Acasa » Atitudine » Optimism » Sunt EU…

Sunt EU…

Sunt EU…..

Cunoaşterea de sine reprezintă o datorie a omului…. el este dator înainte de toate, să se cunoască pe sine….. Cunoaşterea celorlalţi şi a lumii începe doar cu…. această cunoaşterea de sine….

A fost odată o fată pentru care fericirea era jumătate din sufletul ei. În fiecare zi era bucuroasă şi nu rată nici o clipă din viaţă ei. Până când…. într-o zi, a fost invitată să ţină un discurs în faţă unui public numeros şi şi-a dat seama că nu are inspiraţie pentru a crea prezentări. Era din ce în ce mai supărată, vroia să treacă timpul mai repede, plângea…

În primul rând, a te cunoaşte pe ţine însuţi înseamnă a capătă încredere în forţele proprii…., acceptarea defectelor, nu doar a calităţilor şi a fi conştient că perechea bine-rău existenta în fiecare. Astfel, dacă te cunoşti pe tine, îţi cunoşti limitele, eşti capabil să interacţionezi armonios cu cei din jurul tău, şi îţi poţi învinge temerile.

Dacă ţi-e teamă să vorbeşti în public… ţine discursuri!

Prin cunoaşterea propriei persoane vei găsi cumva forţa de a trece peste asta şi vei reuşi…..

Aşa s-a întâmplat şi cu fata din povestea noastră… Trebuia să facă prezentarea într-o săptămâna şi nu ştia cum să o construiască mai bine. A început să o creeze, dar a lăsat-o baltă. Nu i-a plăcut. În ultima zi, mama ei a vrut să o ajute şi i-a făcut prezentarea în timp ce fata dormea. Când s-a trezit, fetei nu i-a plăcut, a zis că nu putea să o înveţe, nu era genul ei.

Cunoaşterea de sine merge mâna în mâna cu încrederea în forţele proprii. Nu poţi avea încredere în tine dacă nu te cunoşti. Dar, că să ajungi să te cunoşti, trebuie să fii sincer cu tine….

Noi, oamenii, avem plăcerea de a minţi şi de a fi minţiţi. De fiecare dată când ieşim din casă, ne punem o mască….

De multe ori m-am întrebat oare cum ar fi lumea, dacă fiecare şi-ar arata adevărata faţă? Şi aşa sunt puţini cei care îţi aruncă un zâmbet, fie el sincer sau fals…..

Că să ajungi să te cunoşti, trebuie să ajungi să-ţi vezi şi să-ţi accepţi şi defectele, nu doar calităţile. Fiecare dintre noi avem părţi bune şi rele. Trăim cu ele, fie că vrem, fie că nu. Iar părţile rele nu le putem ascunde sau masca la nesfârşit, pentru că dacă încercăm să facem asta, la un moment dat, vor… exploda….

După aceea seară, a vorbit cu mama ei despre toate frustrările şi s-a liniştit. Dintr-o dată, inspiraţia i-a revenit, a construit o altă prezentare şi bucuria s-a întors pe chipul ei..

Numai după ce ajungem să ne cunoaştem vom putea reuşi să credem în noi. Să credem că vom reuşi orice ne propunem şi că orice se poate realiza. Iar asta se va întâmplă numai după ce ne alungăm gândurile negative. Pentru că dacă mereu ne gândim că “nu se poate” sau “e prea târziu să…”, cu siguranţă că aşa va fi.

Întotdeauna când îţi stabileşti o ţintă, priveşte deja dincolo de ea, că şi cum ai fi depăşit-o!

Apoi, cu încredere în tine, ştiind cât de puternic eşti, vei reuşi să o atingi.

Sunt Daria Zamfir (si am 9 ani), iar personajul din poveste sunt eu unică şi plină de încredere că voi reuşi, pentru că acum mă cunosc cu adevărat şi ştiu că cea mai mare super putere este aceea de a FII TU! 

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!