Acasa » Cadouri » Cum să organizezi o petrecere de succes pentru ziua de naștere a copilului

Cum să organizezi o petrecere de succes pentru ziua de naștere a copilului

Trebuie să planifici petrecerea de aniversare a copilului tău? Descoperă câteva sfaturi și trucuri utile pentru ca petrecerea să fie atât de reușită încât sărbătoritul sau sărbătorita să fie cu zâmbetul până la urechi toată ziua! Fie că este prima sau a zecea lui aniversare, petrecerea copilului tău trebuie să fie specială și se află în fruntea listei de lucruri de făcut a fiecărui părinte.

Petrecerile organizate cu ocazia zilelor de naștere sunt un eveniment important, iar în zilele noastre câteva baloane și un tort gustos nu mai sunt suficiente. Deci, care este secretul? Cum organizezi o petrecere de neuitat pentru copii? Iată câteva sfaturi pentru a organiza o petrecere reușită de ziua copilului. 

Planificarea petrecerii împreună cu sărbătoritul/sărbătorita

Ingredientul cheie este să ai în vedere copiii atunci când planifici o astfel de activitate ce le este dedicată. Lasă-i pe ei să aleagă invitațiile, alege împreună cu ei tema petrecerii și chiar stabiliți împreună meniul.

Copiilor le place să se distreze și sunt încântați de petreceri, dar nu sunt întotdeauna previzibili. Așa că, implicându-i în organizare, le oferi ocazia de a-și asuma mici responsabilități.

Primul pas în planificarea unei petreceri este alegerea unei teme. Încurajează-l pe cel mic să se implice în alegerea temei pentru a te asigura că te poți alinia preferințelor sale. În plus, faptul că ia parte la luarea deciziilor reprezintă o lecție importantă pentru el.

Activitatea sau filmul preferat al copilului poate fi punctul de plecare. Acestea pot fi teme de petrecere excelente. Alte domenii la care să te gândești atunci când alegi o temă sunt locurile preferate de vizitat, jucăriile sau personajele pe care le admiră.

Ia în calcul faptul că pentru unele teme vor fi mai ușor de găsit accesorii de petrecere decât pentru altele, însă nimic nu este imposibil și alegerea temei reprezintă o bună ocazie de a fi creativ și de a implica întreaga familie în procesul de brainstorming.

Stabilirea unui buget și lista de cumpărături

Stabilește un buget înainte de a începe să planifici petrecerea. Acest lucru te va ajuta să-ți organizezi mai bine finanțele alocate organizării petrecerii. Stabilirea unui buget este importantă, deoarece poate avea un impact direct asupra decorațiunilor, meniului și numărului de invitați. 

În ce privește lista de cumpărături, notează toate lucrurile de care ai nevoie pentru organizarea petrecerii și, acolo unde este posibil, cantitatea necesară. Magazinele de bricolaj fizice sau online sunt opțiuni perfecte pentru decorațiuni la prețuri accesibile și alte obiecte necesare pentru petreceri. Poți cumpăra baloane, servetele, fețe de masă, ustensile și decorațiuni, economisind astfel timp și bani.

Stabilirea listei de invitați

Următorul pas este să stabilești împreună cu sărbătoritul pe cine chemați și apoi să trimiteți invitațiile. Deși poate părea un pas destul de ușor, acesta poate fi de fapt dificil. Cel mai bun mod de a decide cine se află pe lista de invitați este de a hotărî, în baza bugetului stabilit, câți copii pot veni la petrecere. Astfel, începe prin a alege principalii invitați, cum ar fi familia și prietenii apropiați. De acolo, mergi mai departe și adaugă colegi de clasă, vecini și alte cunoștințe.

Unele petreceri pot fi doar pentru prieteni, iar altele pot fi reuniuni de familie. Este important să stabilești aceste detalii împreună cu cel mic, pentru a nu-i înșela așteptările. 

Lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când stabilești lista invitaților: cât de mare sau de mică preferi să fie petrecerea? Locul de desfășurare a petrecerii sau casa ta dispune de suficient spațiu pentru toți invitații?

Transmiterea invitațiilor 

Unul dintre cele mai drăguțe și populare lucruri în privința organizării petrecerilor aniversare pentru copii este transmiterea de invitații către persoanele pe care ți le dorești alături.

Poți achiziționa invitații din magazine, însă nu este garantat faptul că le vei găsi întocmai pe cele care s-ar potrivi temei petrecerii. De asemenea, ai posibilitatea de a alege să trimiți invitații personalizate, realizate pe un site de profil. Astfel, poți realiza exact invitația pe care o ai în minte sau poți confecționa chiar tu împreună cu sărbătoritul invitațiile. 

Alegerea tortului și a meniului

Acum că ai bugetul și tema, este timpul pentru decizia finală, tortul. Alegerea unui tort pentru ziua de naștere a copilului, pe care oaspeții tăi să îl admire și să fie totodată și gustos poate fi o provocare. 

Fie că vă doriți un tort magic cu unicorn, un deliciu cu tema Alice în Țara Minunilor sau un tort de prăjituri în cascadă, cel mai important este să fie pe placul sărbătoritului.

Stabilirea meniului este unul dintre cei mai importanți factori în planificarea oricărei petreceri. Mâncarea și gustările lasă o impresie de durată asupra invitaților. Nu uita să incluzi și băuturile în listă și vorbește din timp cu reprezentanții localului care ți le va livra pentru a nu avea surprize.

Asigurarea distracției

Clovni, magicieni, DJ, prințese Disney, un castel gonflabil, opțiunile sunt nelimitate. Costurile pentru un animator profesionist pot fi destul de piperate, dar faptul că invitații vor fi cu zâmbetul până la urechi este neprețuit. Dacă te gândești să angajezi un animator profesionist, asigură-te că îi rezervi serviciile din timp pentru a evita să-i dezamăgești pe cei mici.

Sau, dacă dorești să păstrezi lucrurile mai discrete, dar la fel de distractive, planificarea unor jocuri de petrecere, eventual cu mici premii, va menține lucrurile în mișcare și va face ca petrecerea să fie distractivă.

Așadar, copiii se așteaptă la cea mai distractivă petrecere de ziua lor de naștere și niciun părinte nu dorește să-și dezamăgească copilul. Urmând sfaturile noastre vei reuși să organizezi o petrecere pe cinste, pentru care prichindelul îți va mulțumi cu zeci de îmbrățișări.

Sursa foto: Shutterstock.com

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!