Acasa » Atitudine » Învaţă să apreciezi

Învaţă să apreciezi

Sigur ai fost până acum în situaţia în care, într-o pauză de la muncă, teme, jocuri pe calculator sau alte activităţi absolut normale, începi să te gândeşti că tu meriţi mult mai mult decât ai. Aproape toţi prietenii tăi au maşină faină, bani de benzină, bani de ieşit în fiecare săptămână la cinema, bani să îşi schimbe hainele de 2 ori pe lună. Plus că fix a doua zi de după lansare e „cul” să te afişezi cu noul iPhone 4S că doar nu poţi să te laşi mai prejos decât ceilalţi… iar tu ai rămas tot cu Nokia 3100 de acum 100 de ani pe care doar Snake-ul te mai face sa-l păstrezi.

O poveste

Dacă ţi se pare că ai prea puţine chestii, fă următorul exerciţiu de imaginaţie: închide ochii si gândeste-te cum ar fi dacă mâine ai rămâne fară telefon. Cum ţi se pare ideea? A, poate zici că nu-i mare pierdere că oricum plăteai prea mult la factură lunar. Măcar te-ai scăpat de o grijă şi ai mai mulţi bani pentru altceva. Perfect! … dar ce faci dacă se întâmplă să rămâi în pană de benzină, noaptea, undeva pe la marginea oraşului când nu trece nimeni prin zonă de parcă ar şti de problema ta. Eh, în momentele alea mie personal mi-ar prinde bine un telefon, de orice fel. Acum probabil te gândeşti că punctul de start al tuturor problemelor tale e faptul că ai acceptat postul de vânzător la magazinul din satul vecin, care te obligă să faci naveta zilnic 7 km. Da, aveai drepate … nu trebuia să te încurci cu asta … hai să încerc, totuşi, să văd ce motive ai avut să crezi că jobul e ok: ai nevoie de un venit că doar facturile nu se plătesc singure (aici te ajută salarul), ai nevoie de un mijloc de transport ca să ajungi la muncă (aici te ajută bolidul tău super-mişto, chit ca e o Dacie 1310), în caz că nu poţi ajunge la timp ar fi frumos să dai un telefon să ştie lumea de tine (un telefon ar fi bine venit), e foarte plăcut atunci când te trezeşti şi ştii că poţi începe o nouă zi cu forţe proaspete şi eşti sănătos.

Reconfigurează-te

Nu încerc să îţi spun că ăsta e stilul de viaţă ideal. Încerc doar să îţi arăt că tu măcar ai ceva. Sunt o grămadă de alţi oameni care nu au nici măcar cât ai tu. Ai face bine să inveţi să apreciezi tot ce ai acum – mâine s-ar putea sâ nu mai ai nici măcar cât ai azi. E în natura noastră să vrem cât mai multe lucruri, dar nu trebuie să uităm să apreciem ce avem, dintre care, cel mai important aspect este sănătatea. Ţi-am lăsat mai jos şi o constatare de-a mea recentă.

„Sănătatea e cel mai subevaluat bun al nostru dupa care alergăm ca orbii doar atunci când e cam târziu. „

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Nu ti se va da mai mult, pana nu vei demonstra ca poti gestiona ce ai deja, pana nu esti recunoscator pentru ce ai deja.

    Asa ca primul lucru pe care trebuie sa il faci dimineata, in primele secunde dupa ce te-ai trezit, e sa multumesti pentru ce esti ca om, al doilea lucru sa multumesti pentru ce ai si al treilea lucru sa multumesti preventiv 🙂

  2. Sănătatea este cel mai important bun al nostru de care depind toate celelalte chiar și văitatul.
    Cine are sănătate poate avea orice.

  3. Asa e … poate de aia imi pierd locul de munca pt ca sunt la pamant cu sanatatea,de aia nu mai ies cu prietenii,de aia nu ma mai bucura nimic. Trebuie sa stau in casa si sa ma pun pe picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!