4

Gândul, ce lucru important!

Vin vremuri grele

Am citit de curând o poveste foarte interesantă şi plină de tâlc pe care aş vrea să v-o împărtăşesc şi vouă pentru a înţelege mai bine cât de important este gândul fiecăruia dintre noi. Probabil că mulţi nu vă gândiţi cât de important este ceea ce gândiţi şi ce impact masiv are asupra vieţii voastre, dar povestea lui Paul Harvey poate vă va pune pe gânduri.

Este o poveste despre un tânăr artist care fusese angajat să picteze un portret. Era prima lui comandă importantă şi de aceea se dusese să sărbătorească cu un pahar de vin. Stând el la masă, savurându-şi vinul, privirea îi căzu pe un titlu dintr-un ziar unde era scris cu litere îngroşate: „Vin vremuri grele.„. Următoarele minute artistul nostru le petrecu sorbind din vin şi privind acele cuvinte care parcă nu-i dădeau pace. Când patronul cafenelei trecu pe lângă el, acesta era deja foarte îngrijorat şi speriat. Artistul nostru îi ceru nota de plată spunându-i că trebuie să plece pentru ca vor veni vremuri grele şi nu îşi mai permite să piardă timpul, ci trebuie să muncească.

Vorbele artistului au avut efect asupra patronului cafenelei astfel că acesta, după ce se gândi o vreme la ce spusese artistul, deveni foarte încordat şi o sună pe soţia lui să-i spună să anuleze comanda la rochia noua pe care tocmai o comandase pentru că era prea scumpă pentru vremurile grele ce urmau să vină.

Aceasta, ca o femeie ascultătoare şi iubitoare, telefonă la magazinul de unde comandase rochia şi cerându-şi scuze spuse că soţul ei i-a spus să facă economie din cauza vremurilor grele care vor veni, şi se vede nevoită să anuleze comanda pentru rochie.

Proprietăresei magazinului nu-i căzu prea bine acest lucru, dar îl acceptă şi anulă comanda. Din pacate şi aceasta se gândi cam mult la spusele clientei şi deveni la rându-i foarte încordată. După ceva timp de gândire puse mâna pe telefon şi sună la constructorul pe care-l angajase să-i mărească magazinul. Îi spuse că nu crede ca este momentul să dubleze suprafaţa magazinului pentru că vor veni vremuri grele şi nu-şi poate asuma încă acest risc.

Constructorul, după ce se gândi puţin, telefonă la tânărul artist şi-i spuse că vin vremuri grele şi nu este cazul să cheltuiască bani pe un portret… aşa că anulează comanda.

Tânărul nostru artist nici macar nu fu mirat. Era exact ceea ce anticipase şi citise în ziar. Supărat, trist, dezamăgit şi speriat el se duse iar la cafenea… dar de data aceasta ca să-şi înece amarul într-un pahar de vin. Cum stătea el la masă îngândurat şi bând din vin, îi căzu privirea pe acelaşi ziar cu titlul „Vin vremuri grele.”. Se duse, îl ridică, îl studiă cu atenţie şi văzu că data era de acum 10 ani. Cineva lăsase acolo acel ziar vechi după ce despachetase farfurii pentru restaurant.

De unde s-a plecat şi unde s-a ajuns din cauza unui singur gând lăsat să zburde la voia întâmplării! Câţi oameni au fost influenţaţi din cauza acestui gând al artistului nostru!

Observaţi cum gândurile sunt primul pas spre acţiune?

Click Here to Leave a Comment Below 4 comments
Gândul bun şi gândul rău | Motivonti - 09/01/2010

[…] ca în povestea anterioară cu tânărul artist, care avea un prim contract mare de executat, avea un viitor strălucit dar din […]

Reply
cory - 11/02/2010

incredibila povestioara:) imi place siteul. O sa mai revin. Mult succes in continuare!

Reply
Chianna - 22/07/2011

Thanky Thanky for all this good inofrmaiton!

Reply
haine barbati - 16/08/2012

Foarte interesant :) tare povestea tare rau

Reply

Leave a Reply: