39

Motivonti se apucă de abdomene

Motivonti se apucă de abdomene!

Toată ziua auzim pe la colţ de stradă că-i bine să faci „mişcare” de parcă am sta cu toţii nemişcaţi!

Ei bine, uite că nu stăm nemişcaţi. Motivonti se apucă de abdomene (precum vedeţi, e puţin cam grăsuţ – dar nu de aceea se apucă de abdomene) în ideea de a te ambiţiona şi pe tine să faci mişcare alături de el.

Nu, nu suntem siguri că vei da burta jos, dar cu siguranţă te vei simţi bine după primele zile de făcut abdomene (mai ales după ce-ţi trece febra musculară, muhaha!). Să trecem la treabă serioasă:

Scopul programului

Ce-ţi iese dacă faci abdomene? Aş putea răspunde ironic: „Ochii!”, dar nu o voi face. Hai să enumăr câteva avantaje:

  • Îţi începi ziua în forţă (la propriu şi la figurat).
  • Dispare starea de moleşeală de dimineaţă (citeşte aici).
  • Îţi organizezi timpul pentru a face loc şi abdomenelor în fiecare dimineaţă.
  • Dai burta jos şi faci pătrăţele.
  • Trăieşti o lecţie despre „ambiţie”.

Pe lângă aceste „câteva” avantaje ar mai fi şi faptul că înainte să începi programul îţi setezi un target (adică un număr de abdomene pe care vrei să ajungi să le faci într-o zi) pe care să-l atingi într-un timp relativ scurt. Targetul propus de noi este de 150 de abdomene pe zi.

Programul de abdomene

În prima zi facem câte abdomene putem, dar fără să ne epuizăm. Ideea e că dacă nu ai mai făcut abdomene în ultimul timp vei avea o febră musculară care nu-ţi va permite să evoluezi prea repede în program. Că-s 10, 20, 30, 50… Acolo vă opriţi. E de ajuns pentru prima zi.

A doua zi trebuie să ne începem drumul spre a ne atinge targetul de abdomene ce vrem să le facem pe zi. Deci azi trebuie să facem cât am făcut ieri +25%.

Dacă în prima zi ai făcut 40, azi fă 50. Dacă în prima zi ai făcut 50, azi fă 63. Dacă în prima zi ai făcut 63, azi fă 79. Dacă în prima zi ai făcut 79, azi fă 100. Şi tot aşa…

Restul zilelor trebuie să adăugăm constant 25%. Când am atins 100 de abdomene pe zi vom adăuga doar 10%.

Sfaturi şi detalii

1. Eu prefer să fac abdomenele dimineaţa. Îmi grăbesc metabolismul şi „mă trezesc” mai repede. Seara e posibil să fiu prea obosit ca să lucrez.

2. Eu fac abdomenele pe jos, pe parchet, cu o plapumă sub mine. Nu face abdomenele în pat!

3. Unii oameni spun că este în regulă să împarţi numărul de abdomene dintr-o zi în două serii: o serie dimineaţa şi o serie seara. Poţi face asta, dar precum ţi-am zis mai sus, e posibil ca în anumite seri să nu te poţi ţine de program.

4. Dacă pierzi o zi nu încerca s-o recuperezi punând dublul faţa de cât ar trebui să pui. Mergi în continuare adăugând aceaşi cantitate.

Rezultate

Eu în prima zi am stors din mine 40 de abdomene – eu, om sedentar, cu astm şi talasemie (vasăzică obosesc repede). După cele 40 de abdomene nu credeam că voi mai fi în stare să mă ridic de pe jos… dar în 7 zile am reuşit să-mi fac corpul să atingă 100 de abdomene pe zi fără probleme. (Targetul meu era să fac 100 de abdomene pe zi).

Poţi downloada Excelul făcut de mine, cu câteva mini-funcţii pre-instalate de aici.

Înscrie-te în programul abdomenelor lui Motivonti

Nu, nu percepem taxe, nu percepem nimic. Vrem doar să ştim cum te numeşti şi cum îţi merge programul. Am lansat acest program tocmai în ideea de a face abdomene împrenă – separaţi fiind doar de doua monitoare. Ne vom motiva reciproc ţinând o listă zilnică cu abdomenele făcute.

ÎNSCRIEREA se face aici.

Dacă ne furnizezi şi adresa ta de mail îţi vom trimite un fişier Excel ce te va ajuta să te ţii de program.

Luni, 1 februarie 2010, Motivonti îşi începe propriul program alături de cei înscrişi până atunci. Apoi va ţine un jurnal o dată la câteva zile să spună cum îi merge şi să vă întrebe şi pe voi cum vă merge.

Oricine şi oricând (chiar şi după 1 februarie 2010) se poate înscrie în program.

Ariel
 

Click Here to Leave a Comment Below 39 comments
A.Faith - 28/01/2010

http://www.twohundredsquats.com/

dar de asta ce zici?

Reply
andrei - 28/01/2010

# Dai burta jos şi faci pătrăţele.

Eventual, faci patratele, dar burta ramane.

Site-ul asta e un dezastru, mai exact form-ul asta e varza. Dau submit fara adresa de e-mail completata si cand ma intorc inapoi e sters mesajul si tot. Huh

Reply
Ariel - 28/01/2010

@A.Faith – Da, ştim că mai sunt multe programe.

@Andrei – Stai, fă-mă să înţeleg. Vorbeşti despre formularul de înscriere? Ce mesaj e şters?

Reply
astamicu - 28/01/2010

gata m-am inscris…chiar vroiam sa ma apuc 😀
acum ma apuc oficial :>

Reply
Ariel - 28/01/2010

@Astamicu – Eu mă aşteptam să am niţică condiţie fizică după atâta pedalat… sunt sunt la pământ. Să vezi ce frumos este să faci 5-6 zile şi să vezi cum în a 6-a zi faci dublu faţă de prima zi fără să oboseşti. E ca cu bicicleta: vara pedalezi de 3 ori mai mult decât primăvara şi oboseşti de 3 ori mai greu.

Reply
rhea - 28/01/2010

m-am inscris si eu. chiar aveam in plan asta si programul asta sunt convinsa ca o sa ma ambitioneze si mai mult :d

Reply
andrei - 28/01/2010

@Ariel, scrie un mesaj fara adresa de e-mail completata si da submit si o sa intelegi.

Reply
Ariel - 28/01/2010

@Rhea – să vedem rezultatele de luni încolo. 🙂

@Andrei – deci te referi la comentariile de aici. păi mi se pare normal. de ce ar comenta cineva ca om anonim aici? de ce ţi-ai ascunde identitatea pe un blog? dacă zici ceva trebuie să-ţi asumi ce zici, deci să-ţi laşi şi adresa de mail ca să pot să dau de tine.

Reply
Tzukune - 28/01/2010

Eu deja faceam abdomene de cateva saptamani si am inceput sa dau grasimea de sub piept jos ca mi se vad deja patratelele… daca o mai tin cateva luni asa ajung sa dau si restul grasimii si sa am niste patratele frumoase… ;))

Mentionez ca m-am apucat de abdomene la sala de forta. In fiecare seara, dupa ce lucrez o grupa de muschi, fac si abdomene, cam cate 120-150 abdomene, depinde de exercitii. In fiecare seara schimb exercitiile de abdomeme (fac cate doua exercitii a cate 3 serii).

E buna treaba asta ca asa ne incurajam unii pe altii.

Reply
Dan Dumitrescu - 28/01/2010

I’m in.
Incep de luni, si fac incalzirea la picioare pe partie cu placa in weekend-ul asta.

Reply
A.Faith - 28/01/2010

scuze că am dat linkul ăla, vruiam să-l dau pe ăla spre programul de abdomene. ideea era că ar fi fost interesant să ai la bază programul respectiv, nu unul aşa, haotic.

Reply
Mihai - 28/01/2010

Bă, nu e o idee prea bună să se facă abdomene zilnic, pentru că le faci degeaba. Dacă vrei să-ţi ocupi timpul zilnic, pentru început ar fi ok să faci zilnic exerciţii zilnic, dar grupe de muşchi diferite. Dacă faci doar o grupă de muşchi, tb. neapărat pauză de o zi între serii.

