Acasa » Atitudine » Schimbare » Cum să scrii corect de mână

Cum să scrii corect de mână

Mulţi dintre voi, printre care şi tu, te plângi că nu scrii suficient de rapid, suficient de frumos pe cât ai vrea. Toţi am avut impresia, la un moment dat, că stiloul este soluţia. Într-adevăr, stiloul este un instrument foarte elegant, dar care îmbunătăţeşte doar cu puţin caligrafia. Vor fi unii care vor învăţa mai uşor, iar unii mai greu. It just takes practice.

Cea mai mare greşeală pe care o faci este aceea de „a desena” literele.

Acest lucru se întâmplă când scrii cu degetele. Tipul ăsta de „scriitor” îşi pune toată greutatea mâinii pe hârtie şi o mută uşor, uşor spre dreapta pe parcursul scrierii, obosind mai uşor. Evită să scrii doar cu degetele.

Cei care scriu frumos, scriu de obicei şi mai repede ca ceilalţi. Ei îşi folosesc mai mult antebraţul şi umărul. Aceştia obosesc mai greu, scrierea lor având o coerenţă şi o cadenţă mai bună. În cazul lor, degetele doar ghidează, nu conduc.

Ai nevoie de răbdare, calm şi ambiţie pentru a reuşi să îţi schimbi scrisul.

Trebuie să fii atenţ la două lucruri: poziţionarea mâinii şi modul în care ţii pixul.

În ceea ce priveşte modul în care ţii pixul, cel mai important este să o faci astfel încât să te simţi tu comfortabil. Ţine-l uşor, nu îl strânge.

Pentru a simţi în mod concret ce muşchi ar trebui să foloseşti, ia un pix în mână, ridică mâna şi încearcă să scrii în aer doar cu ajutorul antebraţului şi umărului. Fă acest lucru preţ de câteva minute şi apoi încearcă să desenezi literele în aer, reducând treptat mărimea lor.

Următorul pas este de a încerca pe foaie. Ia o foaie de caiet normal (liniată) şi apucă-te să faci cât de mult poţi din următoarele caractere, pe rând: „X”, „”, „/”, „O”, „|”. Scopul este să faci caracterele astea fără să depăşeşti linia (sau să nu ajungi la ea), să le faci la o distanţă egală şi să le faci uniform.

Important e să nu te laşi descurajat. Începe prin a face caracterele mari, ca şi cum le-aţi face în aer. Gradual, scade mărimea până ajungi la una care ţi se pare potrivită şi exersează. Vei vedea că vei depăşi linia, vei greşi, vei face caracterele prea mici sau prea mari. Verifică permanent poziţia şi asigură-te că scrii cu antebraţul şi umărul şi nu cu degetele.

Te anunţ că va fi destul de frustrant deoarece această obişnuinţă, de a scrie cu degetele, este formată încă din prima clasă şi nu poate fi schimbată foarte uşor. În mod normal, dacă vei exersa 20 de minute pe zi, într-o lună ar trebui să observii rezultatele.

Când scriem clasic, suntem atenţi la ceea ce scriem; în schimb atunci când tastăm suntem atenţi la procesul de a tasta.

În momentul actual, foarte puţini oameni mai folosesc scrisul de mână. Comoditatea este motivul principal. E mai uşor să scrii pe laptop la un curs decât să faci o schemă pe foaie. Scrisul pe laptop îşi are sensul dacă atunci când ajungi acasă revizuieşti cu un pix şi o foaie notiţele. Este demonstrat faptul că scrisul de mână stimulează mai mult ideile decât tastatura.

Îţi recomand să renunţi, pe cât posibil, la tastat şi să începi să savurezi scrisul de mână.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. Fain şi util articolul, mulţam! Într-adevăr, mai inteligenţi sunt oamenii ce scriu cu mâna decât cei care tastează, fapt observat în viaţa de zi cu zi. O zi bună!

  2. nu e bine sa scrii cu atentie ….pentru ca iti faci un scris altfel de cat il ai… trebuie sa te uiti cum scrii dar nu sa pictezi literele sau cifrele.Am 12 ani dar credeti ma vreau sa mi indrept scrisul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!