6

Ipotetic vorbind, dacă ai afla că mai ai de trăit doar o lună de zile…

aaaa

Uneori, poate-s nebun, nu ştiu, dar uneori mă gândesc: „Oare cum ar fi să aflu că am cancer, aşa, deodată?”

Mă gândesc la asta pentru că tot aud de oameni care se trezesc cu cancer. Acum câţiva ani mi-a murit o rudă în timp ce eu eram plecat în vacanţă pentru doar două săptămâni. În acele două săptămâni a aflat că are cancer şi a murit. Aşa, rapid. A fost un şoc.

Şi uneori pic pe gânduri: „Cum ar fi dacă aş afla că mai am de trăit doar o lună de zile? Care ar fi primul lucru pe care l-aş face?”

Şi nu, nu vreau să fac o listă de lucruri pe care vreau să le fac şi n-am apucat. Nu.

Ci m-aş întreba doar: „Ce regrete am?”

Şi probabil mi-aş da seama că trebuia să petrec mai mult timp cu sora mea. Trebuia să vorbesc mai des cu bunica. Trebuia să mă trezesc mai devreme în fiecare dimineaţă. Trebuia să.

Astea-s primele trei regrete care-mi vin în cap când îmi imaginez că mor într-o lună de zile. Poate pentru alţii-s stupide. Dar pentru mine reprezintă limita dintre a muri fericit şi a murit fericit, dar cu câteva regrete.

Mi se pare un exerciţiu bun să-ţi imaginezi că mai ai de trăit puţin. Mi se pare un exerciţiu bun să te gândeşti la regrete (pe care, desigur, e bine să nu le ai… niciodată.) …

Mi se pare un exerciţiu bun să te întrebi: „Dacă mor acum, mor fericit?”

Ipotetic vorbind, mai am o lună de zile să petrec mai mult timp cu sora mea, să vorbesc cu bunica mai des şi să mă trezesc tot mai devreme.

Ariel
 

Click Here to Leave a Comment Below 6 comments
Daniel - 31/08/2012

Nu-i adevarat ca nu trebuie sa ai regrete niciodata, asta e o exagerare. Regretele au rolul lor pozitiv in viata.

http://www.ted.com/talks/lang/en/kathryn_schulz_don_t_regret_regret.html

Reply
mariana - 31/08/2012

deosebit da simplu deosebit va multumesc pentru materiale si nu uitati bucurati-va de fiecare clipa.Va pup cu multa simpatie

Reply
haine barbati - 11/10/2012

As face repede cateva nebunii care nu am curaju inca gen :

Salt cu Parasuta
Salt cu Coarda Elastica
As inchiria un Ferrari si as incerca sa atinmg viteza maxima
M-as duce in Brazilia
M-as duce la curve :)) ca nu am fost niciodata ….

Reply
Raluca - 10/02/2014

M-as bucura ca in curand ma voi intalni cu cineva foarte drag care a murit si de care imi este foarte foarte foarte extraordinar cumplit teribil de dor. Mi-as cere iertare de la toti cei carora le-oi fi gresit. Oricum ma straduiesc sa fac tot ce pot mai mult ca sa nu-i ranesc pe cei iubiti. As spune multe cuvinte care sa ii ajute pe cei dragi sa NU planga dupa mine si sa NU le para rau dupa mine. Nu as mai merge la servici. As manca mai multa ciocolata si halva cu serbet (stiti ce buna e ??) As citi cat pot mai mult, as desena multe mandale pt ca asta-mi place la nebunie sa fac. As imbratisa si iubi cat mai multi caini. Cam asta !!!

Reply
elena - 06/08/2014

nu cred ca-ti mai doresti ceva…decat sa traiesti

Reply
maria - 08/05/2015

As face tot ce-mi sta in putinta sa plec in vesnicie impacata cu toti si cu Dumnezeu

Reply

Leave a Reply: