine?

  1. Ce internet provider ai de te preocupa atât de tare câțiva kilobiți ? 😮

   Mulțumim pentru explicații – singuri nu ne-am fi dat seama ! Ești un adevărat zeu !

 2. nu este nici o magie tu:)
  si cea care a scris postu stia mai bine decat tine despre ce este vorba. este vorba despre organizarea memoriei si asocierea cuvintelor;)

 3. Danemarca si agrise m-am gandit :)) Mai era un joculet din asta in care trebuia sa zici repede o culoare si un fruct.In raspunsurile rapide majoritatea au tendinta sa zica rosu si mar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!