Acasa » Dezvoltare personală » Altele » Fără chef?!

Fără chef?!

Ai simţit vreodată că n-ai nici un chef de muncă? Ai avut momente când pur şi simplu stai în faţa monitorului şi nu ştii ce să faci? Sau să schimbi canalele de la TV în neştire, fără să cauţi ceva anume? Sau doar stai şi numeri punctele de pe tavan? Nu te simţi în stare să faci NIMIC!

Sunt sigur că ai avut momente din astea. Cu toţii avem, de fapt, momente din acestea din când în când. Este inevitabil…

Însă cum reuşeşti să îţi revii? Ce faci pentru a te reapuca de muncă? Nu poţi să stai aşa încontinuu pentru că timpul trece şi sarcinile tale se adună, se adună, se adună… Trebuie sa faci ceva. Dar ce?

Poţi să…

1) Faci un duş.

Nici nu ştii ce efect miraculos poate avea! Îmi place să-i spun hidroterapie. Parcă te încarci prin toţi porii cu energie pozitivă, în timp ce apa îţi loveşte pielea cu repeziciune.Însă trucul e sa nu faci un duş fierbite, însă nici rece, ci între. Uneori chiar sa alternezi, mai cald cu mai rece. Nu mă crezi? Încearcă!!

2) Dormi.

De multe ori eşti lipsit de energie din cauza oboselii fizice, a epuizării mentale sau a stresului îndelungat. Somnul este lanţul de aur care ne ţine sănătatea şi trupul împreună, spunea Thomas Dekker. Un somn bun, chiar de numai de o ora te va încărca de energie şi poftă de muncă.

3) Meditezi.

Pune-ţi o muzică ambientală relaxantă. Ia o poziţie confortabilă şi indu-ţi o stare de bine Alungă-ţi toate gândurile rele şi încarcă-ţi bateriile. Lasă-te purtat de valurile muzicii. Te vei simţi minunat!

4) Asculţi muzică.

Alege o melodie vioaie, care să te ridice de pe scaun.Dansează şi ţopăie. Mişcarea îţi va face bine. Poţi să şi încerci să cânţi, dacă te suporţi! Muzica este o izbucnire a sufletului, spunea Frederick Delius.

5) Faci gimnastică.

Câteva genuflexiuni, 2-3 flotări, fandări şi ce-ţi mai trece prin minte.Din nou, mişcarea îţi va face bine, fiindcă atunci când faci sport, creierul se oxigenează, dar se şi concentrează asupra exerciţiului pe care îl faci, relaxandu-se în acest fel.

6) Mănânci ciocolată.

Nu îţi va da prea mult chef de muncă, dar o ciocolată e oricand binevenită, nu?

Uneori combinate, alteori nu, de obicei aceste metode au success. Cel puţin în cazul meu.

Tu ce faci când te prinde starea asta?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

6 răspunsuri

 1. Eu cant :)) asta doar cand sunt singura:P

  acum de exemplu, o sa dau drumul la muzica, fac ordine in casa si o sa ies sa platesc ceva facturi (n-am chef de iesit daaar cu cat plec mai repede, cu atat scap mai repede si pot sa ma apuc de ceva ce imi place sa fac)

  eu una nu mai dormn cand n-am chef,pentru simplul fapt ca ma trezesc si mai obosita si fara chef.

  E simplu, cand nu ai chef, ia o pauza, gaseste ceva de care ai chef si treci la treaba 😀

   1. Deseori ca să îmi revin îmi ajuta și cîteva filmulețe haioase vizionate pe youtube. După ce le-am privit mă fac să îmi petrec ziua cu zîmbetul pe buze și să rămîn bine dispus pentru tot restul zilei 🙂

 2. Sincer ,mie imi plac mai mult momentele cand nu am chef, decat cand trebuie sa am chef .

  Cand nu am chef ,nu fac nimic altceva decat astept sa imi vina cheful singur ,pur si simplu.
  Sau daca e neaparat nevoie sa am chef de munca ma autosugestionez cu : Treci la treaba si nu mai lenevii,ca tot tu trebuie sa le faci .

  Iar mai nou ,acum intru pe Motivonti si imi motivez cheful.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!