Acasa » Dezvoltare personală » Altele » Oare chiar există noroc? Un experiment cu şi despre noroc…

Oare chiar există noroc? Un experiment cu şi despre noroc…

De mici ni se implementează în cap conceptul de „noroc”, despre care ştim foarte clar câteva lucruri:

1. Norocul apare doar când vrea el, nu-l putem „face” sau „aduce” în viaţa noastră.

2. Norocul mereu aduce lucruri bune.

3. Dacă cineva are mai mult noroc ca altcineva, cel norocos e mai bun.

4. Când se întâmplă ceva rău, atunci „n-ai avut noroc”.

Dar oare e chiar aşa? Se pare că nu…

Derren Brown, un „magician” din Marea Britanie, s-a dus într-un oraş relativ izolat şi a făcut un experiment ce a durat fix trei luni de zile.

Tot experimentul este în videoul de mai jos. Dar voi face un rezumat în scris pentru oamenii care n-au timp – căci filmul de mai jos durează 40 de minute. Dar, credeţi-mă, merită!

A găsit în oraş o statuie a unui câine şi a trimis un reporter să inventeze o ştire de la faţa locului cum că statuia câinelui ar putea aduce noroc.

Apoi a pus acelaşi reporter să întrebe lumea de pe stradă dacă a auzit de statuia-câine aducătoare de noroc. Răspunsurile erau negative, desigur.

Pentru a convinge populaţia oraşului că statuia chiar poate aduce noroc, Derren a ales 7 locuitori foarte diferiţi ai oraşului şi i-a adus la statuie. Ideea era de a duce vorba mai departe şi de a convinge aceşti şapte „subiecţi” că statuia chiar e „magică”.

După o vreme cei 7 subiecţi sunt întrebaţi dacă au avut noroc după ce au vizitat câinele. În afară de un singur subiect, toţi spun că da!

Derren apoi montează o cameră ascunsă lângă statuie pentru a vedea dacă populaţia află de povestea câinelui norocos şi se duce să-l mângâie.

Spre uimirea lui şi a mea, da, tot mai mulţi oameni se duc la statuie şi o mângâie!

După două luni de zile povestea câinelui explodează! Apar tricouri cu statuia minune, vin turişti, presa scrie despre asta, la radio se vorbeşte despre asta! Ba mai mult, unii localnici sunt intervievaţi şi susţin că ştiu despre povestea acelui câine încă din copilărie, de la bunici! Dar, desigur, ei mint.

La finalul celor 3 luni, Derren recunoaşte public faptul că de fapt câinele norocos nu există, ci e o poveste făcută de el. Reacţia populaţiei? Pozitivă.

Recomandarea mea este să luaţi o pauză de 60 de minute azi şi să vă uitati la acest video în întregime. E fascinant.

Norocul e în capul nostru. Ş-atât.

Mulţumesc Cristi pentru video. 🙂

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

6 răspunsuri

  1. si totusi toata chestia asta nu se bazeaza pe ideea din the secret? Atingand cainele oamenii se gandeau ca vor avea noroc, astfel gandeau pozitiv si atrageau chestii bune.

  2. Incredibil! Ce disperati sunt oamenii! Chiar sa mergi sa mangai un caine de piatra si sa crezi ca are noroc. HA HA! Poate ca ne meritam soarta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!