Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » Despre oțelul structural din aliaj 21 CrMoV5-7

Despre oțelul structural din aliaj 21 CrMoV5-7

După cum bine știm cu toții, oțelul este un metal feros foarte dur care se pretează la obținerea de echipamente sau componente cu o mare rezitenta în timp implicit la coroziune fiind foarte solicitat pe scară industrială, mai ales în cea energetică.

Oțelul structural din aliaj 21 HMF precum și aliajele sale care îl înlocuiesc cu succes printre care oțelul 21 CrMoV5-7 sunt foarte solicitate pentru a fi folosite ca făcând parte din grupa de oțeluri de cazan de înalta temperatura și presiune.

Ce se obține din acest tip de oțel?

Din oțelul oțelul 21 CrMoV5-7se confecționează atât subansamble pentru zona industriei energetice cât și echipamente de mari dimensiuni cum ar fi cazanele, deoarece acest oțel rezistă până la temperaturi de 550 grade C .

În principal, se fabrică rotorul pentru turbinele cu aburi și lamale acestora, arbori cotiți, elemente de prindere cum ar fi șuruburi și piulițe,rezervoarele cazanelor și tronsoanele de legătură ale acestora.

Pentru toate este necesar a se întrebuința un metal care să reziste atât la temperaturi cât și la presiuni ridicate și nu este nici un alt aliaj la fel de potrivit precum oțelul 21 CrMoV5-7  .

Oțel 21 CrMoV5-7și proprietățile sale   

Cotat la bursă foarte bine și solicitat pe piețele externe, în special  cele de profil energetic, oțelul 21 CrMoV5-7are proprietăți mecanice foarte bune, rezistență la tracțiune, alungire și contracție astfel că diferențele de temperatura prin creșteri și scăderi bruște nu deformează absolut deloc piesa sau echipamentul confecționat din acesta.

Oțelul 21CrMoV5-7 se găsește sub formă de bare, table, benzi, țevi și chiar sârme. Din acesta, așa cum spuneam și mai sus iau naștere produse forjate, subansamble și echipamente complexe.

Toate sunt destinate în special industriei termo-electrice, chimice, petrochimice, în construcțiile de mașini și uitilaje, industria marina și chiar cea aero-spațială.

Orice producător de aliaje precum oțelul 21CrMoV5-7 deține certificări ISO care atestă că poate furniza elemente din care ulterior să fie confecționate subansamble sau ansamble  de înalta calitate și rezistență atât la factorii mecanici cât și cei corozivi.

Așadar, acest aliaj este solicitat în mod frecvent în toate industriile grele întrucât  se pretează obținerii  diferitelor piese fără de care echipamentele nu ar rezista. Mai ales cazanele care funcționează sub presiune extrem de ridicată sunt confecționate din oțel 21CrMoV5-7 întrucât datorită compoziției sale și nivelului scăzut de carbon conținut, nu prezintă riscul unei explozii atunci când temperatura interioară atinge chiar și 550 de grade Celsius.

Cercetătorii au elaborat îndelung pentru a obține aliaje din oțel de înalta rezistență și astfel, după multe experimente au obținut în afara altor aliaje și oțelul 21CrMoV5-7, un oțel sctructural foarte dur și rezistent în medii corozive de înalta presiune și temperatura.

Supus tracțiunii, alungirii sau chiar contracției, acesta nu suferă modificări ci doar abateri in limite normale,  ceea ce conduce către siguranța operațiunilor care se efectuează având la baza piese sau chiar echipamente întregi confecționate din oțel 21CrMoV5-7.

Recomandat și în confecționarea și exploatarea cazanelor, oțelul specificat mai sus este cea mai bună investiție în prezent și viitor fiind un aliaj necesar unui spectru larg .

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!