Acasa » Atitudine » Perseverent sau încăpăţânat?

Perseverent sau încăpăţânat?

Cu toţii ştim că pentru a avea succes în orice activitate trebuie sa fim perseverenţi. Chiar dacă lucrurile nu ies bine din prima, dupa câteva încercări cu siguranţă că vei reuşi. Se pare însă că din ce în ce mai multă lume consideră ca a fi încăpăţânat e acelasi lucru cu a fi perseverent, lucru ce e cât se poate de greşit.

When the world says: „Give up”, hope whispers: „Try it one more time”.

Cine este perseverentul?

Perseverentul este o persoană care ştie că pentru a avea succes în orice domeniu nu e neapărat nevoie să ai un anumit talent înnăscut. Ştie că prin multă muncă va depăşi eşecurile şi se va putea bucura într-un final de succesul mult sşteptat. El nu se dă batut atunci când întampină obstacolele pentru că ştie că le poate depăşi, avand încredere în forţele proprii. În cazul în care întampină un obstacol pe care nu-l poate depăşi prin metodele tradiţionale, caută alternative cât mai realiste. Gândeşte cât se poate de logic şi nu se lasă demoralizat de eşec, deoarece ştie că succesul e 99% transpiraţie şi 1% inspiraţie.

Cine este încăpăţânatul?

Graniţa dintre perseverent şi încăpăţânat este extrem de mică. În timp ce a fi perseverent e o calitate, a fi încăpăţânat este considerat un defect şi în nici un caz o dovadă de voinţă. Încăpăţânatul merge înainte pe drumul său fără a realiza că s-ar putea apropia de o fundatură. El nu îşi schimbă părerile şi ideile nici atunci când i se aduc argumente cât se poate de solide şi nici nu e capabil să fie realist când e cazul. Încăpăţânatul e un om egoist, îngust la minte, care îşi menţine credinţele proprii chiar dacă nu sunt cele mai bune. Deşi o problema poate avea şi alte soluţii mai bune, el va considera mereu că cea găsită de el e singura. Ideea e ca a fi încăpăţânat este o dovadă de rigiditate şi necesită un consum mult prea mare şi inutil de energie.

Persistenţa este însuşirea omului viteaz din fire, încăpăţânarea este partea oamenilor mărginiţi. (Lucius Accius)

Concluzia e una simplă: e bine sa fi perseverent pentru a reuşi în viaţă însă trebuie să ştii când aceasta se transformă în încăpăţânare şi sa te opreşti la timp. Tu consideri ca eşti perseverent sau mai degraba încăpăţânat?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!