Acasa » Dezvoltare personală » Managementul banilor » Banii-s timp şi viceversa

Banii-s timp şi viceversa

O problemă de care m-am lovit eu în acest oraş mare şi aglomerat (şi anume Bucureştiul) este traficul. Niciodată nu ştii ce-i mai bine să iei: tramvaiul, metroul, taxiul, bicicleta, picioarele la purtător, rolele sau mai ştiu eu ce.

Dar într-una din zile am avut o revelaţie amintindu-mi ca banii-s timp – sau cum zic americanii: „Time is money„. Ştiu că-i invers tradus, dar oricum o pui, tot e corect: Banii-s timp şi timpu-i bani.

Eu sunt genul de om care nu suportă traficul pentru ca am impresia că pierd timpul. Totodată sunt genul de om care şi-ar da cele trei mese regulate pe zi şi somnul în schimbul lucrului efectiv. Aş prefera să pot să nu dorm – sau să pot să dorm doar 2-3 ore pe noapte – ca să pot să lucrez cât mai mult. Mereu am impresia că timpul nu îmi ajunge.

Aşa că mi-am dat seama că americanii ăştia au dreptate: timpul pierdut în trafic implică bani. Dacă aş sta mai puţin în traifc, dacă nu aş dormi şi nu m-aş mai duce la toaletă aş avea mai mult timp de lucru … deci un „profit” mai mare.

Aşa că din toată revelaţia asta am tras două concluzii:

1. Când vrei să ajungi rapid undeva şi ai bani » ia un taxi.

2. Când vrei să ajungi rapid undeva şi nu ai bani » mai bine iei o bicicletă în schimbul tramvaiului sau metroului – comfortul nu e la fel de valoros precum timpul.

Vasăzică mai bine mă epuizez pe bicicletă şi ajung la destinaţie în 20 de minute în loc să stau frumos în funduleţ în metrou sau tramvai şi să fac 30 de minute.

Acele 10 minute îşi merită transpiraţia de pe bicicletă. Fiecare picătură merită!

Timpul e muuult mai valoros decât pare, aşa că oferă bani în schimbul lui dacă poţi şi nu viceversa!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

6 răspunsuri

 1. eu am o curiozitate: ce faci tu in concediu? sa presupun ca nu-l iei, ca-i o mare pierdere de timp? sau ai un concept de a transforma si concediul in bani?
  cu respect, Marcela

 2. @Marcela – ţi se pare că eu „scot” bani din tot ce fac? te-nşeli. spre exemplu Motivonti nu îmi dă bani (dimpotrivă… are şi el nevoie de hrana lui).

  în concediu am timp „mai mult” să fac ce-mi place.

  nu-mi spune că tu în concediu stai toată ziua degeaba, te uiţi la film sau mergi în club… că nu te cred. nu citeşti ceva ce te interesează? nu pictezi? nu faci un picnic? sau de fapt… nu faci ceva ce te pasionează?

 3. Mai.. cu bicicleta is de acord, cu taxiul nu, si asta pentru ca eu de exemplu, fac mai mult timp pe drum de acasa pana la scoala atunci cand merg cu taxiul decat daca as merge cu un mijloc de transport in comun, gen tramvaiul. So, mie personal mi se pare doar o pierdere de bani si nervi, singurul avantaj e lipsa inghesuielii 😀

 4. moama, multinationala scrie pe tine :d ok,sunt mereu in priza ca sa fac bani. Si cu banii aia ce fac daca nu-mi permit niciodata sa iau o pauza? ii folosesc sa rezist in continuare? In cazul asta nu se merita 😉

 5. da. si tot la fel cred 🙂 Am observat ca tu faci bani si te ocupi de ceva care te pasioneaza. Iar in concediu faci tot ce te pasioneaza…sesizezi legatura? 🙂 Am si eu hobby-urile mele, dar cand is plecata undeva le uit complet 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!