9

Cât costă o idee bună?

aa

Aşa-i că şi tu te-ai gândit acum ceva vreme la o invenţie genială şi apoi ţi-ai dat seama că deja există? Pun pariu că mulţi oameni s-au mai gândit la un Facebook. Unii poate chiar înainte să apară Facebook-ul. Mulţi s-au gândit la începutul internetului la un motor de căutare. Google nici n-a fost primul pus pe picioare. Întrebarea este: Cât costă o idee bună? (căci celelalte idei nici măcar nu ne interesează!)

Vă zic eu cât costă! NIMIC! Ştiu, ştiu, ideile bune uneori pot genera un profit imens. Google face super-mulţi bani în prezent. La început a fost doar o idee. Acum e una dintre cele mai mari afaceri din lume. Dar pe vremea când internetul abia se născuse ideea unui motor de căutare pe internet costa fix nimic. Ba dimpotrivă, pentru a pune în practică ideea trebuia să INVESTEŞTI!

Internetul nu era folosit de prea mulţi oameni când s-au pus bazele Google. Internetul nici nu făcea bani pe vremea aceea. Când Google a luat viaţă, părinţii lui nici nu ştiau de ce l-au făcut. Când s-au gândit să scoată bani prin el nici nu ştiau cum!

O idee e doar o idee. Până nu o pui în practică ea n-are nicio valoare!

Google s-a născut acum mult timp. Pun pariu că niciun cititor al acestui articol n-avea internet când s-a născut Google de fapt! La început site-ul era urât. Nici nu funcţiona prea bine. „Părinţii lui” l-au pus pe picioare aşa cum au ştiut mai bine, cu ce-au avut, investind timp şi probabil pasiune.

Din cele foarte multe motoare de căutare de la începutul internetului, Google a învins. De ce? Căci ideea, imediat cum a venit, a fost pusă în practică. Nimeni nu s-a lamentat, nimeni n-a încercat să prezinte ideea motorului de căutare unei mari companii de IT, nimeni n-a vrut să vândă ideea în schimbul unor bani etc.

Dacă ai o idee, pune-o în practică ACUM! Oricând altcândva e deja târziu…

N-ai idee cum s-o pui în practică? Ai nevoie de ajutor? Nu contează, fă-o cum poţi mai bine! Cere ajutorul prietenilor! Fă-o oricum, dar fă-o! Abia după ce începi să o pui pe picioare poţi să îţi pui din nou întrebarea: „Cât costă ideea bună pe care tocmai am pus-o în practică?”. Ei bine, acum costă mult! Pentru tine personal, pentru că ai pus pasiune, costă enorm! Pentru cei din jur… la început costă câţiva dolari iar mai târziu poate costa cât Google.

Ideile sunt ieftine pentru că fiecare dintre noi are cel puţin una bună!

Nu mai ţine nicio idee ce ţi se pare bună la saltea. Nu o să faci nimic cu ea acolo. Dă-i o şansă, încearcă să-i dai viaţă. Nu ai nevoie de bani ca să faci asta, crede-mă! Fă primii paşi, începi cu începutul, desenează un plan pe o coală albă, dar pune-te pe treabă odată!

PS: Nu uita – dacă ai o idee bună mai bine nu o ţii pentru tine. Împarte ideea cu cine apuci. Vezi ce feedback primeşti. Ţie poate ţi se pare o idee genială, dar vei fi uimit să vezi că altora li se pare o idee cretină. Nimeni nu-ţi va fura ideea dacă tu deja te-ai apucat de ea!

Ariel
 

Click Here to Leave a Comment Below 9 comments
Electricitatea, apa de la robinet, căldura de la calorifer şi înternetul sunt un privilegiu... Dar noi uităm treaba asta adesea. | Ariel Constantinof Blog - 23/09/2011

[…] oameni de prin Africa au avut o idee bună. Atât de bună că au generat amintirile şi textul de mai […]

Reply
Stefan Murgeanu - 23/09/2011

mai mult de atat google nici macar nu a fost o idee originala, in momentul aparitiei sale existand deja cateva motoare de cautare destul de folosite la acea vreme (altavista, yahoo etc)

dar google s-a impus

ceea ce dovedeste inca o data ca doar o idee, fara implementare, nu valoreaza absolut nimic!

😉

Reply
Monica Sibisteanu - 23/09/2011

Super Super Super LIKE pentru acest articol. De fapt pt tot ce inseamna MOTIVONTI. Sunt sigura ca asa s-a nascut si Motivonti. 🙂

Mai am o mica precizare: O idee buna, nu e buna din „nastere”. Devine buna cand altcineva care o pune in practica are succes cu ea. 🙂

Ce am invatat eu pana acum este ca evolutia inseamna gandire si practica. Pune in practica orice gand de-al tau si vei vedea instant conexiunile ce urmeaza.

Reply
  Ariel - 23/09/2011

  Exact! Ai timp mai apoi să reevaluezi situaţia şi să vezi de vrei să continui ideea sau s-o părăseşti! 🙂

  Da, aşa s-a născut şi Motivonti!

  Reply
soze - 23/09/2011

Oamenii, in general, cand au o idee buna si simt ca e buna, au tendinta sa fie secretosi, din teama de a nu pune altcineva in practica ideea lor. e cel mai prost lucru pe care poti sa-l faci. e de 1000 de ori mai bine sa impartasesti ideea si sa ceri sfaturi, exact cum zice si Ariel.

Reply
  Ariel - 23/09/2011

  If you have an apple and I have an apple and we exchange these apples then you and I will still each have one apple. But if you have an idea and I have an idea and we exchange these ideas, then each of us will have two ideas. ~George Bernard Shaw

  Reply
Sorin - 23/09/2011

Toate ideile sunt bune, atat timp cat ofera solutii la o problema si sunt puse in practica urmand ca apoi sa se adauge la ele multa munca si pasiune.

Reply
Catalin - 31/01/2013

Asta dovedeste ca gandul creeaza. Bineinteles, gandul urmat de actiune.

Va vedem cate idei bune sunt puse in practica dupa ce citeste lumea acest articol. Lumea iti va fi recunoscatoare Ariel 🙂

Reply
Ioan Cosmin - 19/02/2014

Ok deacord! si unde ceri ajutor cand ai o idee si nu sti sa o pui in practica, fara riscul de-a fi furata 🙂

Reply

Leave a Reply: