Acasa » Dezvoltare personală » DRE (deliberate rejection exercise)

DRE (deliberate rejection exercise)

Când vine vorba de dezvoltare personală, cea mai comună problemă de care oamenii se lovesc este lipsa de încredere în sine. Fie că e vorba de înfăţişare fizică, de relaţia cu şefi, părinţi, prieteni sau cu persoanele de sex opus. De exemplu, câţi dintre voi nu au fost în situaţia de a simpatiza pe cineva, o persoană de sex opus, dar de a vă fi frică să îl abordaţi din diverse motive cum ar fi „E prea drăguţ/ă.”, „Nu s-ar uita la mine.”, „N-am curaj să mă duc să îi vorbesc.” şi aşa mai departe?

Vestea proastă e că de cele mai multe ori ai avut dreptate. Acel cineva nu s-ar uita la tine. Şi asta nu pentru că ai fi urât sau prost ci pentru că personalitatea ta slabă nu l-ar atrage cu nimic. Vestea bună e că situaţia se poate remedia prin ceea ce noi aici numim „dezvoltare personală” sau cum să îţi modelezi personalitatea în aşa fel încât să poţi obţine ceea ce îţi doreşti cu ajutorul ei.

DRE (deliberate rejection exercise)

În traducere, e un exerciţiu de respingere intenţionată. Mie mi se pare primul pas în cazul lipsei de încredere în sine, cu rezultate destul de bune şi relativ rapide. În ce constă?

Exemplu:

Problema mea avea legătură cu abordarea femeilor şi cu timiditatea, aşa că am început să practic exerciţiul ăsta acum vreo lună. Ideea sună cam aşa: mă duc la o fată, fie ea urâtă, frumoasă, grasă sau slabă şi îi spun:

Salut, mă numesc Andrei şi am o problemă cu încrederea în mine. Te rog să mă respingi cât mai dur cu putinţă.

Cele mai multe vor spune că nu pot face acest lucrul în timp ce altele te vor ignora pur şi simplu. Celelalte o vor face în feluri în care nu te poţi gândi. Avatajul? Sunt chiar mai multe:

  • 1. Te obişnuieşti cu refuzul din partea lor.
  • 2. Te obişnuieşti cu eşecul în cazul celor care te ignoră.
  • 3. Cu puţin noroc poţi face rost de multe numere de telefon.

Am scris despre DRE pentru că mi se pare primul pas pentru îmbunătăţirea încrederii în sine şi totodată către o personalitate puternică. Te convinge că eşecul sau lucrurile care te fac să nu ai încredere în tine nu sunt atât de rele pe cât par înainte să le trăieşti, sau că uneori pot veni lucruri bune în viaţa ta chiar din lucrurile care te sperie.

DRE poate fi adaptat pentru a înfrânge orice fel de teamă de care personalitatea umană poate suferi.

Succesul vine din eşec după eşec, fără să-ţi pierzi entuziasmul.
Winston Churchill

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!