Acasa » Atitudine » Legi nescrise despre viață

Legi nescrise despre viață

Trăieşti, respiri, visezi, simţi, iubeşti. Iată câteva cuvinte care îţi definesc viaţa. Toţi facem asta, mai mult sau mai puţin, voit sau nu, cu ajutor sau fără. În fiecare zi cunoşti oameni noi, vezi lucruri inedite, înveţi câte ceva, zâmbeşti unui copil sau atunci când vezi un cuplu ce se ţine de mână, îţi aminteşti de anii copilăriei şi îţi suni foştii colegi să râdeţi impreună, depăşeşti probleme, pierzi un om drag dar fii sigur că vei câştiga un altul… în fond ăsta e circuitul vieţii.

Dar că să simţi că faci cu adevărat toate lucrurile astea trebuie să fii puţin organizat. Şi ca să fii organizat trebuie să ai câteva principii pe care să le respecţi orice ar fi!

Eu? Eu am principiile şi regulile mele după care îmi ghidez zilele şi cum şi în ce fel să treacă una după alta. Tu? Tu poţi să le citeşti şi să iei ce e mai bun din ele sau poţi doar să le citeşti şi să fii total pasiv în faţa lor. Important e să nu laşi zilele să treacă… şi doar să treacă.

Iată, aşadar, câteva din regulile şi legile mele nescrise, dar ştiute pe derost:

1. Când simţi că nu mai poţi, ghici ce? De fapt, POŢI! Da, ai auzit bine! Puterea este doar în tine, tu trebuie să vrei să rezolvi o problemă, tu eşti cel care alege pentru sine, tu eşti cel care simte şi care trăieşte. Fii puternic!

2. Iubeşte. Iubeşte-te pe tine aşa cum eşti, dar nu te opri nicio secundă din învăţare şi evoluţie. Căci tot pentru tine o faci!

3. Ai încredere în tine în primul rând, şi apoi în cei de lângă tine! Tu eşti prima persoană care trebuie să se gândească la sine, tu eşti persoana care decide unde vei ajunge, ce vei face. Tu eşti omul şi tu alegi ce fel de om eşti!

4. Nu înşela – nici cu vorba, nici cu fapta! Dacă tot suntem înzestraţi cu raţiune, minte, creier, gândire – cum vrei tu să spui – hai să fim oameni de cuvânt, hai să demonstrăm că suntem oameni, hai să fim de încredere!

5. Nu lăsa lucrurile neterminate! Dacă vrei un lucru, apucă-te de treabă dar ţine-o aşa până la final. Nu lăsa niciodată un lucru neterminat pentru că pierzi timp, poţi pierde şi oameni, bunuri, oportunităţi. Fii ambiţios!

6. Ajută! Ajută un om, un animal, fii voluntar undeva, donează o carte, o jucărie, o haină pe care nu o mai îmbraci (şi pun pariu că ai zeci de astfel de lucruri). Ajută pentru că după ce vei primi acel „Mulţumesc” urmat de un zâmbet venit tocmai din inimă, te vei simţi om şi în fond ăsta e scopul vieţii: să fim oameni şi să simţim că trăim.

Şi ca să închei într-o notă total optimistă, dar realistă, specifică mie de altfel, vreau să împărtăşesc cu voi ceea ce îmi repet în fiecare dimineaţă:

„Am avut zile şi nopţi mai bune, dar am avut altele şi mai rele. Nu am tot ceea ce îmi doresc, dar am tot ce am nevoie. M-am trezit cu ceva dureri şi puţină oboseală…dar m-am trezit! Viaţa mea poate nu e perfectă, dar trăiesc şi iubesc!”

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!