5

Fii un geniu, trăieşte simplu!

aaa

Nu de mult spuneam să îţi faci curaj şi să îţi creezi singur propriul scenariu al vieţii, să fii propriul regizor şi actor. Să creezi lucruri simple, care să îţi completeze perfect viaţa, să ţi-o facă mai frumoasă, mai uşoară… mai simplă.

De ce spunem continuu că viaţa e grea? Pentru că am uitat să îi exploatăm şi să îi simţim simplitatea. Pentru că în goana după muncă, cumpărături, plăţi, maşini, haine, amante, beţii, uităm de cuvintele astea două: lucrurile simple. Pentru că mergem pe stradă ca nişte fantome, care refuză să vadă frumuseţea din jur!

E uimitor câte lucruri simple îi unesc pe oameni şi e trist cât de mulţi sunt cei care nu văd asta. Ne chinuim să ne apropiem prin gesturi şi acţiuni exagerate, prea gândite şi prea plănuite, devenite aproape clişee, prin vorbe care nu arată cine suntem cu adevărat, prin haine scumpe (sau nu) pe care le folosim precum o mască, prin fapte care nu ne definesc. Şi de cele mai multe ori cel mai mic şi mai simplu lucru ne demonstrează cât de uşor ajungem să simţim fericirea, ne face să descoperim cât de fericiţi putem fi. Punem atâta preţ pe lucruri şi ignorăm atât de mult oamenii.

Gândeşte-te la abundenţă şi nu la lipsuri, pentru că realitatea ţi-o creezi pe baza gândurilor tale. Gândeşte-te la ce ai şi la ce poţi oferi, gândeşte-te ce ştii acum şi câte mai ai de învăţat şi ţine minte un lucru: vocea care îţi şopteşte continuu că nu poţi face ceva… te minte! E simplu!

Eu am descoperit recent ceva, 7 lucrurile simple, 7 sfaturi grozave ce mă ajută, îmi fac viaţa şi deciziile mai uşoare. Aşadar, iată:

  1. Cazi la pace cu trecutul tău ca să nu îţi afecteze prezentul.

 

  1. Nu trebuie să îţi pese ce cred alţii despre tine. Dacă îi auzi vorbind urât de persoana ta, stai liniştit, oamenii deştepţi vor realiza că se descriu, de fapt, pe ei şi nu pe tine.

 

  1. Timpul vindecă aproape orice. Acordă timp, acordă-ţi timp, acordă-i timp.

 

  1. Nimeni nu este motivul pentru care eşti fericit. Singura persoană demnă de a fi numit motivul fericirii tale eşti chiar TU!

 

  1. Nu îţi compara viaţa cu a celor din jur. Tu nu ştii prin ce trec ei zi de zi, cum nici ei nu ştiu asta despre tine.

 

  1. Nu te mai gândi atât de mult la lucrurile pentru care nu ai răspunsuri. E perfect normal să nu cunoşti toate misterele şi răspunsurile.

 

 1. Zâmbeşte! Toate problemele din lume nu îţi aparţin numai ţie!

Fii un geniu, trăieşte simplu!

Bianca
 

Click Here to Leave a Comment Below 5 comments
Olga - 21/11/2012

Am zâmbit…mulţumesc! Voi urma şi celelalte sfaturi neapărat 🙂

Reply
  Bianca - 22/11/2012

  Cu cea mai mare plăcere!

  Reply
matei - 23/11/2012

Paradoxul alegerii. Cu cat avem mai multe de unde alege, cu atat suntem mai nefericiti.

Reply
  Adrian - 12/01/2013

  Mi se pare a fi o gândire predominată de frică asta, Matei :).

  Reply
Calin Sarbu - 12/01/2013

Cu zambetul si ce ceea ce cred restul despre mine am rezolvat problema deja 🙂 Acuma ma ocup de restul sfaturilor.

Reply

Leave a Reply: