Acasa » Dezvoltare personală » Cuplu » De ce uneori ne dorim foarte tare ca partenerul nostru să aibă orgasm?

De ce uneori ne dorim foarte tare ca partenerul nostru să aibă orgasm?

Te-ai întrebat vreodată chestia asta?

De ce uneori ne dorim foarte tare ca partenerul nostru să aibă orgasm?

Nu vreau să vorbim despre ejaculare precoce şi femei nesatisfăcute. Ci pur şi simplu despre acel sentiment de împlinire pe care-l ai când partenerul tău are organsm…

Totul începe cu piramida lui Maslow.

La baza piramidei stau nevoile fiziologice, cele de bază: hrana, oxigenul, odihna, apa, somnul şi chiar şi sexul (sau orgasmul).

De aceea la o vârstă fragedă copilaşii descoperă masturbarea. Pentru că e o nevoie.

Dar orgasmul partenerului apare şi el în piramidă, undeva mai sus. Teoria spune că cu cât urcăm mai mult în piramidă, cu atât suntem mai fericiţi.

Unde anume să fie orgasmul partenerului? La „nevoia de siguranţă”? La „nevoia de dragoste şi apartenenţă”? „Nevoia de autorespect”? Sau la „nevoia de autorealizare”?

În nevoia de autorespect intră lucrurile precum statutul social, responsabilităţile şi atingerea obiectivelor.

Să fie oare orgasmul partenerului un obiectiv personal pentru fiecare din noi? Aşa ar trebui să fie…

Întrebarea este:

Ce este mai important, orgasmul propriu sau orgasmul partenerului?

Răspunsul este: ambele. Întâi cel propriu, căci constituie o nevoie primară fără de care nu poţi evolua în cadrul piramidei… şi apoi cel al partenerului pentru că aduce mai multă fericire.

Orgasmul propriu este o plăcere, o treabă hedonistă, în timp ce orgasmul partenerului este pură fericire atinsă prin programarea unui obiectiv.

Şi ce simţim când ne atingem obiectivele? Fericire, desigur.

E atât de simplu şi interesant. Ca să avem o viaţă fericită trebuie să „îndeplinim” sarcini de pe trepte tot mai înalte din piramida lui Maslow. Dar adevărul este că totul începe cu nevoile de bază.

Este responsabilitatea noastră să transformăm o nevoie fiziologică în ceva ce nu aduce doar plăcere, dar şi fericire.

Cu sexul am rezolvat! Ce facem cu celelalte nevoi? 🙂

E posibil ca bărbaţii să rezoneze mult mai mult cu articolul acesta decât femeile…

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

9 răspunsuri

  1. Bai inteligentule! Cateva observatii:

    1. Nu cred ca am avut vreodata o imagine mai oripilanta decat in momentul in care am citit: „la o vârstă fragedă copilaşii descoperă masturbarea”! Plm (stii ce inseamna, nu?), esti pedofil? Varsta frageda… Copilasii… Limbaj de stirist prom’terist!

    2. Ai mai scris: „Ce este mai important, orgasmul propriu sau orgasmul partenerului? Răspunsul este: ambele. Întâi cel propriu, căci constituie o nevoie primară fără de care nu poţi evolua în cadrul piramidei… şi apoi cel al partenerului pentru că aduce mai multă fericire. Este posibil ca barbatii sa rezoneze mult mai mult cu articolul asta decat femeile…”
    Din punct de vedere fiziologic, daca propriul orgasm, al unui barbat (pentru ca el trebuie sa rezoneze…), este mai importat decat al partenerei, exista sanse foarte mari ca partenera sa nu aibe, vreodata, orgasm!

    3. Sunt barbat si nu rezonez cu ineptiile de mai sus!

    1. 1. Nu te semnezi, ca să ştiu cu cine discut. 🙂

      2. Adevărul doare, dar masturbarea se descoperă la o vârstă fragedă. E o expresie, nu-i limbaj de ştirist. … Deşi n-am nimic nici cu limbajul de ştirist. 🙂

      3. Hmm… Orgasmul propriu, dpdv al pramidei şi al nevoilor, e mai important. Dar nu sunt deloc de acord cu argumentul tău – cum că dacă al meu e mai important, ea nu are. 🙂 Poate doar dacă te-ai dus la prostituate se aplică.

      4. E foarte ok să nu rezonezi, dar argumentează. Degeaba vii tare în gură cu un comentariu în care mă faci inteligent dacă ai un argument foarte slab şi nici nu te semnezi.

    2. Nu trebuie să te oripilezi. Copiii chiar descoperă masturbarea la „vârste fragede”. De pildă eu. Pe la cinci ani sau poate mai devreme. Mă frecam de plapumă.

  2. Şi uite şi o femeie (eu) ce rezonează cu spusele tale. Egoismul zace în fiecare dintre noi, iar când vine vorba de plăcere proprie nu le refuzăm. Găsim 1001 de motive şi argumente pentru a NU le refuza.
    Femeie sau bărbat, cu toţii,ne gândim de cele mai multe ori, la orgasmul propriu şi apoi la al celui de lângă noi, dar mă-ntreb câţi recunosc?
    Eu cred că ne dorim foarte ca partenerul nostru să aibă orgasm pentru a putea păşi pe fiecare treaptă de nevoie a piramidei lui Maslow, exact în aceeaşi ordine.

  3. Legat de comentariile de mai sus: daca studiezi mai mult, o sa afli ca fetele descopera orgasmul la o varsta cu adevarat frageda (4-6 ani). O fac inconstient, e o chestie strict fiziologica si da, exista si un fel de masturbare sub forma de strans chestii intre picioare sau frecat de diverse chestii. Toata etapa dureaza foarte putin, dar exista.

    De ce e important orgasmul ei? Pentru ca ne confirma pe noi ca masculi. Un barbat bun la pat este cel care ofera orgasm (teoretic). Practic orgasmul ei nu tine mereu de partenerul actual ci mai degraba de modul sau momentul in care ea si-a inceput viata sexuala.
    Tot

  4. Mi-e rusine ca tot mai mulți barbați ajung niste efeminaţi sensibili fara sa-si dea seama, Anonimule

  5. corect,corect,corect si legat de masturbare,eu tin minte ca aveam cam 8-9 anisori,deci eram un copil.poate nu toti incepem de la aceeasi varsta,suntem diferiti.si ca femeie,de ce nu asi rezona cu articolul?sunt perfect de acord si rezonez 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!