Acasa » Atitudine » Plasa de visuri (sau de ce mor pasiunile noastre)

Plasa de visuri (sau de ce mor pasiunile noastre)

Plasa de visuri (sau de ce mor pasiunile noastre)

Îți amintești când erai copil și visai la ce vei fi când o sã crești? Tu ce visai sã devii? Astronaut? Doctor? Un mare sportiv? Explorator și aventurier?

Eu când eram foarte mic visam sã devin gunoier. Da, chiar nu glumesc! Eram fascinat când îi vedeam pe gunoieri cum rostogolesc tomberoanele și încercam sã-i imit – rostogoleam prin casã un mic taburet.

Apoi îmi doream sã mã fac „stomacolog”. Sau cel puțin așa credeam eu cã se numește medicul care te opereaz㠄la stomac”.

Dar mai târziu, când erai adolescent, ce visai sã ajungi? Aveai o idee vagã sau aveai o pasiune arzãtoare?

În gimnaziu, vroiam sã îmi fac o formație rock, împreunã cu un coleg. Dar nu era o pasiune realã pentru muzicã, doar mi-ar fi plãcut sã am succes și faimã. 🙂

Apoi a venit primul meu vis adevãrat – acea pasiune pentru care simți cã ești nãscut. În liceu am intrat într-o trupã de actori amatori. Îmi plãcea la nebunie și jurasem cã o sã dau la actorie. Nu lipseam la nicio repetiție și am și jucat în câteva spectacole pentru liceeni.

Dar când s-a apropiat bacul și admiterea, am renunțat încet încet la primul meu vis adevãrat. La început mi-am spus cã e temporar, nu mai aveam timp cu toate meditațiile la mate și gramaticã. Apoi am început sã ascult sfaturile adulților:

„Ce vrei sã ajungi, actor adicã muritor de foame?”

„Fii realist, dã la o facultate dupã care sã poți sã te angajezi undeva pe bani buni!”

Și am fost „realist”.. am dat la Politehnicã și am lãsat pasiunea mea în urmã.

Ce se întâmplã cu visurile noastre? De ce alegem sã fim “realiști” și sã renunțãm la ceea ce iubim? De fapt, atunci când abandonãm un țel care ne face sã ne simțim cã trãim cu adevãrat, pierdem o bucatã din viața noastrã.

Am început sã mã gândesc la aceste lucruri acum 3 ani, atunci când am fost disponibilizat. Și mi-am pus o întrebare periculoasã. Aveți grijã! Dacã vã treziți adresându-vã aceastã întrebare, nu mai e cale de întoarcere.

„Ce fac eu acum cu viața mea? Care este scopul meu în viațã?”

Rãspunsul l-am gãsit în dezvoltarea personalã, de care eram interesat de mai mulți ani – dar numai la nivel teoretic. Diferența a fost cã de data asta, dupã ce am ascultat un CD despre cum sã-ți îmbunãtãțești viața, chiar am aplicat acele lucruri! Și am fost absolut uimit de rezultate, cât de mult te pot ajuta aceste lucruri. Am fost atât de entuziasmat încât mi-am spus cã vreau sã devin trainer și astfel sã ajut oamenii sã aibã o viațã incredibilã.

Mi-a fost foarte greu la început sã mã obișnuiesc cu aceastã idee, cã voi ține seminarii de dezvoltare personalã și voi vorbi în fața oamenilor. Dacã nu o sã reușesc? Cred cã asta e întrebarea pe care și-o adreseazã mulți când încep sã facã ceva nou. Am trecut peste multe temeri și îndoieli pânã scând am ajuns sã țin training-uri, pânã când mi-am consolidat noua mea identitate de trainer. Au fost și momente dificile, dar am trecut repede peste ele, pentru cã aveam un țel foarte puternic.

Mai am multe de învãțat, de fapt sunt convins cã te poți îmbunãtãți toatã viața. Dar pot sã-ți spun un lucru cert: poți și tu sã-ți trãiești visul, oricare ar fi acela!

Cum sã împiedici pasiunea ta sã moarã? Sunt câteva condiții simple:

1. Învațã sã ai mai multã încredere în tine, în propriile tale forțe.

Uitându-mã în urmã, aș fi putut sã evoluez mult mai rapid dacã cineva m-ar fi învãțat cum sã dobândesc aceastã încredere, deși fãceam ceva total nou pentru mine.

2. Gãsește un grup pasionat de același domeniu.

Cautã oameni care te susțin și care lucreazã în aceeași direcție. Puterea de influențã a celorlalți te va propulsa mai rapid decât ai crede. Dacã nu gãsești un grup de acest gen, creazã tu unul – cautã oamenii și fii tu leaderul!

3. Acționeazã cât de mult poți pentru visul tãu!

Și când nu mai poți, mai acționeazã în plus. Mulți spun cã e nevoie de muncã grea pentru a realiza ceva mãreț, cã trebuie „sã tragi ca un câine”.

Eu spun cã e nevoie de extrem de multã muncã, dar atunci când o faci pentru pasiunea ta, nu ți se va mai pãrea dificilã. De fapt o vei putea face și gratis pentru început.

Atunci când îți urmezi pasiunea, simți cã trãiești mai intens și cã viața ta are un scop. Așa cã nu lãsa faptul cã nu ai suficientã încredere în tine sã te opreascã din urmãrirea visul tãu!

Articol scris de Dragoș Stoian – obiceiurilemaiestriei.ro

sursă foto

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

  1. Eu sunt intr-o alta categorie de cititori iar acest articol nu imi este potrivit. Totusi iti recomand sa fii mai precisa si sa vorbesti mai in esenta. Clar este pentru femei acest articol pentru ca are multe detalii inutile.

  2. da..in mod sigur este pentru femei:)) nu matei, nu este pentru femei. este pentru cine vrea sa auda ce are de zis omul respectiv, si pentru cine crede ca i se potriveste. si din cate vad eu mai sus, articolul este scris de un barbat. have a nice day everyone!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!