Acasa » Dezvoltare personală » Experiment social

Experiment social

Ți s-a întâmplat vreodată să nu fii mulțumit de tine, să ai impresia că orice acțiune pe care încerci să o desfășori se lovește de o oarecare rutină, de un anumit tipar care a dus până acum la greșeli dar pe care nu reușești să îl schimbi? Mie mi s-a întâmplt și mă lupt pe cât posibil să scap de hiba asta a personalității mele.

Dacă nu ai înțeles ce vreau să spun, hai să îți dau un exemplu concret: Cunoști pe cineva și te comporți într-un anumit fel. Rezultatul nu e tocmai fericit, indiferent dacă era cineva de sex opus sau un om care ți-ar fi putut deschide uși mai departe. Treci peste eșecul social, însă data viitoare când ți se ivește aceeași ocazie te comporți exact la fel, poate chiar te gândești că cine te place, te place așa cum ești. Și ajungi la același rezultat nefericit.

Stagnare

Mie sindromul ăsta îmi sună a stagnare, iar dacă ai ajuns să citești un site de dezvoltare personală e clar că te-ai săturat să te complaci în situația în care te afli și că vrei să faci ceva ca să ajungi mai bun, să atingi next level sau să ajungi să ai o personalitate alfa , așa cum se numește ideea în comunitățile de profil.

Și că tot vorbeam de stagnare, ea e rezultatul programării sociale la care ai fost supus. Din cauza principiilor care ți-au fost impuse și pe care nu ai ajuns să le adopți de bună voie. Poate îți vine greu să crezi, dar aceste principii pe care le respecți cu sfințenie pentru că așa ai fost educat te pot trage în jos destul de mult, dacă nu îți aparțin și nu le înțelegi pentru că în mintea ta nu există un mod clar de aplicare dezvoltat în urma experiențelor trăite.

Experimentul

Ceea ce urmează să îți propun este un experiment inspirat din serialul Seinfeld, în care George Costanza face exact opusul a ceea ce îi dictează instinctul, iar rezultatele sunt uimitoare. Firește că e un serial și că nu garantează nimeni că o să meargă, dar n-ai mare lucru de pierdut. Gândește-te că dacă îți urmezi instinctele, cel mai probabil n-o să obții nimic în plus față de până acum.

Ideea: Am zis-o și mai sus. Incearcă să faci exact opusul a ceea ce îți vine în cap. O zi, două, poți chiar să îl faci principiu de viață. Eu am încercat și mi-a plăcut ce a ieșit, cel puțin în ceea ce privește relațiile cu sexul opus.

Ca să înțelegi mai bine ceea ce am vrut să spun, uite aici un mic filmuleț extras din episodul cu pricina.

Ce spui? Încerci chestia asta o zi, după care revii aici cu un comentariu să ne spui cât de proastă a fost ideea?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

6 răspunsuri

  1. In primul rand vreau sa imi cer scuze ca nu am postat ieri, asa cum am promis, dar chiar nu am avut timp.
    In al doilea rand, rezultatul: ciudata senzatie. Voiam sa fac/raspund ceva si apoi imi aminteam ca trebuie sa fac opusul si… era neobisnuit. Plus ca persoanele apropiate care ma stiu mult prea bine se uitau putin ciudat la mine pentru ca stiau ca in mod normal as fi reactionat altfel. Oricum, trebuie sa recunosc faptul ca nu a fost rau deloc. Ar fi interesant de vazut ce se intampla daca faci experimentul asta pentru mai multe zile. 🙂

    Nu mai incearca nimeni? 🙁

  2. Salut!
    Foarte interesanta ideea. O sa incerc si eu o zi. Sper sa nu dau foc la nimic, sa arunc in aer si alte de-astea… dc tot e the Opposite. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!