Acasa » Interviuri » Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Născut în Buzău pe 7 decembrie 1981 şi mutat de ceva timp în Bucureşti, putem spune că Bogdan e un om simplu: A început prin a fi premiant, a continuat prin a fi corigent în liceu şi a ajuns a fi bursier în facultate. Deşi viaţa lui a fost plină de suişuri şi coborâşuri, el şi-a găsit locul, realizând că cel mai bun şef este el însuşi şi astfel a hotărât să înceapă o nouă poveste – povestea “Turific!”. După terminarea Universitatăţii de Arhitectura şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti a plecat în Marea Britanie pentru un master în “multidisciplinary design innovation” la Northumbria University.

Întors în ţară şi-a descoperit pasiunea de a croi şi coase obiecte, dar nu oricum, ci printr-un proces de “upcycle”. Azi Bogdan este singurul său “angajat”; este şi designer şi croitor şi fotograf şi om de marketing la propriul său brand: Turific! Face şepci, genţi, portofele, jucării şi … cam orice are legătură cu croiala! Le vinde online în Bucureşti, prin ţară şi uneori in lumea larga! (puteţi să-l urmăriţi pe Facebook)

1. Laudă-te! Care sunt cele trei lucruri din viaţa ta de care eşti cel mai mândru?

Sunt mândru că la un moment dat am realizat că orice om (inclusiv eu) se poate schimba radical în mod conştient, calculat, muncit. Adică în loc să zici (ţie, în gând sau altora, în gura mare): “Eu nu sunt bun la mate, eu nu sunt bun la agatat, eu nu reţin numere, eu n-am nicio treabă cu dansul etc.” mai bine îţi iei în fiecare zi câte un sfert de ora (sau mai mult) şi faci ce trebuie să faci ca să devii bun (la mate, la agatat, la dans) dacă acest lucru îl doreşti sau îţi este necesar.

Sunt mândru că am trăit şi muncit în multe colţuri ale Planetei şi recomand oricui să călătorească mult, cât mai mult!

Sunt mândru de brandul Turific! şi mândru că vorbele mele din adolescenţă (“Bă, în viaţă trebuie să faci ce te face fericit!”) n-au fost vorbe goale.

2. Ce înseamnă de fapt “upcycle” şi de ce să cumpărăm genţi de la tine, cu materiale reciclate, când ne putem lua genţi noi de la magazin?

“Upcycle” înseamnă să transformi ceva care a devenit nefolositor în ceva util. Adică în loc să încarci Pământul cu gunoaie, mai bine foloseşti lucrurile pe care eşti pe cale să le arunci în alte scopuri. O cutie de anans se poate transforma într-un ghiveci pentru o floare, o cutie de ceai în puşculiţă etc.

Mai bine decât să cumperi o geantă din materiale reciclate, realizată de mine, ar fi să-ţi creezi tu cu mâna ta o geantă, dintr-o geacă veche sau dintr-o pereche de jeanşi care ţi-au fost foarte dragi, atât de dragi încât le-ai purtat până s-au rupt, dar nu te înduri să le arunci. O să te simţi minunat dând o nouă viaţă articolelor vestimentare. Dacă nu te pricepi la cusut, e bine să cumperi o geantă făcută de cineva ca mine, în tihnă, cu good vibes, cu dragoste, nu de un copil de 13 ani, forţat să muncească pe undeva prin China. În plus, şi Mama Pământ o să fie mai fericită pentru că un obiect din materiale upcycled înseamnă mai puţin gunoi şi mai puţină materie primă extrasă din sau de pe scoarţa Pământului.

3. Unde te vezi peste 5 ani?

Probabil ca in Romania, dar sper ca intr-o Romanie noua, in care libertatile cetatenesti sunt respectate de-adevaratelea, nu doar in declaratii. Totusi, nu bag mana-n foc, pentru ca nu-mi place să zic una şi să fac alta. Lumea devine din ce în ce mai mobilă, e posibil ca peste 5 ani nici unul din cei care citesc pagina asta să nu mai fie în România de fapt. Oricum ar fi, mi-ar plăcea ca peste 5 ani să-mi plimb copilul cu bicicleta într-un parc, avand liniste-n suflet si incredere in viitor.

4. Recomandă-ne trei melodii: una pentru suflet, una pentru creier şi una pentru picioare.

Să te ungă pe suflet: Vangelis La Petite Fille De La Mer, de pe L’apocalypse Des Animaux (1973).

Să te pună pe gânduri: cam tot ce compune Raku (cel mai deştept tip din industria muzicala romaneasca)

Să-ţi meargă picioarele când pedalezi: Saian Supa Crew Ragots, de pe KLR (2000) şi când faci jogging: Pendulum Propane Nightmares, de pe In Silico (2008).

Să te simţi îndrăgostit: Vangelis (şi Peter Skellern) One more kiss dear, de pe coloana sonoră a filmului “Blade Runner”.

Să te concentrezi: toată discografia Pink Floyd. (all in all, cea mai bună trupă care a existat vreodata)

5. Ce înseamnă „turific” de fapt?

În grupul meu de prieteni a început să prindă cuvantul “turific”, ca grad de comparaţie absolut. Înseamnă “cel mai cel!”. Spre exemplu: “Ieri am vazut un meci de tenis turific intre Nadal si Djokovic!”

6. Ai un citat favorit?

“For long you live and high you fly
And smiles you’ll give and tears you’ll cry
And all you touch and all you see
Is all your life will ever be.”
» Pink Floyd (Breathe).

Câteva poze cu ceea ce creează mâinile dibace ale lui Bogdan:

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Interviu cu Bogdan Neagu

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!