Acasa » Atitudine » Schimbare » În 2 paşi: Scapă rapid de frici

În 2 paşi: Scapă rapid de frici

Frica ucide vise, asta-i clar! Fie că-i vorba de frica de a-i cere şefului o mărire de salariu sau frica de a face bungee-jumping, frica ucide vise de toate felurile!

Dar pe toată durata vieţii noastre frumoase nu facem nimic altceva în afară de a ‘înfiinţa” noi frici şi a ne lupta cu ele în încercarea de a le desfiinţa.

Fiecare om are o listă cu frici pe care le ştie şi o listă goală pentru fricile pe care nu le ştie dar urmează să şi le descopere. Şi odată la ceva timp pune lângă fricile de pe listă un tic (✓) pentru că le înfruntă.

Şi uite aşa începem noi să vedem viaţa ca o joacă, nu?

Deci cum poţi scăpa în 2 paşi de o frică?

Ah, da, ai dreptate, să trecem la subiect!

Ceea ce te face să nu poţi să scapi de majoritatea fricilor tale este o altă frică… şi anume FRICA DE FRICĂ.

Da, exact aşa, ai o frică de lista ta de frici (lista cu frici pe care le ştii… căci nu-ti poate fi frică de nişte frici pe care încă nu le-ai conştientizat). Ţi-e frică să spui lumii că nu poţi vorbi în public. Ţi-e frică să nu te dai de gol că ţi-e frică să vorbeşti în public. Ţi-e frică de orice frică de a ta. Ţi-e ruşine cu situaţia în care te afli.

Şi de aceea primul pas în frumosul proces de a scăpa de o frică este:

Pasul 1. Recunoaşte-ţi frica!

Da, da, da, nu-ţi fie ruşine cu cine eşti. Ţi-e frică şi gata! Acceptă asta. Nu mai spune lumii că tu ai ţine conferinţe cu 200 de oameni, dar păcat că nu ai destui adepţi când de fapt ţi-e frică rău de tot să vorbeşti în faţa a 10 oameni. Admite-ţi frica. Spune tuturor că tu n-ai putea să vorbeşti în faţa oamenilor că ţi-e frică. Ţi-e frică de ei, ţi-e frică că te faci de râs, ţi-e frică că faci o cacofonie… ţi-e frică.

Ai prostul obicei de a ascunde fricile cu care ţi-e ruşine. Le ascunzi de prieteni, le ascunzi de oameni şi astfel, fără intenţie, o ascunzi şi de tine. Aşa începi să crezi că de fapt ţie nu ţi-ar fi frică să vorbeşti în public… Dar ţi-e! Recunoaşte că ţi-e frică!

Soluţia ar fi următoarea: Spune tuturor despre frica ta. Împărtăşeşte-o până nu-ţi mai e ruşine de tine cu propria-ţi frică. O să meargă.

Oamenii pe care-i informezi despre frica ta o să te conducă automat la pasul doi:

Pasul 2. Fă ceea ce ţi-e frică să faci!

Prietenii care ştiu că ţi-e frică să cânţi la chitară în public o să ţi-o facă într-o bună zi! O să te facă ei cumva să te faci de râs şi să cânţi la chitară. Iar data viitoare nu-ţi va mai fi frică.

Căci, ăsta-i adevărul, de o frică scapi doar atunci când acţionezi. Şi apoi poţi să pui un tic pe listă. Şi aşa te-ai mai jucat cu viaţa ta puţin. 🙂

De o frică de care ţi-e frică nu vei scăpa niciodată!

Ţie de ce ţi-e cel mai frică?


Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!