3

Începe acum!

“E prea târziu să mai încep acum; nu mai am nici o şansă să îi ajung pe ceilalţi” … nu zău? Ai gândit vreodată aşa? Hai că se acceptă o dată, de două ori. Să zicem că nu citeai ce se scrie pe aici înainte şi ai avut motive să crezi ca tu ai dreptate. Ideea e că nu ai avut! Când vine vorba de învăţat nu e niciodată prea târziu.

Ce înseamnă târziu?

Chiar sunt curios să ştiu: ce reprezintă “târziu” pentru tine, atunci când vine vorba să începi un proiect nou, să schimbi ceva? Sunt mulţi cei care fix înainte să fie 100% hotărâţi să se apuce de ceva nou se razgândesc brusc. Motivul? Se compară cu un prieten / cunoştintă care are aceeaşi pasiune şi îşi repetă în minte că n-o să reuşească niciodată să ajungă la nivelul lui. Îţi sună cunoscut? Dacă nu – felicitări! Dacă da – felicitări, ai nimerit bine, pot să te ajut!

1. Când faci comparaţii de genul ăsta te sabotezi singur – orice început e greu, păstrează-ţi energia pentru alte lucruri. Nimeni nu e bun la ceva din prima – e nevoie de multe ore de muncă, efort, implicare.

2. Acorda-ţi timp să înveţi! Ia-o încet, pas cu pas. Pas1. Experimentează. Pas2. Greşeşte. Pas3. Învaţă din greşeli. Pas4. Repetă pasul 1. Patru paşi simpli pentru succes garantat!

3. Caută alţi prieteni care au aceeaşi pasiune sau fă-ţi prieteni noi. E mai uşor pentru toţi să evoluaţi dacă lucraţi împreună.

4. „Un om e bătrân doar atunci când încetează să mai înveţe lucruri noi!”

Fără pretexte

În conlcuzie, lasă vrăjeala şi apucă-te de învăţat programare, de făcut poze, de scris romane, de desenat, de dansat, de cântat, de modelat Fimo … de orice îţi place să faci. Ai tot timpul să te perfecţionezi – nu renunţa după primele eşecuri.

Perseverenţa e cheia succesului!

Sorin
 

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments
Happylinks - Concediaza-ti seful! - 12/12/2011

[…] Începe acum! […]

Reply
floarea tanasa - 01/06/2012

daca ai 52 de ani si ai lucrat toata viata angajat ,mai intai la stat si apoi la patron pe un salariu mizer si nu stii sa faci mare lucru ,inafara de cele casnice ,ce ai putea sa incercvi? DE placut imi place sa citesc ,sa fac poze si sa gatesc.DECI?

Reply
    Sorin - 01/06/2012

    Prima idee ce-mi vine acum în minte e să-ți faci un blog pentru fiecare pasiune în parte. În felul ăsta o să-ți dai seama ce-ți place mai mult dintre cele trei … sau o să te ocupi de toate în egală măsură dacă nu te poți decide.

    Depinde de tine cât poți și vrei să investești în asta. Sunt sigur că poți ajunge să ai un venit frumos din pasiunile astea, secretul e să cauți oportunități să faci cât mai des ce-ți place.

    Spor! :)

    Reply

Leave a Reply: