Acasa » Interviuri » Interviu cu George Hora

Interviu cu George Hora

L-am cunoscut pe George Hora la TEDxYouth Timişoara, unde a fost şi speaker. La afterparty mi-am făcut curaj şi m-am băgat în seamă cu el. Ceea ce zisese în ziua aceea pe scenă îmi plăcuse la nebunie.

Astfel, la afterparty, am aflat despre el că-i un om super-pasionat, care încă din copilărie şi-a descoperit talentul şi l-a urmat. L-am rugat pe George să-mi răspundă la câteva întrebări şi asta a ieşit:

1. Pentru început zi-mi câteva lucruri despre tine…

Am 27 de ani de când respir şi aproape la fel de mulţi de când respir, expir, inspir şi transpir muzică. Sunt Timişorean, născut în Beiuş, jud. Bibor şi am o familie extraordinară… care mă suportă.

2. Ştiu că la vârsta de 15 ani te-ai apucat de scris şi compus. Cum anume ţi-ai descoperit această pasiune şi ce te-a făcut s-o urmezi? La vârsta de 15 ani copilaşii au totalmente alte ocupaţii!

Da… aşa este. De mic copil îmi plăcea să cânt la pian, clape, keyboard, acordeon… orice cu clape albe şi negre. Am fost autodidact până în clasa a 9 a, când dupa ce am intrat la liceul de arhitectură, am decis să iau şi cursuri la Şcoala Populară de Arte.

Tot pe atunci am început să şi compun versuri şi muzică, orchestraţii şi producţii cap-coadă. La 15 ani deja aveam o trupă împreună cu sora mea (Kamelia) şi încă o fată. Deja adunasem un album şi cântam pe la baluri şi concerte în aer liber.

Pentru mine totul a decurs normal. Poate că alţi copii la vârta aceea făceau alte lucruri… dar eu nu am făcut altceva în afară de a face ce simţeam…de a face ce-mi spunea vocea interioară. Părinţii au încercat mereu să mă susţină prin orice modalitate. Chair dacă financiar nu eram la un nivel foarte înalt, ei au făcut în aşa fel încât să pot să-mi urmez chemarea, visul.

3. Îmi amintesc de clipa în care am auzit prima dată numele tău într-o melodie şi m-am întrebat: „Cine o fi George Hora ăsta?!” – a fost destul de recent, acum … doi ani? (corectează-mă dacă mă înşel). Cum a fost drumul până la succesul de azi? Au trecut totuşi puţin peste 10 ani de când te-ai apucat de compus…

Numele meu ca şi artist pe o piesă cunoscută a apărut oarecum prima dată cu piesa „Undeva în Balkani” în 2009. Tot eu am semnat şi producţia şi compoziţia pe piesa aceea… şi pe următoarele 5 single-uri Puya. Dar ca şi producător/compozitor am avut parte de „faimă” (să spunem aşa) puţin mai devreme.

Prima piesă la care am colaborat şi a avut mare succes în România şi nu numai a fost „Activ – Doar cu tine„. Pe urmă am compus hit-urile Sistem: „Never” şi „Soare”. Iar după, Puya… sau mai bine zis deodată cu succesul de lângă el am compus diverse piese foarte difuzate la noi şi afară pentru trupa VOXIS sau DJ ANDI şi STELLA.

4. În 2006 ţi-ai deschis o mică afacere cunoscută sub numele de Studio 66 – aveai doar 21 de ani! Cum ai putut la 21 de ani să deschizi un Studio? De unde resursele?

Studio 66 este label-ul şi studioul meu personal. Nu a apărut peste noapte. Practic de pe la 18 ani am început să adun ce am nevoie pentru a putea lucra acasă… şi încet-încet am reuşit să îmi construiesc la etajul casei, cu ajutorul tatălui meu, un studio personal. A fost cel mai bun lucru care mi s-a putut întâmpla.

5. Ce ne poţi spune despre monetizarea pasiunii? În fond, tu asta faci, nu? Ţi-ai monetizat pasiunea prin deschiderea unui studio, prin compunerea cântecelor pentru cântăreţi mari etc.

Pot spune că nu am început să fac muzică pentru bani. Banii au venit de la sine. Munca calitativă întotdeauna se plăteşte bine. Nu există varianta B. Pur şi simplu m-am autoevaluat corect şi am reuşit să trăiesc din ceea ce era cândva pentru mine pasiune, hobby.

Mereu am vizualizat ceea ce vreau să fac, cu cine vreau să lucrez, ce oameni şi ce artişti vreau să întâlnesc. Şi ghici ce… s-a întâmplat exact cum mi-am vizualizat. Mereu e aşa.

6. Zi-ne puţin despre relaţia cu sora ta. Presupun că-i interesant ca doi fraţi să-şi facă loc în aceeaşi industrie. Ai ajutat-o să se apuce de cântat? Ai îndrumat-o vreodată? Sau, fiind fratele mai mare, ea te-a admirat şi te-a urmat singură?

Practic am început împreună. La 15 ani eu am decis să formez o trupă cu ea şi încă o fată. Pur şi simplu am început să facem muzică. A fost mereu lângă mine. A învăţat cu mine şi de la mine multe. Ne-am influenţat unul pe altul şi asta cred ca e cel mai frumos.

7. Ce părere ai despre îndemnul biblic ce spune: “Bate şi ţi se va deschide, cere şi ţi se va da, caută şi vei afla.”? Te-ai “folosit” de el pentru a ajunge la succesul despre care vorbeam în întrebarea anterioară?

Nu mă prea pricep eu să vorbesc despre Biblie, dar pot să spun că dacă cineva crede ca din diverse motive nu o să reuşească în viaţă, atunci are dreptate.

8. În incheiere vreau să ne spui un citat favorit sau după care-ţi conduci viaţa?

Tu eşti Universul. Deci nu mai căuta în altă parte.

Nu e un citat. E … o părere.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!