Acasa » Interviuri » Interviu cu Diana Bobar (fashion designer)

Interviu cu Diana Bobar (fashion designer)

Diana Bobar - Fashion designerDiana Bobar este o persoană care a ajuns sus pornind de la „nişte cămăşi”. Ea ştie ce este atitudinea şi ştie foarte clar unde vrea să ajungă. I-am pus câteva întrebări ca să aflăm cu ce se ocupă şi ca să ne dăm seama cu toţii că dacă ne dorim ceva foarte mult, şi luptăm cu pasiune pentru a-l obţine, îl putem obţine.

1. Pentru început zi-mi câteva lucruri despre tine…

Ma numesc Diana Bobar, am 22 de ani, locuiesc şi lucrez în propriul meu atelier de creaţie vestimentară în Timişoara. Am studiat pictura la Facultatea de Arte Plastice tot de aici din Timişoara şi nu vreau să mă mut în alt oras, îmi place foarte mult aici şi cred că pot să ajung acolo unde vreau chiar şi dacă nu locuiesc în capitală. E mult mai frumos şi mai liniştit oraşul, iar o stare de bine e importantă pentru un job care necesită concentrare maximă.

2. Câţi ani aveai când te-ai apucat de făcut haine?

În câteva zile se implinesc 2 ani din momentul în care am hotărât să fac o colecţie de modă. Mai exact acum 2 ani tot la începutul unei luni ianuarie. Împrumutasem o maşină veche de cusut şi pentru că nu am avut o masă destul de înaltă pentru ea, am pus-o pe calorifer. A fost o experienţă unică dar nu as repeta-o. Îndată ce am vândut primele rochii, am investit banii imediat în mobilierul adecvat şi maşina mea proprie de cusut şi surfilat. Iar apoi, treptat, m-am dezvoltat încet şi prin munca proprie. Şi ca să răspund direct la intrebarea ta: 20.

3. A fost gândită de la început povestea asta ca un business sau a pornit ca o joacă, o pasiune, un test, ca apoi să evolueze în ceea ce este acuma?

A fost pasiunea mea pentru modă, nimic mai mult. Şi nevoia mea de a mă exprima prin medii cât mai creative. Am modificat haine ca să pot sa le port eu iniţial: rochiile vechi ale mamei mele, cămăşile tatălui meu etc. iar ţinutele noi create le puneam pe net, pe blogul meu despre modă şi despre mine. Încet-încet mi-a crescut traficul şi primeam comenzi de la cititoarele blogului meu. Aşa am evoluat şi m-am gândit serios să transform pasiunea mea pentru modă într-o afacere cu acte în regulă, cu contabilă, ştampilă, facturi şi toate cele necesare.

4. Ce te-a ţinut motivată să continui să te joci cu acul şi materialele? Nu devine plictisitor la un moment dat să faci haine? Mai ales când lucrezi pentru hainele altcuiva…

De multe ori este foarte obositoare munca pe comandă, de croitorie, dar încerc să mă gândesc că tot ce fac este pentru dezvoltarea afacerii mele. Ştiu unde vreau să ajung şi asta mă motivează cel mai mult să continui, pentru că mai e mult de munca până în punctul acela.

5. Care-i situaţia în momentul de faţă? Ai un birou, ai angajaţi, ai un magazin, comenzile sunt în creştere?

Am propriul meu atelier de creaţie/showroom în Timişoara, spaţiu în care lucrez împreună cu Florina Erimescu, designer de accesorii şi bijuterii şi cu angajata mea, Silvia, care mă ajută la munca practică, adică la cusut.

Şi sora mea mai mica, Florina, trece pe la atelier îndată ce termina cursurile şi învaţă din ce în ce mai mult ceea ce înseamnă muncă de croitorie. Magazin încă nu am şi nu cred ca e cea mai bună perioadă de a deschide unul. Mai ales că am nevoie de o producţie mult mai dezvoltată şi bine pusă la punct, deci trebuie să mai cresc afacerea puţin până să fac pasul spre un magazin/boutique.

Diana Bobar în campania Pepsi: "Eu pot"
Diana Bobar în campania Pepsi

6. Şi care-s planurile de viitor?

Planurile de viitor ţin mai mult de faptul că vreau să pun la punct detaliile în legătură cu identitatea brandului meu, Diana Bobar Design, vreau să îmi dedic mai mult timp pentru fidelizarea clientelor şi să găsesc încă un ajutor la cusut ca să pot eu să îmi dedic mai mult timp activităţilor organizatorice şi administrative.

7. Cât de important este pentru tine să ai gânduri pozitive şi să elimini toate gândurile negative când vine vorba de viaţa ta de zi cu zi?

Îcerc să nu mă gândesc la lucruri negative şi când am comenzi mai stresante, vreau doar să îmi fac treaba cât mai bine şi să încerc să mulţumesc pe fiecare clientă cu munca mea. Chiar dacă, de multe ori, asta înseamnă să fac compromisuri şi să muncesc chiar şi dublu.

8. Ai un citat favorit sau după care-ţi conduci viaţa?

„Fashion fades, style remains eternal.”

Pentru că ea poate:

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!