Acasa » Atitudine » De la cine poţi învăţa? Justin Bieber

De la cine poţi învăţa? Justin Bieber

Aveam în minte de mai multă vreme să fac un articol legat de Justin Bieber (nu, nu plecaţi, staţi aici şi citiţi), dar abia după ce am visat ieri la prânz că am fost la un concert de-al lui m-am pus pe treabă. Am văzut Justin Bieber: Never Say Never, am citit şi vizionat interviuri cu el, iar pe lângă evidentul fapt, acela că el este un produs al industriei, mai este şi un altul: Justin Bieber este şi un exemplu, un model.

Justin s-a nascut la 1 martie 1994, ora 12:56 a.m, într-o zi de marţi. Ştie să cânte la 4 instrumente, iar la 8 ani a avut primul concert de jazz. Când a avut primul concert ca „profesionist” a venit îmbrăcat într-un costum bisericesc. Are o echipă ca o familie. Este foarte credincios, iar înainte de fiecare show îşi adună echipa, spune o rugăciune urmată de un strigăt de încurajare: „Ducks, Ducks, Ducks, Ducks, Quawk, Quawk, Quawk, Quawk, Zoom!”. În ceea ce priveşte orientarea sexuală a spus că „este alegerea fiecărei persoane”. Parcă pare prea bun ca să fie adevărat puştiul ăsta.

Totul a început când Scooter Braun l-a remarcat, l-a luat cu el în Atlanta unde a făcut un video cu Usher pentru fanii lui de pe youtube (pentru credibilitate în faţa caselor de discuri, Justin având deja un fanbase foarte mare) culminând cu întâlnirea cu L.A Reid de la Island Def Jam. Reid l-a pus pe Justin în studio şi a realizat că puştiul nu va avea succes datorită vocii ci datorită atitudinii, curajului şi carismei. Pentru a avea succes, deşi continua să fie respins de toţi DJii (pe motiv că: „La radio nu dăm un copil tânăr, 15 ani, voce tânără. Asta nu e treaba noastră.”), Justin a mers din radio în radio până când pe 1 iunie 2009 a susţinut un concert în faţa a 40 de persoane. (până în prezent a susţinut peste 250 de concerte)

Apreciază gesturile simple, dar le şi face: în fiecare concert, invită o fată pe scenă, îi oferă un buchet de flori şi îi cântă „One less lonely girl” făcând-o să se simtă unică, chiar şi pentru câteva minute; de asemenea, la fiecare show oferă bilete gratuite celor care nu au avut posibilitate de a îşi cumpăra.

„Nu-mi pasă cât de greu trebuie să muncesc sau ce trebuie să fac să epuizez locul (Madison Square Garden) ăsta într-un an” (când a fost pentru prima oară pe MSG, la un show Taylor Swift). Asta a şi făcut. De când şi-a propus să cânte pe MSG şi pâna a făcut-o, a trecut un an şi 4 zile, iar biletele au fost epuizate în 22 de minute. Nu doar zice, ci şi face. Depune toată energia pe care o are într-un scop precis şi îl obţine.

„Mulţi copii vor fi dezamăgiţi dacă nu voi cânta”. A spus asta pentru că a trebuit să îşi anuleze un concert, înainte celui de pe MSG, din cauza unei probleme la corzile vocale. A ales să cânte pentru a îi face pe ceilalţi fericiţi, ca să se facă pe el fericit.

A făcut multe greşeli în timpul concertelor, iar de fiecare dată a ştiut să treacă peste cu zâmbetul pe buze, fără să se simtă prost sau alte lucruri de genul ăsta.

Nu sunt un fan al cântecelor lui, dar nici hater nu sunt. Justin Bieber a ajuns acolo unde este datorită muncii pe care a depus-o, datorită faptului că a ştiut să îşi creeze oportunităţi şi, nu în ultimul rând, datorită încrederii de sine şi carismei. O unealta de care s-a folosit foarte bine este cea a „social networking-ului”. Acum 10 ani, probabil, Justin Bieber nu s-ar fi bucurat de acest succes.

Eu îl apreciez pentru faptul că ştie să-şi ţină publicul aproape, pentru că are un set de valori foarte sănătos, pentru că e un artist în cel mai propriu sens al cuvântului, pentru că, deşi este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti ai planetei, a rămas cu picioarele pe pământ şi nu în ultimul rând pentru că are o încredere de sine (swag, cum ar zice americanii) imensă. Are o echipă de profesionişti în spate care ştiu să ii pună în valoare calităţile şi să îi ascundă defectele. Nu este cel mai bun dansator, nu are cea mai bună voce, dar este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din lume.

Am scris acest articol ca să vezi că ai de învăţat de la persoane de la care nu te aştepţi. Observă oamenii din jurul tău şi învăţă din greşelile lor, dar şi din lucrurile pe care le fac bine.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. WoW .. Nu m-as fi asteptat ca cineva sa scrie de bine de Justin …
    Ma bucur ca mai sunt oameni care nu stiu decat sa critice , Felicitari !

  2. imi place tare mult ceea ce ai scris si eu cred la fel unii dintre prieteni mei nul plac dar leam povestit yot ceea ce stiu eu despre el si leam aratat cateva melodii si imediat au inteles de ce eu il admir apropo ncel mai tare mia pl. ca isi iubeste tare mult fratiori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!