Acasa » Dezvoltare personală » Învaţă să ceri ajutor!

Învaţă să ceri ajutor!

Există două categorii de oameni: cei care preferă să renunţe la unele lucruri decât să ceară ajutor şi cei care abuzează de bunavoinţa prietenilor. Când ai de rezolvat o problemă e bine să găseşti un echilibru între cele două extreme.

Prea mândru să recunoşti că nu te descurci singur?

Eu am trecut prin asta. Ştiu cum e să te vezi ajuns în faţa unei situaţii pe care nu o poţi rezolva de unul singur dar nu eşti dispus să recunoşti. Poate eşti prea încăpăţânat. Poate eşti prea mândru. În mintea ta, a cere ajutor te face să pari slab. Ţi-e teamă de ce vor crede ceilalţi despre tine, de faptul că ai putea să scazi în ochii lor. Prostii!

Lasă-i să te ajute!

Sunt mulţi oameni dispuşi şi dornici să te ajute. Trebuie doar să îi cauţi. Lasa-i să se simtă bine că pot contribui la rezolvarea unei probleme. Nu te lăsa descurajat atunci când cineva iţi spune NU: poate sunt prea ocupaţi sau chiar nu pot face nimic. Nu judeca pe nimeni; respectă-le deciziile.

Nu deveni dependent de alţii

La polul opus sunt cei care apelează la prieteni în rezolvarea oricarei probleme, oricât de mici. Ce e frustrant în cazul ăsta e că unele persoanele nu încearcă nici măcar o dată să găsească o rezolvare pe cont propriu; se bazează pe faptul că vor gasi pe cineva să-i scoată din impas. Personal ignor pe oricine se încadrează in categoria asta şi are curajul să imi ceară ajutorul. E o lipsă de respect faţă de timpul meu şi prefer să nu-i iau în seamă.

Paşi de urmat

Straduieşte-te să te descurci singur. Greşeşte de 10 ori înainte de a cere ajutor. În felul ăsta demonstrezi că eşti interesat să-ţi rezolvi problemele şi că meriţi să fii ajutat. Nu o lua personal atunci când nu ţi se oferă sprijin. Fiecare e conştient de ce poate face pentru alţii – unii chiar sunt în situaţia în care nu au nimic de oferit. Încearcă să nu fii ca ei. Ajuta-i pe cei ce merită ori de câte ori ai ocazia.

Tu când ai cerut ajutorul unui prieten ultima oară?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

  1. Acum 3 săptămâni, pentru prima oară aveam nevoie de sprijin cu adevărat, era ceva cu care nu mă puteam descurca. În loc să imi ofere o mână să mă ridice, ei mi-au mai dat o palmă. Singurul prieten pe care îl am, are probleme mai mari ca mine.

    Oricum, n-am să generalizez şi să zic că aşa sunt toţi oamenii, dar pentru moment e mai bine singur. La teatru, la film, la bere. Pentru moment.

    1. După cum ziceam, o sa fie cazuri în care n-o să primeşti ajutor de la prietenii apropiaţi. Ideea e să vorbeşti cu cât mai multa lume.

      Dacă nici asta nu merge măcar eşti împăcat că ai făcut tot ce ai putut – deşi eu până acum am găsit de fiecare dată pe cineva să imi dea o mană de ajutor atunci când am avut nevoie. Secretul e să cauţi până găseşti. Nu e ruşinos să ceri ajutor în stânga şi-n dreapta – nu ceri de pomană, ceri un serviciu.

  2. Dragi prieteni va aduc la cunostinta ca sunt o persoana neajutorata , mai nou pe 16.03.2012 mama mea a facut un atac vascular cerebral e in coma profunda fiind insotitoare a 2 frati ai mei cu dezabilitatii (Handicap gr 1 ) , si ingrijindo pe bunica find pensionara si bolnava . Cer la cei care apreciati si ajutati in acelasi timp Romania sa dati dovada ca sunteti romani si ajutatii romanii care au nevoii . Va multumesc Din suflet …Nr tel : 0724.730.622 va astept cu un raspuns telefonic .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!