De ce a avea servicii SEO este atât de important pentru un business?

servicii seo

Daca detii o afacere sau gestionezi un website de orice fel, probabil ca doresti sa atragi un trafic cat mai mare pe el. SEO este important pentru ca este special destinat sa ajute la acest lucru prin imbunatatirea prezentei online si a traficului.

Ai nevoie de servicii SEO in orice afacere?

In majoritatea cazurilor, da!
Daca afacerea ta ofera produse sau servicii in care utilizatorii cauta pe Google ceea ce au nevoie, atunci SEO ar trebui sa fie o prioritate ridicata.

Exista cateva situatii in care este posibil ca SEO sa nu fie necesar:

  • Daca site-ul tau nu este destinat gasirii pe Google. De exemplu, daca ai un site dedicat instruirii interne, numai pentru afacerea ta.
  • Daca esti in cautarea cresterii vanzarilor peste noapte. SEO este un proces care nu ofera succesul de la o zi la alta. Aceasta necesita o planificare strategica, o executie si o gestionare continua pentru a conduce la avantajele adevarate pe care le pot oferi serviciile SEO.

Care sunt beneficiile cheie ale unor servicii SEO de calitate?

Cresterea traficului

Cu cat un website are cuvinte cheie in pozitii bune in motoarele de cautare, cu atat mai mult trafic vei atrage. De fapt, pozitia #1 din Google are in medie o rata de accesare de 27,5%. Aceasta inseamna ca daca ai locul # 1 pentru un cuvant cheie, la un volum de 100 de termeni cautati, vei primi aproximativ 27-28 de vizitatori. Cu fiecare pozitie dupa aceea, numarul scade destul de semnificativ.

Vizibilitate crescuta

Cu cat ai mai multe cuvinte cheie in pozitii bune in motoarele de cautare, cu atat mai des brand-ul tau este vizibil pentru clientii potentiali. Potrivit statisticilor, este nevoie de 5-7 afisari ale brand-ului pentru ca  cineva sa-si aminteasca de el. SEO este punctul cheie al vizibilitatii si impresiilor imbunatatite in rezultatele motorului de cautare.

Credibilitatea brand-ului

Website-urile care apar mai sus in rezultatele cautarilor sunt vazute ca fiind mai de incredere de catre utilizatori. De fapt, 98% dintre utilizatori aleg o afacere listata la pagina 1 a rezultatelor. Asta pentru ca oamenii simt ca site-urile din partea de sus sunt cele mai bune. In prezent, toata lumea „il intreaba pe Google” ceea ce doresc si daca site-ul tau este in primele pozitii in timpul cautarii, acestia il considera ca find o alegere mai sigura.

Branding

Daca nu esti Coca-Cola industriei tale, este mai putin probabil ca respectivii clienti sa introduca marca ta atunci cand cauta diverse produse/servicii. Cu toate acestea, in cazul in care clientii tai incep sa caute si sa constate ca marca ta este in mod constant in primele pozitii ale cautarile lor, atunci suntem pe drumul cel bun spre conturarea unui brand puternic.

Trafic de calitate

Clientii potentiali cauta produsele/serviciile tale online. Incorporarea SEO permite ca fiecare pagina de pe site-ul tau sa fie un punct de intrare pentru acei clienti. Utilitatea unor servicii SEO bine dezvoltate consta in faptul ca esti capabil sa atingi clientii potentiali in fiecare etapa a canalului de cumparare, asigurandu-te ca esti alegerea potrivita de fiecare data.

Afla date importante despre vizitatori

SEO este important, deoarece iti ofera numeroase date care iti pot spune mai multe despre vizitatorii site-ului tau. Nu numai ca poti obtine informatii statistice, interese, localizare si de pe ce device acceseaza acestia site-ul tau, dar poti obtine o multime de informatii despre locul in care un utilizator se afla in procesul lui de luare a deciziilor, prin cercetarea cuvintelor cheie care aduc trafic prin Google Search Console.

Costuri de marketing eficiente

SEO este una dintre cele mai rentabile forme de marketing pentru ca ajungi la cineva o data ce a facut efectiv actiunea de a merge la Google si tastand ceva legat de un produs sau serviciu pe care il oferi. Cand primesti trafic din anumite cuvinte cheie, utilizatorii sunt deja interesati de ceea ce ai de oferit, sarcina ta este doar sa-i  convingi ca afacerea ta este cea potrivita. Odata ce incepi sa clasifici bine termenii, beneficiezi de avantajele unui trafic consistent pe care termenul de cautare specific il ofera in fiecare luna, astfel incat fluxul de potentiali clienti sa continue. Foarte putine canale de marketing pot spune acelasi lucru.

Concurentii

Daca industria ta are produse/servicii care sunt cautate online, atunci ai concurenti care fac deja SEO. Daca doresti sa va dezvolti afacerea si sa fii cel ales in cazul in care utilizatorii cauta ceea ce vinzi, atunci trebuie sa investesti in optimizare SEO. Aceasta este singura modalitate de a concura pe termen lung, cu exceptia cazului in care, din anumite motive, oamenii nu mai folosesc internetul pentru a cauta ceea ce au nevoie, ceea ce nu se va intampla in curand.

Imbunatatirea experientei utilizatorului

Cand oamenii iti viziteaza site-ul, in mod natural, doresti ca acestia sa aiba o experienta pozitiva deoarece va fi o legatura directa cu perceptia afacerii tale. Pentru orice campanie SEO de succes, experienta utilizatorului si utilitatea generala reprezinta un punct cheie. Google este foarte clar in recompensarea site-urilor cu o clasare mai buna, atunci cand acestea ofera utilizatorilor o experienta generala mai buna.

Cautarile din motoarele de cautare nu vor disparea, ci sunt in continua crestere

Potrivit datelor furnizate de Business 2 Community, companiile estimeaza ca vor cheltui in total aproximativ 79 de miliarde de dolari pentru SEO pana in anul 2020. In plus, numarul cautarilor pe Google a continuat sa creasca.

Parte importanta a mixului de marketing

Orice afacere de succes are multe canale de marketing active la un moment dat. SEO completeaza perfect alte canale de marketing si ar trebui sa fie intotdeauna o parte din acest mix. De exemplu, daca unul dintre canalele tale de marketing este Google Ads, ar fi perfect de asociat cu SEO, astfel incat atunci cand un potential client cauta ofertele tale, sa vada doua listari.

Prin aceste avantaje, suntem convinsi ca vei incerca sa apelezi la servicii SEO de calitate.

Informeaza-te constant despre cum sa iti promovezi afacerea eficient si alegeti colaboratorii care sa iti aduca rezultate reale.  

Invitat
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: