Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Cum să te motivezi să te trezeşti dimineaţa binedispus

Cum să te motivezi să te trezeşti dimineaţa binedispus

Pentru că începutul zilei este important pentru fiecare dintre noi, pentru că atunci când te trezeşti binedispus ai parte de o zi productivă şi pentru că este datoria noastră să ne facem viaţa cât mai frumoasă, am notat câteva sfaturi care să te motiveze să te trezeşti dimineaţa binedispus:

Pregătirea – Înainte de somn

 • Nu te culca târziu şi încearcă să te pui în pat atunci când ţi-e somn.
 • Nu mânca înainte să adormi, mănâncă cu 2-3 ore înainte şi evită cafeaua, vinul roşu şi ciocolata (acestea îţi deranjează somnul mai mult decât alte alimente). Poţi însă bea un pahar cu lapte cald.
 • Fă exerciţii, mergi pe bicicletă sau ieşi la o plimbare pe jos – te vor ajuta să adormi mult mai repede.
 • Fă o baie fierbinte, cu 1-2 ore înainte.
 • Nu te gândi la probleme, nu te certa, nu te încărca negativ, ci mai bine fă-ţi planuri pentru a doua zi.
 • Citeşte câteva pagini din romanul preferat.
 • Aeriseşte bine camera.
 • Setează alarma cu o melodie care îţi place sau pune-ţi un memento cu un citat, o glumă.
 • Mergi la somn împreună cu partenerul sau vorbeşte cu cineva drag la telefon înainte să adormi (mie îmi place să-i trimit un mesaj de Noapte bună prietenului meu şi să mă uit la câteva poze din telefon).

În timpul nopţii

 • Ai grijă să asiguri temperatura potrivită în dormitor, nici prea cald, nici prea frig, încearcă să realizezi o balanţă între hainele în care dormi şi păturile cu care te înveleşti.
 • Păstrează liniştea în cameră, nu adormi cu televizorul deschis sau cu căştile în urechi.
 • Asigură-ţi un somn eficient: deşi majoritatea oamenilor cred că este important să dormi 8 ore pe noapte, nu este adevărat! Mult mai important este să te bagi la somn şi să te trezeşti zilnic la aceeaşi oră. Unora le ajung 6-7 ore de somn, ba chiar se trezesc obosiţi dupa 8 ore, aşa că tot ce trebuie să faci este să descoperi tu de câte ore ai nevoie şi să adormi şi să te trezeşti mereu la aceleaşi ore.

Dimineaţa

 • Trezeşte-te imediat ce sună alarma, nu lenevi în pat.
 • Trezeşte-te în fiecare zi la aceeaşi oră, chiar şi în weekend!
 • Bea un pahar cu apă (nici prea caldă, nici rece) pe stomacul gol pentru a-ţi păstra sănătatea. Acest obicei are numeroase beneficii asupra sistemului digestiv si circulator, te va rehidrata şi-ţi va detoxifica organismul.
 • Fă-ţi o rutină plăcută de dimineaţă, ia-ţi micul dejun împreună cu familia sau partenerul de viaţă, ascultă muzica preferată, fă exerciţii sau joacă-te cu animalul de companie. Orice activitate care îţi face plăcere te va încărca de bună dispoziţie pentru ziua ce începe.

Eu am încercat toate aceste sfaturi şi pot garanta că funcţionează. Cu cât vei folosi mai multe dintre ele, cu atât mai motivat te vei trezi!

Te provoc să le încerci şi să îmi spui dacă au dat rezultate!

Tu cunoşti alte sfaturi pe care le-ai putea adăuga?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

 1. Foarte foarte foarte adevarat. Comentez doar ca sa subscriu la informatiile transmise. Desi par foarte multe de facut…daca incerci de 2-3 orim vor deveni rutina si nu te vei gandi ca faci 50 de lucruri ca sa te trezesti binedispus dimineata. Desi pregatirile inainte de somn si somnul sunt importante, foarte i mportanta este atitudinea de dimineata. E bine sa iti incepi ziua zambind si luand micul dejun cu cineva din familie, sau cu iubitul/-a 🙂 Felicitari pt articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!