Reply
Kozmy - 29/01/2010

Abdomenele se fac de cel mult 3-4 ori pe saptamana, e cam nesanatos pentru muschi sa faci in fiecare zi. As sugera flotari…
Oricum, laudabila intentie. Si excelent site!

Reply
Ariel - 29/01/2010

@Mihai, Afaith şi Kozmy – Nu ştiu, nu pot să zic că am studiat strategii de făcut abdomene şi tot aşa. Nu am cunoştinţe în treaba asta. Ştiu doar că eu am supravieţuit făcând aşa şi am dus-o bine. Şi nu ştiu de ce vi se pare „haotic”… când chiar nu e haotic. 🙂

@Dan Dumitrescu – Uuu, se bagă şi personalităţile eco la abdomene. Începe să-mi placă. Distracţie plăcută la munte!

Reply
Mihai - 29/01/2010

Păi da mă, supravieţuieşti tu, dar n-o să vezi efect vreodată, nici cel mai mic efect.

Reply
Ariel - 29/01/2010

@Mihai – să vedem. Suntem 48 de oameni deja care ne apucăm luni de făcut abdomene. Presupun că vor fi 48 de păreri despre efecte mari sau mici… Vom vedea. 🙂

Reply
vladinho - 29/01/2010

eu fac sport dar nu conteaza asta. la antrenamente fac cateva abdomene dar eu vreau sa fac acasa si nu prea am ambitie.

chestia asta sper sa ma motiveze ca am de ce sa fac…sa va zic voua 😀

Reply
roby - 30/01/2010

i`m in too 🙂 eu m-am apucat din seara asta :”> ( fac de vreo 2 luni cam in fiecare seara 😛 )

Reply
Programul de abdomene motivonti.ro « Vladinho Blog - 30/01/2010

[…] un blog super. Gasesti o gramada de chestii interesante acolo dar eu vreau sa va zic astazi despre programul de abdomene motivonti.ro care incepe pe 1 februarie si ne face sa ne ambitionam mai multi cititori ai motivonti sa facem un […]

Reply
vladinho - 30/01/2010

deci ideea sta in felul urmator. eu luni trebuie sa fac o singura serie de cate abdomene pot fara sa fortez prea tare. corect?

Reply
Ariel - 30/01/2010

@Vladinho – Eu cred că o voi împărţi în două: dimineaţa / seara. Şi da, ideal este să nu mori acolo, să nu te sforţezi prea tare. Metoda paşilor mici. Azi zece abdomene, mâine 15… 🙂

Reply
George Dogariu - 31/01/2010

nu cred că poţi slăbi mult făcând câteva obdomene zilnic, mai bine zis sunt sigur de asta (chiar dacă faci 120 de abdomene la un moment dat). e indicat ca exerciţiile să fie diverse, nu poti „forţa” doar o anumită zonă a corpului. e bine să faci şi câteva flotări, genoflexiuni, fandări şi chiar puţin jogging (dar tinând cont că e iarna nu cred ca s-ar aventura multi)

totuşi e un început 😀

Reply
sorin - 01/02/2010

Si eu m-as apuca de multe lucruri. Stiu ca miscarea si sportul sunt lucruri principale in a ne mentine in forma, dar de ce nu o facem? De ce trebuie sa existe o motivatie sau de ce trebuie sa o faca cineva ca sa ne determine si pe noi?

Reply
Alexandra - 01/02/2010

m-am inscris si eu aseara ..
dar pana diseara nu cred ca reusesc sa imi fac abdomenele.
Asteptam motivationalul de luni dim la ora aia, oricum abia la 2 jum am adormit:)
asa-i cand stai la camin si te iei la vorba

Spor tuturor cu abdomenele 😀

Reply
Jullye - 01/02/2010

am inceput in forta cu 30 de abdomene:D

Reply
roby - 01/02/2010

70 de abdomene in seara asta . huh :))

Reply
roby - 01/02/2010

mda am mai facut cateva de plictiseala. 100 de abdomene pe astazi

Reply
Ariel - 02/02/2010

ai rupt deja norma. nu-i corect!

Reply
Iri - 02/02/2010

Ideea la fete nu e sa faci multe, ambdomene ci sa le faci constant. Nu cred ca o fata cu patratele arata foarte bine. E suficient sa n-ai grasime si sa ai muschi putin conturati.

Asa ca eu vreau sa fac zilnic 50 (cat am facut si azi de altfel).

Pe de alta parte, cred si eu ca era mai ok sa propui programul 2 hundred sit-ups, sau macar strategia din el. nu cred ca e ok sa propui a face abdomene dupa o strategie neverificata… chiar mi se pare dificil sa faci zilnic cu 50% mai mult, daca nu esti invatat… si mi-e sa nu renunte lumea. 🙂

Reply
Ariel - 02/02/2010

50%? Era vorba de 25% pana in 100, iar dupa 100 doar 10%. Pasi mici.

Si ba da, e testat pe mine. + Cine vrea sa renunte renunta singurel, cine nu, nu. Treaba fiecaruia. Eu am propus sa facem abdomene impreuna nu pentru a da grasimea jos ci pentru a invata diferite chestii mici despre noi, viata si dezvoltare personala. Citeste scopurile.

Reply
Iri - 02/02/2010

printre scopuri… dai burta jos si faci patratele 😛

Reply
Ariel - 02/02/2010

Eu nu zic ca nu am trecut-o acolo… am vazut ca multi s-au revoltat ca am trecut-o… dar e un scop super-„secundar”. Presupun ca ramane de vazut ce rezultate o sa avem – si deci o sa vedem si cata dreptate am cu acele scopuri – daca le atingem sau nu.

Reply
După prima zi – Abdomene | Motivonti - Te ţine motivat. - 02/02/2010

[…] nu ştii despre ce-i vorba apasă aici. Etichete: abdomene, exerciţii, programul de abdomene al lui Motivonti, rezultate S-ar putea […]

Reply
Alexandru Dan - 06/02/2010

Felicitari pentru blog si pentru ideea de program de facut abdomene – o sa ma apuc si eu! 🙂

Succes pe viitor!

Reply
bVrZU - 23/02/2010

Chestia asta cu abdomenele zilnice nu prea are efect si o spun din experienta proprie .Burta e imposibil sa o dai jos dar ar avea un efect mult mai vizibil daca ati urma urmatorul program . : http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY
Garantez rezultate mult mai bune . Abdomenele clasice antreneaza doar o grupa de muschi

Reply
andreea - 02/11/2010

hmmm,eu ma apucasem acum cateva luni de abdomene si faceam in fiecare zi cate 400..si am tinut`o asa cateva sapatamani dupa care ma lovit o lene crunta…si am renuntat,acum m`am apucat iar..fac cate 100 pe zi…dar o sa cresc sa ajung la 400..plus ca o sa ma duc si la fitness..si masaje…dar sa va spun sincer treaba asta cu abdomenele acasa…e asa oarecum..plictisitoare..mai bine se ocupa aparatele de tine si te mentii dupa..ca asa sa faci luni intregi abdomente si alte alea fara rezultat..e enervant..oricum bafta la toti care au vointa multaaaaaaaa!!!!!!!

Reply
andreea - 02/11/2010

ahh si multa rabdare!!!!

Reply
laur - 12/01/2011

muschii abdomenului sunt identici cu ceilalti muschi ai corpului si atunci va intreb eu domnii „smecheri” daca faci zilnic nu ii suprasoliciti incat sa nu se mai dezvolte frumos?!daca ai burta si nu faci alta miscare ,alergatul(cea mai imp) bicicleta,inot,orice poti sa-ti propui tu sa faci 34242424234234 de abdomene pe zi …aaa uitasem de un mic regim…..aa daca esti subnutrit ti se vor vedea „patratelele” de la ine dupa 2 sapt :)))

Reply
Mi-am atins obiectivul în 9 zile! - Dezvoltare personala cu Motivonti - 27/07/2015

[…] 9 zile am început programul abdomenelor. Obiectivul era să fac(em) 150 de abdomene pe zi. Şi am reuşit! Vă las cu poza de mai jos ce […]

Reply

Leave a Reply: